Carnaval

Het was een verwarrend stuk. Althans, het was goed te lezen, maar zette een heel nieuwe gedachtestroom op gang. Het ging erover dat carnaval het gewone leven begint te beheersen. Wat? Ja. Veel mensen vieren veel te veel en te vaak carnaval. 

Als je jezelf anders voordoet dan je bent, ben je als het ware verkleed

De gedachte was ongeveer als volgt. Als je jezelf anders voordoet dan je bent, ben je als het ware verkleed. Verkleed in rijkdom, ook als je eigenlijk heel zuinig moet zijn. Verkleed in gepimpte Instagram-beelden, als je er eigenlijk ongezond en doodmoe uitziet. Steeds meer spullen om de wereld te laten zien hoe goed het je gaat. Spotgoedkope kleding om voldoende vaak in iets nieuws te lopen. Het antwoord op de vraag “hoe gaat ‘t?” is altijd “goed”, zonder nadenken. Carnaval als metaforische duiding van: je anders voordoen dan het is, of zou moeten zijn. 

Zo gaat het voor veel mensen ook met hun werk. Houden wat je hebt. Slikken, want stikken is geen goed alternatief. Doen alsof alles goed gaat, maar ondertussen bouwt de spanning op. Een goede loopbaancoach helpt je de vermomming af te leggen. Zorgt voor ontspanning. Kan samen met jou kijken naar wie je echt bent of kunt zijn. En wat goed voor je is. Zonder noodzaak tot doen alsof. Carnaval moet eruit zien als het echte carnaval, niet als het dagelijks leven.

Hans van Westen

Het belang van goed afscheid nemen

College Vista Nova: Het belang van goed afscheid nemen

Ben jij net je baan verloren of werk je met mensen die dit meemaken? Dan is dit college iets voor jou! Om de kans op succes in je volgende baan te vergroten, is het erg belangrijk om goed afscheid te nemen van de baan die je verloren bent. Denise van Geelen neemt je mee aan de hand van de transitiecirkel, geeft praktische tips en uiteraard uitleg.

Leren solliciteren

College Vista Nova: Leren solliciteren

Met een goed cv en dito brief maak je veel meer kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Maar, hoe maak je dan een goed cv? En een goede sollicitatiebrief? Wat moet er in staan? En wat juist niet? Hoe moeten die documenten eruit zien? In dit college leer je de kneepjes van het solliciteren.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.