Solidariteit op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt ondergaat grote veranderingen. De kwetsbaarheid daarvan komt in deze crisis keihard aan het licht. Aan de ene kant zijn er mensen die zich voorlopig geen enkele zorgen hoeven te maken over hun inkomen, en aan de andere kant is er een groep die met lege handen staat.

Een andere tegenstelling is die tussen mensen die zich drie slagen in de rondte werken vanwege werkdrukte of de combinatie van thuiswerken en gezin, versus de mensen die rustig afwachten tot de crisis over is. Het is niet heel eerlijk verdeeld allemaal.

Het resultaat is grote ongelijkheid. Deze ongelijkheid zal fundamentele vragen oproepen over hoe we ons werkleven organiseren. Het is nog te vroeg om de antwoorden te geven op hoe om te gaan met flexibiliteit en inkomen – in dat opzicht zal de crisis nog jaren van verandering en ombouwen vragen.

En daarbinnen werken wij; mensen die met heel veel passie en plezier vormgeven aan loopbaancoaching. We doen dat los van juridische, politieke of economische structuren. Maar dat betekent niet dat er geen kader is – dat is er wel. Voor ons is dat de menselijke natuur.

Coaches opgeleid bij Vista Nova excelleren in mensen inzicht geven in hun energie en kwaliteiten.

Coaches opgeleid bij Vista Nova excelleren in mensen inzicht geven in hun energie en kwaliteiten, en weten de richtingsvragen te laten beantwoorden. Wat kan ik? Wat heb ik nodig? En wat wil ik? Ten diepste geloven wij dat de combinatie van de eigen energiebron en het talent van mensen met hoe zij van betekenis zijn voor onze samenleving, vrijheid geeft. Vrijheid in je hoofd en hart, maar ook economisch en duurzaam. Daardoor kunnen mensen veranderingen aan, kunnen ze altijd leren en ontwikkelen, en zijn ze in staat blijvend in hun inkomen te voorzien.

Loopbaancoaching is een belangrijk vak. Altijd al, en nu nog meer dan ooit.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.