SvC Magazine 2018/2019

Vraag het gratis SvC Magazine aan

Bestel het hier!

Juul Martin:
"Als je impact wilt hebben, moet je je ideeën vrijgeven"

Juul is het creatieve brein achter initiatieven die mensen samenbrengen. Hij noemt dat ‘maakstormen’: een manier om je dromen waar te maken en de wereld stukje bij beetje te verbeteren. Juul Martin is de oprichter van projecten zoals het Huis van Overvloed, de Deelwinkel, Deeleconomie.nl en de School voor Wereldverbeteraars. In samenwerking met SchoolvoorCoaching start hij een Maakstormleerjaar.Shielta Ramautarsing:
"Slachtoffer- en daderschap overstijgen. De moed om jezelf te bevrijden!"

Shielta Ramautarsing schreef een autobiografisch boek over trauma’s en het belang van heling van de dader- en slachtofferdynamiek in onszelf. Dit onder meer in relatie tot pesten en uitsluitingsmechanismen in organisaties. Als andragoog, coach en trainer begeleidt zij teams en organisaties om uit de slachtoffer- en daderdynamiek te stappen. Voor SchoolvoorCoaching verzorgt zij een training rond slachtoffer- en daderschap.Daniëlle Lewis:
"Ik begrijp hoe moeilijk loslaten voor managers is"

Teamcoach en agile coach Daniëlle Lewis is gespecialiseerd in verandermanagement bij (middel)grote bedrijven. Dat ze gepokt en gemazeld is in het bedrijfsleven als manager, maakt haar een serieuze gesprekspartner voor teams die agile en zelforganiserend willen worden. En als tijdens een coachgesprek toch weer de manager in haar de kop op steekt, zet ze dat in als voorbeeld van hoe het niét moet.Ans Tros:
"Creatieve bruggenbouwers gezocht!"

Collectief is er een grote behoefte aan het loskomen van oude, aangeleerde, maatschappelijke programma’s. Het vaste patroon van huisje, boompje, beestje. De vaste baan die ons beperkt, de hypotheek of te hoge woonlasten die ons leven bepalen, of de voortdurende onbalans tussen privé en werk. Maar hoe kun je jezelf bevrijden van beperkende gedachten en onbewuste programma’s? En welke rol kan coaching daarin volgens Ans Tros, creatief directeur van SchoolvoorCoaching, vervullen?Marc Gnodde:
"Flexbanen: dé oplossing voor de gouden kooi"

‘De verschuivingen op de arbeidsmarkt vragen om flexibel inzetbare werknemers en flexibele arbeidscontracten. Daar moeten dan wel permanente groeitrajecten tegenover staan. Laterale samenwerking tussen bedrijven en organisaties kan ervoor zorgen dat medewerkers makkelijker doorstromen.’ Volgens Marc Gnodde, algemeen directeur VistaNova en directielid van SchoolvoorCoaching, verandert daarmee ook de rol van de HR-manager en de loopbaancoach.


Vraag het gratis SvC Magazine aan

Vorige edities SvC Magazine bestellen

Bestel hier »

Deel het SvC Magazine