Onze opleidingen in coronatijd

Aanpassingen n.a.v. persconferentie 12 januari

Gisteravond hebben we allemaal weer geluisterd naar de persconferentie en kennis genomen van de actuele maatregelen, adviezen en verzoeken. Naar aanleiding hiervan informeren we jullie graag over hoe we hier als Vista Nova mee omgaan en vorm aan willen geven.

We gaan uit van een langere lockdown-periode voor het onderwijs dan tot 9 februari. Hierbij kijken we eerder naar Duitsland, waar men uitgaat van versoepelingen vanaf april/mei.

We gaan onze opleidingen op de volgende manier invullen en aanpassen:

  • We willen de huidige geplande dagen handhaven. Iedere deelnemer heeft die in de agenda staan, de docenten zijn geboekt.
  • Op de geplande dagen krijg je online les – via Zoom – in een aangepast/ingekort programma. Dat betekent dat alle dagen in deze periode korter zullen zijn dan oorspronkelijk beoogd.
  • Niet alle elementen kunnen op het vereiste niveau in een online les uitgevoerd worden. Wat we online niet kunnen doen, registreren we per groep en komt ‘op de lat’ te staan. Dit gaan we inhalen wanneer het weer mag en kan. Op een moment, passend voor de deelnemers in die groep en de docent. 

Het kan dus zijn dat we de lat pas gaan inlossen vanaf mei, afhankelijk van actuele maatregelen. Mochten de maatregelen eerder versoepeld worden, dan kunnen we dus eerder terug naar normaal.

De uitwerking hiervan vereist detailplanning per groep. Belangrijk onderdeel daarbij is een oplossing voor de begeleiding van proefcliënten. Dit geldt met name voor de groepen die nog maar net begonnen zijn of zullen beginnen.

Linda Wagenaar is zoveel mogelijk vrijgespeeld om de planning en communicatie met docenten en deelnemers te bewaken.

Mocht je (aanvullende)vragen hebben, neem dan contact met ons op via welkom@vistanova.nl of 033 30 38 777.

Blijf ondertussen gezond!

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog