Ronald Smulders • supervisor

Ronald is een positieve, gedreven en empathische loopbaancoach. Door de vragen die hij stelt, helpt hij cliënten om anders naar zichzelf te kijken. Belemmerende overtuigingen en blokkades pakt hij aan, zodat zijn cliënten echt vooruit kunnen kijken en soms zelfs een hele nieuwe weg inslaan. Als supervisor bij Vista Nova helpt Ronald studenten vooral om een confronterende spiegel te durven zijn voor een ander. Volgens Ronald is het je taak als coach om cliënten een spiegel voor te houden om hen te helpen in beweging te komen.  

Na een mooie carrière als semiprofessioneel volleyballer is Ronald van een andere hobby zijn werk gaan maken. Hij werd beleggingsadviseur bij een bank. Na daar een aantal jaren leiding gegeven te hebben, ontdekte hij dat het coachen van mensen hem de meeste voldoening gaf. Hij besloot het roer om te gooien en de overstap te maken naar het vak van loopbaancoach.

Ronald weet als geen ander hoe het is om je passie te volgen. Hij maakte zelf maar liefst drie keer een carrièreswitch. Telkens als zijn werk hem geen voldoening meer gaf, stapte hij over naar een baan waar hij wel weer gelukkig van werd. Die keuzes gunt hij een ander ook. Het is zijn passie om mensen te begeleiden in hun loopbaankeuzeproces. Ronald vindt het een voorrecht om bij te kunnen dragen aan een loopbaantraject, waarin iemand leert wat hij wil, keuzes maakt en stappen gaat zetten op weg naar passie en geluk. Het verschil kunnen maken voor een ander is dan ook zijn belangrijkste drijfveer.

Werk willen doen dat aansluit bij jouw missie en verlangen is een prachtige doelstelling, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag

In zijn rol als supervisor bij Vista Nova begeleidt Ronald studenten. Hij focust vooral op het stuk dat studenten het durven om een confronterende spiegel te zijn voor hun cliënten. Omdat mensen vooral naar een coach gaan om zelfinzicht te krijgen, is dit volgens Ronald cruciaal als je een goede loopbaancoach wilt worden. Als supervisor geniet Ronald het meest van het begeleiden van studenten en het geven van praktijkvoorbeelden, waarmee hij hun persoonlijke ontwikkeling op gang helpt.

 

Lees ons interview met Ronald

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.