Agile loopbaancoachen

In juni 2022 verzorgde Jason Gawke de eerste training ‘Agile voor loopbaancoaches’ bij Vista Nova. Recent verscheen een interview met Jason en zijn partner in crime – co-oprichter en eigenaar van WorkBoost – Robin Naar. Dit interview geeft goed weer hoe agile werkt voor loopbaancoaches en welke rol de app WorkBoost hierin kan spelen.

Het interview begint met Een loopbaantraject is net een tekening. En alhoewel een coach het best weet welke vorm je uiteindelijk moet kleuren, is het fijn dat een app als WorkBoost je helpt met het agile trekken van de lijntjes. Met een verwijzing naar de tekeningen die we vroeger allemaal gemaakt hebben, waarbij je genummerde puntjes met elkaar moest verbinden.

Robin Naar

Robin: “Onze app laat een loopbaantraject op zo’n punt-naar-punt-kleurplaat lijken, je loopt erin stapsgewijs van punt naar punt. Daardoor zie je al vlug naar welk resultaat je toewerkt, en dat motiveert!”

WorkBoost is aan de ene kant een platform voor loopbaancoaches. “Zij kunnen in een digitale omgeving opdrachten en lesstof klaarzetten voor hun cliënt. Standaardopdrachten hebben wij al voor hen gemaakt, die gaan bijvoorbeeld over netwerken of solliciteren. Maar coaches kunnen ook hun eigen materiaal toevoegen.”

Als cliënt maak je gebruik van de app. Iemand die een loopbaantraject volgt, kan in de app 5 minuten tot een kwartiertje per dag aan de slag met het materiaal dat de coach heeft klaargezet.

Jason Gawke

Jason: “Allereerst laat WorkBoost coaches een volledig op maat gemaakt traject aanbieden. De app schrijft niet voor wát iemand leert, het zorgt er alleen voor dát iemand leert. Dat is maar goed ook, want wij hebben geen idee aan welk materiaal een cliënt behoefte heeft, dat weet alleen de coach. Onze app zorgt er daarom voor dat een cliënt getriggerd wordt om in de weer te gaan met de lesstof die de coach heeft uitgezocht.”

Internationaal succes
Dat het concept van hun platform staat als een huis, wisten Naar en Gawke al toen ze WorkBoost lanceerden. Maar dat hun product zo snel zou groeien als nu gebeurt, hadden ze niet per se verwacht. “We hebben momenteel 25 betalende klanten in verschillende sectoren”, vertelt Naar trots. “Laat ik het zo zeggen: de meeste start-ups zijn na twee jaar failliet, dat gaat ons niet gebeuren.”

Het succes van WorkBoost is bovendien buiten Nederland opgemerkt, zegt Gawke. “Begin volgend jaar presenteren we ons product op International CES in Las Vegas, dat is het meest invloedrijke tech-evenement van de wereld. Het Ministerie van Economische Zaken heeft ons geselecteerd om daar naartoe te gaan, als onderdeel van hun handelsmissie in de VS.

Belangrijke rol Vista Nova
Tot slot vinden Robin en Jason niet dat ze het over hun app kunnen hebben, zonder ons te noemen. “Ze bieden, onder meer op basis van mijn onderzoek naar agile loopbaanmethodieken, een geweldige training aan”, vertelt Gawke. “Die training is wat mij betreft een vereiste voor iedere loopbaancoach – daar mag je me op quoten.”

Opleidingsdag Agile voor loopbaancoaches
23 november staat er weer een nieuwe opleidingsdag ‘Agile voor loopbaancoaches’ gepland. Hierin staat niet de app, maar het agile coachen centraal. Wil je hier meer over weten? Masterclass

Wil je het volledige interview met Robin Naar en Jason Gawke lezen? Klik dan hier.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.