Als je weet wat je wilt, ben je er nog niet

Goede loopbaancoaching gaat diep. Onze alumni en studenten weten dat als geen ander. Mensen komen uit coachingstrajecten met een helder zicht op wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en wat ze daarmee willen betekenen. En dat is de ultrakorte beschrijving van het beroemde Koersonderzoek. 

Een dergelijk coachproces duurt enkele maanden en die tijd wordt goed gebruikt voor oefeningen, opdrachten, gesprekken en doordenken en doorvoelen van alles wat van belang is. Aan het einde van het Koersonderzoek heeft de coachee een goed beeld van wat hij/zij wil bereiken en een plan om daar te komen.

De interactie met de buitenwereld is veelvuldig, soms echt impactvol en vaak spannend

Als de conclusie is om van baan te geen veranderen, of heel doelgericht te zoeken, is er nieuwe en andere energie nodig. De kandidaat – dat is men dan – moet zoeken, netwerken, leren van contacten, schrijven, oefenen en uiteindelijk de plek vinden die klopt bij het loopbaandoel. De interactie met de buitenwereld is veelvuldig, soms echt impactvol en vaak spannend. Soms met kenmerken van onvoorspelbaarheid en slecht te plannen.

Voor coaches die dit herkennen en die daar met hun coachee een stap verder in willen gaan, hebben we binnenkort een mooi nieuw product. Daarin gaan we agile en lean principes toepassen op coachingstrajecten. Het resultaat daarvan is dat coachees intensief, actief en lerend op een dynamische manier aan het realiseren van hun loopbaandoelen kunnen werken. We verwachten dat deze aanpak bijvoorbeeld ook heel geschikt is voor mensen die moeilijk te activeren zijn of die te veel teleurstellingen hebben moeten meemaken. Of die gewoon haast hebben.

Houd onze nieuwsbrief in de gaten, binnenkort hierover meer informatie. 

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.