Rob Govers • supervisor

Rob is een toegewijde, creatieve en mensgerichte coach voor loopbaan- en leiderschapsontwikkeling. Zijn cliënten vinden hem een inspirerende en motiverende gesprekspartner. In zijn trajecten legt hij graag de nadruk op zelfbewustzijn, het heft in eigen hand nemen en het volgen van je hart. Rob werkt graag met archetypen, metaforen, verbeelding en visualisaties. Als supervisor bij Vista Nova creëert Rob een krachtige leeromgeving voor de studenten. Hij helpt hen om te reflecteren op hun persoonlijke en professionele leerdoelen, zodat zij kunnen groeien in hun rol als loopbaanadviseur.

Toen Rob nog werkzaam was op het landelijk bureau van een politieke partij is hij voormalige politici en bestuurders gaan coachen. Hij hielp onder andere Tweede Kamerleden, burgermeesters en wethouders. In die tijd volgde hij de opleiding tot loopbaancoach bij Adriaan Hoogendijk. Hij kreeg een kader en begrippenapparaat aangereikt dat hem paste als een jas. Rob gelooft in een leven lang leren en groeien en blijft zich alsmaar door ontwikkelen.

Als loopbaancoach stelt Rob zich open en nieuwsgierig op. Hij is instinctief, intuïtief en waar nodig ook provocatief. Bij Rob begint ieder traject met zijn cliënten met het onderzoeken van de binnenwereld: wat zeggen het hoofd, het hart en de innerlijke stem? Als daar helderheid over is, ligt de focus op hoe zijn cliënten daar uitdrukking aan kunnen geven. Volgens Rob is een coachingstraject een persoonlijke ervaringsreis naar je kern. Een proces van zelfbewustwording dat loopt van ‘zijn’ naar ‘doen’. Mensen helpen om hun zelfbewustzijn te vergroten, is dan ook zijn belangrijkste drijfveer.

Persoonlijk leiderschap betekent tegelijkertijd scenarioschrijver, regisseur en hoofdrolspeler zijn

In zijn rol als supervisor bij Vista Nova begeleidt Rob studenten. Hij helpt hen om te reflecteren op hun persoonlijke en professionele leerdoelen. Als supervisor schept Rob een leeromgeving, waar studenten vertrouwd raken met de ins en outs van het Koersonderzoek én met hun rol als loopbaancoach. Hij vindt het mooi om te zien hoe de studenten groeien in hun leiderschap, vaardigheden en zelfvertrouwen.

 

Lees ons interview met Rob

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.