Taal is belangrijk

“Voor wie schrijven we dat?”, hoor je steeds meer in de kantoren van Vista Nova. En dat moeten we ons ook vaker afvragen nu we naar meerdere doelgroepen communiceren.

In begrijpelijke taal, ook als je niet als manager of coach opgeleid bent.

Als opleidingsinstituut zijn we gewend te schrijven voor loopbaancoaches, HRM-ers en managers. Maar doordat we sinds corona ook met de rest van Nederland communiceren, wordt de taalkeuze plotseling veel belangrijker. Door de media die we gekozen hebben – zoals YouTube, colleges via Zoom, nieuwsbrieven naar iedereen die belangstelling heeft en sociale media – worden we ook door niet-traditionele doelgroepen gevolgd. En willen we dus boodschappen communiceren die relevant zijn voor iedereen. In begrijpelijke taal, ook als je niet als manager of coach opgeleid bent.

Dat zie je en hoor je soms in de colleges. Maar we nemen een eventuele mismatch voor lief. Omdat de intentie die er wat ons betreft onder ligt wel de juiste is. Kennis delen, informeren en laten zien wat onze docenten en trainers te bieden hebben. Voor iedereen die het kan gebruiken. Nu of later.

Neem het tot je en deel het verder onder iedereen die het nodig kan hebben. En heb je wensen? Laat het ons weten.

Hans van Westen

Loopbanen en diversiteit

College Vista Nova: Loopbanen en diversiteit

Dit college is een ronde tafel-gesprek over loopbanen en de arbeidsmarkt. En dan vooral het hoofdthema; loopbanen van mensen met een kleur, met een niet-westerse achtergrond of met een andere taal als moedertaal. Gasten aan tafel zijn: • Monica Jorna – trainer cultuur sensitief- en systemisch werken en systeemtherapeute • Daan de Vries – jurist • Melisa Levant-Brown – HR-functionaris in overheidsland

Weerstand: de sleutel voor verandering

College Vista Nova: Weerstand: de sleutel voor verandering

Graag nemen we je mee op ontdekkingstocht in de intrigerende wereld van verandering en weerstand… want juist in die weerstand zit de sleutel tot succes. Met de bril van de appreciative inquiry – het waarderend onderzoek – op je neus, zul je ontdekken waar de kansen liggen en hoe je negatieve energie kunt ombuigen voor succesvolle & duurzame veranderingen.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.