Taal is belangrijk

“Voor wie schrijven we dat?”, hoor je steeds meer in de kantoren van Vista Nova. En dat moeten we ons ook vaker afvragen nu we naar meerdere doelgroepen communiceren.

In begrijpelijke taal, ook als je niet als manager of coach opgeleid bent.

Als opleidingsinstituut zijn we gewend te schrijven voor loopbaancoaches, HRM-ers en managers. Maar doordat we sinds corona ook met de rest van Nederland communiceren, wordt de taalkeuze plotseling veel belangrijker. Door de media die we gekozen hebben – zoals YouTube, colleges via Zoom, nieuwsbrieven naar iedereen die belangstelling heeft en sociale media – worden we ook door niet-traditionele doelgroepen gevolgd. En willen we dus boodschappen communiceren die relevant zijn voor iedereen. In begrijpelijke taal, ook als je niet als manager of coach opgeleid bent.

Dat zie je en hoor je soms in de colleges. Maar we nemen een eventuele mismatch voor lief. Omdat de intentie die er wat ons betreft onder ligt wel de juiste is. Kennis delen, informeren en laten zien wat onze docenten en trainers te bieden hebben. Voor iedereen die het kan gebruiken. Nu of later.

Neem het tot je en deel het verder onder iedereen die het nodig kan hebben. En heb je wensen? Laat het ons weten.

Hans van Westen

Beter schrijven, meer impact. Juist nu!

College Vista Nova: Beter schrijven, meer impact. Juist nu!

In dit interview vertelt Mirjam Windrich over het belang van goed schrijven. Correct en begrijpelijk schrijven is van groot belang. Het bepaalt of je invloed hebt op de lezer van je tekst, of je uitgenodigd wordt, of je mensen aan het denken zet. Hoe beter je het schrijven beheerst, des te meer je kunt betekenen in het contact met de geadresseerde. Dat vraagt de juiste grondhouding, en inzicht in slimme schrijftechnieken.

Sprekend jij!

In dit college vertelt Maja Roodveldt hoe je jezelf blijft én met meer zelfvertrouwen kunt spreken in stressvolle situaties.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.