Je moet doorzetten

Ik constateer dat er een zekere moeheid het land insluipt. Die zich uit in chagrijn, passiviteit, isolatie en scepsis. De crisis doet ons geen goed.

Economisch gezien – en dan vooral aan de boekhoudkant – zakt het land in. We lezen over omvallen van ondernemingen, mensen die hun baan kwijt raken, omzetverlies. Bovenal moeten we ons aan regels houden die steeds lastiger te begrijpen zijn. En missen we cultuur en jolijt. De tweede golf groeit in media-aandacht om ons als het ware te waarschuwen niet te vrolijk te worden.

We moeten ermee leren omgaan.

Waar ga je nog wel over? Je gaat over jezelf. Mijn sociale media stromen over van boodschappen van allerlei zelfstandigen die – zo lijkt het – massaal deze wegen hebben leren begrijpen om hun deskundigheid bekwaam aan te prijzen. Communiceren is goed. En duidelijk maken wat je voor bijzonders te bieden hebt is nog beter.

Op ons allen rust een grote verantwoordelijkheid. En die valt in twee grote brokken uiteen. Omgaan met de gevolgen en maatregelen naar aanleiding van corona, en ons allerbeste beentje voorzetten om onszelf eruit te werken. Dat doe je door knettergoed te zijn. Nu meer dan ooit. Manager, HRM-er, loopbaancoach, van jullie allemaal gaat heel veel gevraagd worden. Zorg dat je op je allerbest bent. School jezelf en leg de lat hoog. Dat kun je laten weten aan de markt en aan de mensen waar je mee en voor werkt. En dan ben je deel van de oplossing, en niet van het probleem. Dat helpt en inspireert.

Communiceren is goed. En duidelijk maken wat je voor bijzonders te bieden hebt is nog beter.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.