Het komt dichterbij

Met de lockdown van het voorjaar was de aanbeveling en de regelgeving vergelijkbaar met nu. En toch voelt het nu anders. Eerst het goede nieuws. We hebben vanaf het begin van de maatregelen consequent gezegd dat we door willen gaan met wat we te doen hebben als opleidingsinstituut. Dus kleinere groepen, veel regels in huis en de juiste middelen inzetten. En dat heeft goed gewerkt. We hebben geen besmettingen gekend in onze operaties. 

Maar in de maatschappij is het nu anders. We kennen bijna allemaal coronagevallen in de omgeving. We weten meer van de hardnekkigheid van het virus, en het duurt te lang. Dus ik ging maandag ook om. Nog meer thuiswerken dan we al deden en geen fysieke groepsbijeenkomsten meer. We hebben alle 9 bijeenkomsten die we gepland hadden voor de periode tot en met 19 januari een nieuwe vorm moeten geven. Een deel digitaal op de geplande dag, en later het deel waarvoor ontmoeting van groot belang is weer in onze mooie school. Iedere groep wordt daarvan op de hoogte gesteld, iedere docent past het programma aan.

De ontmoeting, tussen personen, speelt daarin een cruciale rol. Hoe eerder we daar weer uiting aan kunnen geven hoe beter.

En we hopen dat het werkt allemaal, alle inspanningen die we als samenleving moeten leveren. Ook in ons eigen belang. Coachen op loopbaanvraagstukken gaat diep. De ontmoeting, tussen personen, speelt daarin een cruciale rol. Hoe eerder we daar weer uiting aan kunnen geven hoe beter.

Ik ben in deze blogs best kritisch geweest op het overheidsbeleid. Ik vond het net als velen te slap en bovenal stelde het ons niet in staat om te leren met het virus om te gaan. Maar nu even niet meer die kritische toon. Nu moeten we doorpakken met ze allen. Vista Nova gaat door met wat we te doen hebben. We vernieuwen en zijn steeds beter zichtbaar voor iedereen in het vakgebied. En we zijn net zoals heel velen ’n paar weken heel streng voor onszelf. In het vertrouwen op betere tijden. 

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.