Taal is belangrijk

“Voor wie schrijven we dat?”, hoor je steeds meer in de kantoren van Vista Nova. En dat moeten we ons ook vaker afvragen nu we naar meerdere doelgroepen communiceren.

In begrijpelijke taal, ook als je niet als manager of coach opgeleid bent.

Als opleidingsinstituut zijn we gewend te schrijven voor loopbaancoaches, HRM-ers en managers. Maar doordat we sinds corona ook met de rest van Nederland communiceren, wordt de taalkeuze plotseling veel belangrijker. Door de media die we gekozen hebben – zoals YouTube, colleges via Zoom, nieuwsbrieven naar iedereen die belangstelling heeft en sociale media – worden we ook door niet-traditionele doelgroepen gevolgd. En willen we dus boodschappen communiceren die relevant zijn voor iedereen. In begrijpelijke taal, ook als je niet als manager of coach opgeleid bent.

Dat zie je en hoor je soms in de colleges. Maar we nemen een eventuele mismatch voor lief. Omdat de intentie die er wat ons betreft onder ligt wel de juiste is. Kennis delen, informeren en laten zien wat onze docenten en trainers te bieden hebben. Voor iedereen die het kan gebruiken. Nu of later.

Neem het tot je en deel het verder onder iedereen die het nodig kan hebben. En heb je wensen? Laat het ons weten.

Hans van Westen

Leren solliciteren

College Vista Nova: Leren solliciteren

Met een goed cv en dito brief maak je veel meer kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Maar, hoe maak je dan een goed cv? En een goede sollicitatiebrief? Wat moet er in staan? En wat juist niet? Hoe moeten die documenten eruit zien? In dit college leer je de kneepjes van het solliciteren.

De juiste mindset bij het vinden van ander werk

College Vista Nova: De juiste mindset bij het vinden van ander werk

Jouw mindset bepaalt 80% van het succes. Ook bij het vinden van ander werk. Een cruciaal element van deze mindset is het herformuleren van belemmerende gedachten. Aan de hand van een praktische oefening kijken we ook welke gedachten jou belemmeren bij het vinden van ander werk en hoe je die kan omdenken zodat je toch een volgende stap zet.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.