Het is geaccepteerd dat mensen het gesprek met een loopbaancoach aangaan

In gesprek met Suzanne Koppers

Ik vind het prachtig om als opleider een bijdrage te leveren aan het vak van loopbaancoaching.

Wat is jouw rol binnen Vista Nova?
Als manager organiseer ik opleidingen, heb ik contact met supervisoren, trainers en cursisten en verken ik nieuwe activiteiten zoals het geven van in-company trainingen. Voor de inhoud van trainingen kijk ik naar wat er in de markt speelt en heb ik contact met trainers die interessante thema’s aandragen. Met de opleidingen wil ik loopbaancoaches de mogelijkheid geven om hun palet te vergroten of zich juist te specialiseren.

Met de opleidingen wil ik loopbaancoaches de mogelijkheid geven om hun palet te vergroten of zich juist te specialiseren.

Wat neem je mee naar Vista Nova?
Ik heb de jaaropleiding en diverse trainingen bij Vista Nova gedaan. Ook heb ik gewerkt als loopbaancoach. Deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn werk. Ik vind het prachtig om als opleider een bijdrage te leveren aan het vak van loopbaancoaching. Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om regelmatig stil te staan bij wat je wilt in het leven; zowel privé als zakelijk. En dan niet alleen als je vastloopt, maar daarvoor al. Haal je het beste uit jezelf? Geeft je werk je energie? Of mag je bijsturen? En hoe dan? Ik gun mensen dat ze bewuste loopkeuzes maken en hun loopbaan durven te herijken.

Hoe zie je het vak van loopbaanadviseur veranderen?
Ik vind het een mooie tendens dat het meer geaccepteerd is dat mensen het gesprek met een loopbaancoach aangaan. In het verleden deed je dat pas als je op je werk niet ‘gewenst’ was of ziek werd. Nu zie je dat mensen niet wachten op hun werkgever, maar zelf de regie nemen. Ze durven een volgende stap in hun loopbaan te zetten en zo hun eigen koers te varen.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.