Dinsdagavond

Vanaf dag 1 van het coronagedoe nemen we de raadgevingen van boven uiterst serieus. We vertalen ze naar praktische oplossingen voor onze bezoekers en ons werk, en zetten door. Dat gaat eigenlijk prima allemaal. En gelukkig zie ik veel mensen en organisatie om mij heen die dat ook doen. Het is dan allemaal wel wat onduidelijk geweest, en soms onbegrijpelijk of ogenschijnlijk willekeurig, maar we hebben het gedaan.

Ik keek dus ook met een gevoel tussen hoop en vrees naar de persconferentie van dinsdag. Moeten we veel anders, ’n beetje anders, of mogen we niks meer. Alle stukken vervolgens gelezen en de routekaart bestudeerd. En de conclusie voor Vista Nova: we kunnen gewoon door met de regelgeving die we nu hebben. Feitelijk hebben we – net als iedere burger natuurlijk – te maken met alle goede raadgevingen, dwingende adviezen en aanpassingen in sport, winkeltijden etc. En datzelfde geldt voor de gedragsregels. Maar inhoudelijk is voor ons aan de regels alleen toegevoegd dat we binnen de maximale toegestane groepsgrootte van 30 personen, subgroepen mogen bestaan van 4 personen. Vraag mij niet precies wat de ratio daarachter is, maar het komt wel goed overeen met onze praktijk. We trainen in groepen van 6 (excl. trainers) en in subgroepen zijn we eigenlijk altijd met 3 of 4, in aparte ruimtes. Afstand houden is makkelijk zonder verlies aan interactie en kwaliteit.

We trainen in groepen van 6 (excl. trainers) en in subgroepen zijn we eigenlijk altijd met 3 of 4, in aparte ruimtes.

We hebben dus besloten om de lopende programma’s en bijeenkomsten door te zetten. Dus de opleidingen en trainingen uitvoeren zoals gepland. We hebben daar een aantal redenen voor.

  • Het is goed te doen met de regelgeving van dit moment. En het mag
  • We weten niet wanneer deze regels weer aangepast worden. Als we niet door zouden gaan, is het vervolgens ook heel onduidelijk wanneer dan weer wel
  • Het is belangrijk dat wat kan en mag in het land, ook gedaan wordt. Met inachtneming van alle maatregelen die er zijn

Dus je blijft welkom. Kijk hier voor de laatste versie van ons coronapreventiebeleid.

Hans van Westen

Regelgeving in het kader van de WW

College Vista Nova: Regelgeving in het kader van de WW

Momenteel worden veel werknemers boventallig als gevolg van de coronacrisis en zijn gedwongen een beroep te doen op de WW. Wat zijn daarbij de aandachtspunten die iedere loopbaanadviseur moet weten? Wat zijn de verplichtingen in het kader van de WW? Welke mogelijkheden zijn er als een werknemer wil starten als zelfstandige?

Gesubsidieerd loopbaanadvies

College Vista Nova: Gesubsidieerd loopbaanadvies

We denken dat het cruciaal is dat veel mensen gebruik maken van de regeling, en daar hun voordeel mee doen. Daar worden werknemers gelukkiger en succesvoller van, en het bereidt ze voor op noodzakelijke stappen. Het is een handige aanpak van Minister Koolmees, omdat hierdoor een verandering in de aanbodkant van de arbeidsmarkt in gang wordt gezet.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.