Maarten Emmelkamp • supervisor

Maarten is een betrokken en bevlogen coach voor levens- en loopbaanvragen. Hij denkt niet alleen in kansen en mogelijkheden, maar voegt ook graag de daad bij het woord. In de zoektocht naar de betekenis van het leven en werk besteedt hij veel aandacht aan zelfbeeld en eigenwaarde. Als supervisor en coach bij Vista Nova legt Maarten de nadruk op zingeving en drijfveren. Hij is ervan overtuigd dat methodiek belangrijk is, maar dat je vooral je eigen taal mag leren spreken als coach. Hij moedigt studenten aan om op zichzelf te vertrouwen en hun intuïtie te volgen.

Elf jaar lang werkte Maarten vol passie bij verschillende toonaangevende architectenbureaus. Tot hij daar tegen zijn eigen grenzen aanliep. Door bewust ruimte voor zichzelf te creëren, heeft hij zijn eigen talenten (her)ontdekt en hier richting aangegeven. Hij besloot zich om te scholen tot loopbaanadviseur en coach.

Als loopbaancoach stelt Maarten zich open en nieuwsgierig op. Het fascineert hem enorm hoe mensen vormgeven aan hun dagelijks bestaan: hoe wil je wonen, werken en leven? Het vertalen van die wensen is zijn grootste drijfveer. Maarten besteedt bij zijn cliënten vooral veel aandacht aan het benutten en inzetten van de eigen talenten. Zijn kracht zit in het feit dat hij precies op het juiste moment de juiste vragen weet te stellen. Met zijn cliënten zet Maarten een stip op de horizon en samen werken ze hier naartoe. Hij stuurt aan op zelfkennis en eigenheid en kijkt vooral naar wat wél werkt. Zo helpt Maarten zijn cliënten om weer in beweging te komen.

Mijn kracht zit in het zichtbaar maken en vertalen van jouw loopbaanwens

In zijn rol als coach en supervisor begeleidt Maarten studenten bij Vista Nova. Hij is oprecht betrokken, onderzoekend en daadkrachtig. Bij de studenten legt hij de nadruk op zingeving, drijfveren en zelfbeeld. Natuurlijk vindt hij methodiek belangrijk, maar hij gelooft ook dat de studenten als coach hun eigen taal mogen leren spreken. Hierin speelt het volgen van de eigen intuïtie een belangrijke rol. Als supervisor geniet Maarten het meest van het moment dat studenten tot het inzicht komt dat zij vaak zélf de spiegel zijn naar een ander.

Publicaties

  • “Liefdevol confronteren”, Magazine School voor Coaching, p. 30 en 31.
  • Voor de lens in het televisieprogramma “How it’s done” van RTZ.

 

Lees ons interview met Maarten

Loopbanen en diversiteit

College Vista Nova: Loopbanen en diversiteit

Dit college is een ronde tafel-gesprek over loopbanen en de arbeidsmarkt. En dan vooral het hoofdthema; loopbanen van mensen met een kleur, met een niet-westerse achtergrond of met een andere taal als moedertaal. Gasten aan tafel zijn: • Monica Jorna – trainer cultuur sensitief- en systemisch werken en systeemtherapeute • Daan de Vries – jurist • Melisa Levant-Brown – HR-functionaris in overheidsland

Een leven lang ontwikkelen

Jezelf een werkleven lang ontwikkelen, draagt bij aan het steeds opnieuw vormgeven van je loopbaanperspectief. Als we dat allemaal doen, draagt het bij aan het functioneren van de samenleving als geheel.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.