We gaan weer fysiek lesgeven

Aanpassingen n.a.v. persconferentie 23 maart

Dinsdag 23 maart hebben we opnieuw kunnen kijken naar een persconferentie vanwege de coronagevolgen.

Enkele maanden geleden zijn we volledig naar digitaal onderwijs gegaan voor de BLA en TKT-lesdagen. De andere bijeenkomsten, zoals (begeleide) intervisie en supervisie zijn soms digitaal, en soms fysiek georganiseerd. We deden dit allemaal in de wetenschap dat het formeel was en is toegestaan bij elkaar te komen voor praktijkonderwijs, en dat het belangrijk is veilige omgangsregels aan te houden.

We hebben nu besloten vanaf 1 april alle lesdagen weer fysiek te organiseren in onze school in Amersfoort. We doen dat in het belang van het leerproces. Maar we doen het ook in de wetenschap dat we in 2020 veel bijeenkomsten in huis hebben gehad, en dat het door medewerking van alle deelnemers aan onze opleidingsprogramma’s heel goed gelukt is veilig met elkaar om te gaan. Dus we blijven met elkaar streng op de regels, en kunnen opnieuw kiezen voor de leercontext die het beste resultaat geeft voor de deelnemers.

En om het niet te vergeten, onderstaand nogmaals de opsomming van de belangrijkste maatregelen:

  • De groepen zijn klein, waardoor afstand houden relatief makkelijk is
  • We hebben voldoende ruimtes om met subgroepen te werken waarbij je ook goed afstand kunt houden
  • Iedereen vult bij aankomst een gezondheidsvragenlijst in. Mede daardoor kunnen we altijd achterhalen wie op ’n dag aanwezig is geweest
  • Bij klachten blijf je thuis, en krijg je de mogelijkheid om online te les te kunnen volgen
  • We hebben speciale zeep die niet alleen bacteriën maar ook virussen van je handen wast

Als we ons allemaal aan bovenstaande houden, en elkaar ook nog helpen daarbij, dan geven we vorm aan een optimale leeromgeving die veilig is en aan de regelgeving voldoet. Vorig jaar hebben we bewezen daar goed in te kunnen zijn. Laten we dat weer doen.

Mocht je (aanvullende) vragen hebben, neem dan contact met ons op via welkom@vistanova.nl of 033 30 38 777.

Blijf ondertussen gezond!

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.