Voor oudere jongeren is dit al heel wat

Drie maanden geleden overviel ons corona, en met name de maatregelen waar we als een speer op moesten anticiperen. Binnen enkele weken begonnen we met vrijdagochtendcolleges.

De techniek was nieuw voor ons net als voor veel kijkers. We moesten de communicatie nog opbouwen en onze docenten en coaches moesten wennen aan hoe je dat eigenlijk doet; college geven via een camera. Hoe kom je uit met de tijd? Krijg ik vragen? Blijven mensen kijken? Spannend allemaal. En houden we het vol iedere week een onderwerp te beiden dat relevant en boeiend is?

Daarmee wordt online – live streaming en via YouTube – deel van ons nieuwe normaal.

We hebben inmiddels 2000 kijkers mogen ontvangen. En ook nog eens bijna 2000 kijkers via het YouTube-kanaal van VistaNova, waarop de ge-edite uitzendingen zichtbaar blijven. Daarmee wordt online – live streaming en via YouTube – deel van ons nieuwe normaal.

Op mijn kinderen maak ik daar geen indruk mee. En ook niet op hun docenten, want in de onderwijswereld worden lessen in hoog tempo via beeld geproduceerd. Maar voor zelfhulp bij gebrek aan een baan – of de juiste baan – is het wel nieuw. We willen onze kennis structureel aanbieden aan mensen die dat kunnen gebruiken. Ook aan managers, HRM-ers en coaches die hun medewerkers en coachees moeten helpen op het loopbaanpad. We vinden het prachtig als een loopbaancoach tegen een coachee kan zeggen “kijk naar het online college van Vista Nova”, als onderdeel van het leerproces.

Wat we daarmee ook willen laten zien is dat loopbaanvraagstukken op ieders pad kunnen komen. En dat iedereen ook toegang moet hebben tot relevante know-how en inzichten. Ongeacht of dat voor jezelf is, of voor mensen waar je mee te maken hebt. Omdat gezond werken en gelukkig zijn in je werk de belangrijkste thema’s zijn van een productief werkleven. Samen met bijdragen leveren die gezien worden en eruit halen wat je wilt. Gebruik ons daarvoor als je denkt dat jij of jouw organisatie daar iets aan kunt hebben. Ik garandeer je ouderwets degelijke opleidingen en talentontwikkeling. En waar het kan in een hightech jasje.

Nieuwsgierig? Bezoek ons YouTube-kanaal.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.