Communicatie en leren

Dit weekend deed ik een coronaquiz, die werd aangeboden door mijn dagblad. Het waren 17 vragen, waarvan ik er 9 goed heb beantwoord. Ik raakte de draad kwijt bij de precieze uitleg van de regels voor oranje gekleurde landen, de gevolgen van het bezoeken van de desbetreffende landen en de vrijwillige quarantaines.

En ook bij de vraag wanneer je nu precies een gevaar vormt voor je omgeving, raakte ik het spoor bijster. Voor zover ik het begreep, leidt 15 minuten in de buitenlucht in aanwezigheid van een positief getest persoon tot thuisquarantaine.

Ik durf te stellen dat ik gemiddeld deskundig ben wat betreft de laatste stand van zaken, omdat ik de ontwikkelingen rondom het coronavirus graag volg en wil begrijpen. Desondanks is er nog steeds veel dat ik niet weet. Inmiddels is ook de lokalisatie-discussie in volle gang, waarbij veiligheidsregio’s de taak krijgen om lokaal regels in te voeren. Met lokale verschillen tot gevolg. Als de landelijke overheid al moeite heeft de uitleg bij de geïnteresseerde burger te krijgen, zullen de regels er door de verschillen tussen regio’s niet duidelijker op worden. Ik ben bang dat de haalbaarheid om ons aan de verschillende regels te houden verder zal afnemen.

Waar gaat deze verzuchting heen, vraag je je misschien af?

We wilden zeker niet stoppen, maar samen blijven nadenken en onze verantwoordelijk nemen om veilig en ambitieus door te kunnen zetten.

Sinds het begin van de coronacrisis hebben we bij Vista Nova het uitgangspunt gehad dat we alles zoveel mogelijk willen voortzetten: de programma’s, de lopende groepen, de planning voor nieuwe masterclasses en trainingen. Uiteraard wel in een vorm, die past bij de nieuwe regels en inzichten. Steeds met gezond verstand, altijd met oog voor nieuwe informatie en door te investeren in werkplekken, de studiezaal en in de techniek.

We wilden zeker niet stoppen, maar samen blijven nadenken en onze verantwoordelijk nemen om veilig en ambitieus door te kunnen zetten. Door de crisis heen, door de vraagtekens rond gezondheid en veiligheid heen en met inachtneming van alle consequenties. Dat blijven we doen en inmiddels zijn we er met zijn allen echt goed in om ‘coronaproof’ te kunnen werken: onze docenten, onze deelnemers en de mensen van de organisatie. We zijn een lerende organisatie. Je bent van harte welkom om je aan te sluiten!

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.