Dinsdagavond

Vanaf dag 1 van het coronagedoe nemen we de raadgevingen van boven uiterst serieus. We vertalen ze naar praktische oplossingen voor onze bezoekers en ons werk, en zetten door. Dat gaat eigenlijk prima allemaal. En gelukkig zie ik veel mensen en organisatie om mij heen die dat ook doen. Het is dan allemaal wel wat onduidelijk geweest, en soms onbegrijpelijk of ogenschijnlijk willekeurig, maar we hebben het gedaan.

Ik keek dus ook met een gevoel tussen hoop en vrees naar de persconferentie van dinsdag. Moeten we veel anders, ’n beetje anders, of mogen we niks meer. Alle stukken vervolgens gelezen en de routekaart bestudeerd. En de conclusie voor Vista Nova: we kunnen gewoon door met de regelgeving die we nu hebben. Feitelijk hebben we – net als iedere burger natuurlijk – te maken met alle goede raadgevingen, dwingende adviezen en aanpassingen in sport, winkeltijden etc. En datzelfde geldt voor de gedragsregels. Maar inhoudelijk is voor ons aan de regels alleen toegevoegd dat we binnen de maximale toegestane groepsgrootte van 30 personen, subgroepen mogen bestaan van 4 personen. Vraag mij niet precies wat de ratio daarachter is, maar het komt wel goed overeen met onze praktijk. We trainen in groepen van 6 (excl. trainers) en in subgroepen zijn we eigenlijk altijd met 3 of 4, in aparte ruimtes. Afstand houden is makkelijk zonder verlies aan interactie en kwaliteit.

We trainen in groepen van 6 (excl. trainers) en in subgroepen zijn we eigenlijk altijd met 3 of 4, in aparte ruimtes.

We hebben dus besloten om de lopende programma’s en bijeenkomsten door te zetten. Dus de opleidingen en trainingen uitvoeren zoals gepland. We hebben daar een aantal redenen voor.

  • Het is goed te doen met de regelgeving van dit moment. En het mag
  • We weten niet wanneer deze regels weer aangepast worden. Als we niet door zouden gaan, is het vervolgens ook heel onduidelijk wanneer dan weer wel
  • Het is belangrijk dat wat kan en mag in het land, ook gedaan wordt. Met inachtneming van alle maatregelen die er zijn

Dus je blijft welkom. Kijk hier voor de laatste versie van ons coronapreventiebeleid.

Hans van Westen

Steunpakket coronacrisis

College Vista Nova: Steunpakket coronacrisis – uitleg en praktische tips

De coronacrisis heeft flinke financiële gevolgen voor werkgevers, zzp’ers en werknemers. Om hen door de komende maanden te helpen, heeft de overheid een groot pakket aan steunmaatregelen ingevoerd. Maar wanneer kom je daarvoor in aanmerking? En waar moet je tijdens je aanvraag precies op letten? Tijdens dit college leggen financieel expert Gilberto Ormskirk en bedrijfsjurist Daan de Vries je alles uit over onder meer de TOGS-, TOZO- en NOW-regelingen.

Subsidieregelingen en status arbeidsmarkt

College Vista Nova: Subsidieregelingen en stand van zaken op de arbeidsmarkt

Er is best weer veel veranderd in alle subsidieregelingen rondom de corona-maatregelen. Daan de Vries praat je hierover bij. Denk aan de NOW, TOZO, TVL en uitstel Belastingdienst.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.