Online masterclass SolliciterenOnline masterclass Solliciteren

Iedereen solliciteert. Soms een paar keer in je leven, maar soms heel vaak. En in de loop der tijd verandert de manier waarop we solliciteren. Op school leer je niet hoe je moet solliciteren. Iedereen weet wel dat je ‘jezelf moet presenteren en verkopen' en dat je goed voor de dag moet komen. Daar gaat het om.
Maar hoe dan? Hoe verkoop je jezelf? Hoe val je met jouw sollicitatie positief op? Solliciteer je wel op de juiste functies en waarom krijg de ene zo vaak afwijzingen, terwijl de ander bij elke sollicitatie lijkt te worden uitgenodigd? Wat is een goed cv? En hoe moet een sterke sollicitatiebrief worden ingericht? Welke rol speelt LinkedIn bij het solliciteren?
Allemaal vragen die worden beantwoord tijdens de pragmatische, digitale masterclass ‘solliciteren'. En daarnaast gaan we -online- de volgende onderwerpen bespreken:
• Wat is een goed cv en waar moet deze aan voldoen?
• Wat is een sterke sollicitatiebrief en hoe schrijf je die?
• Hoe kun je LinkedIn inzetten om meer kans te maken op een baan?
Na de masterclass krijgt elke deelnemer de gelegenheid om nog 2 uur persoonlijke en individuele begeleiding te krijgen van de docent. Dat kan variëren van het beoordelen van bestaande sollicitatiedocumenten en LinkedIn profiel, tot hulp bij het maken van een elevator pitch.

Deze online masterclass wordt gegeven op donderdag 17 september van 9.30 tot 13.00 uur

In deze online training wisselen we theorie en vragen af. Je krijgt als deelnemer de kans om vragen te stellen en je bereikt het hoogste rendement als je tijdens de training je eigen cv, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel binnen handbereik hebt.

Deze training is geschikt voor iedereen die wil leren hoe hij/zij beter kan solliciteren en daarmee meer kans maakt op een baan.

Judith Schoorlemmer is een arbeidsmarktspecialist. Na jarenlang vanuit HR en recruitment honderden sollicitatieprocedures te hebben geleid, is ze in 2011 gestart met het begeleiden en coachen van mensen die een (andere) baan zoeken of re-integreren in het 2e spoor. Ze kent het klappen van de zweep en heeft aan alle kanten van de (sollicitatie) tafel gezeten.

 

Deze online masterclass wordt via Zoom georganiseerd op donderdag 17 september van 9.30 tot 13.00 uur