Trainingsdag van Werkdruk naar Werkgeluk

Leer werken en leven vanuit rust & kalmte met de methodiek van het Tijdsurfen


Trainingsdag van Werkdruk naar Werkgeluk

Over de training In deze tijd waarin we vaak veel ballen hoog te houden hebben en druk zijn het modewoord lijkt vergeten we wel eens om in ons contact met anderen echt aandacht te hebben en om in het hier en nu te zijn. Om te focussen op het gesprek wat je hebt, om daar met je volledige aandacht aanwezig te zijn in plaats van met je aandacht bij andere dingen of dat je ondertussen misschien jezelf erop betrapt dat je iets anders aan het doen bent. Aandacht hebben voor dat wat je op dat moment aan het doen bent en focussen is de uitdaging van deze tijd. Leer hoe jij dat wat je doet, of je nu bijvoorbeeld in gesprek bent met je een coachee, leidinggevende, collega of partner, te doen met aandacht en ervaar wat dit jou in gesprek met de ander kan opleveren in de praktijk!

Tijdsurfen betekent gezond werken vanuit rust en aandacht. Daar word je vanzelf effectief van! Wanneer werkdruk en stress ontstaat, is afhankelijk van de situatie telkens een van de zeven aanwijzingen de juiste om je te helpen terug te keren naar kalmte en focus.
Leren Tijdsurfen is een groot geschenk aan jezelf. Het gaat verder dan alleen timemanagement. Je gaat tijd ervaren als iets waarvan je kunt genieten in plaats van iets waarvan er steeds te weinig is. Je anticipeert, je wisselt af, schept overzicht en geeft aandacht. Te midden van alle uitdagingen en hectiek blijf je een baken van rust. Je lost uitstelgedrag op en het ‘alsmaar moeten' transformeer je in bewuste keuzes.
Je leert hoe je de methodiek kunt toepassen in je werk. Je ervaart dat dit je helpt duurzame keuzes te maken. Door het inzetten van de aanwijzingen, waaronder het leren gebruiken van je intuitie, ben je beter in staat te anticiperen op de dag van morgen, volgende week.

Yvonne von den Steinen & Richard Heijne: Wij zijn twee gedreven (loopbaan)coaches die geloven dat stressvrij werken en leven mogelijk is. We werken met de kracht van rust als basis èn het gebruik van je intuitie als innerlijk kompas. Dit maakt je creatiever & effectiever.
Wanneer werkdruk en stress ontstaat helpen de aanwijzingen van de methodiek Tijdsurfen je terug te keren naar kalmte, focus en werkgeluk.

In een steeds complexer en sneller gaande wereld zijn we ver-trager en ont-stresser en alles wat we doen benaderen we vanuit kansen en mogelijkheden.
We werken vanuit het principe van ervarend leren door op een speelse en creatieve manier aan de slag te gaan... ‘Keep it Simple with a Smile'.

We zijn eigenaar van ON TOP OF THE WAVE -training en coaching- en daarnaast werkzaam als loopbaan professionals voor de Gemeente Amsterdam. Richard is ook intaker en supervisor voor de Beroepsopleiding voor loopbaanadviseur van Vista Nova. We zijn allebei NOLOC geregistreerd

 

• Werk je als (loopbaan) coach bij een organisatie waar mensen werken die stress, werkdruk of Burn out / Bore out klachten ervaren? Hoe prettig is het dan dat je deze mensen op een effectieve manier kunt ondersteunen. Je ervaart zelf de kracht van de aanwijzingen van het Tijdsurfen en leert hoe je deze kunt toepassen in je begeleiding.
• Ervaar je zelf werkdruk of stress of wil je leren meer in de regie te komen te aanzien van de beschikbare tijd? De methodiek van het Tijdsurfen leert je surfen op de golven van de Tijd. Je leert meer te vertrouwen op je intuitie en wordt creatiever. Je leert zelf keuzes te maken die voor jou betekenis geven.
• Ben je nieuwsgierig hoe je effectiever kunt leven en meer voldoening kunt halen uit de dag? De 7 aanwijzingen helpen je hierbij op een natuurlijke en prettige wijze.
• Heb je het gevoel dat de dag altijd te snel gaat en dat je aan het einde van de dag weinig of geen energie meer hebt? De training "van Werkdruk naar Werkgeluk" geeft je inzichten hoe je dit kunt omdraaien om zelf de regisseur te worden van de beschikbare tijd.

Wat levert deze training je op?
• Je hebt leren surfen op de golven van de tijd.
• Je leert hoe je de methodiek kunt toepassen in je werk.
• Je ervaart dat dit je helpt duurzame keuzes te maken. Door het inzetten van de aanwijzingen, waaronder het leren gebruiken van je intuitie, ben je beter in staat te anticiperen op de dag van morgen, volgende week.
• Je bent effectiever, creatiever en werkt vanuit rust en kalmte.
• Toepassingsmogelijkheden in je eigen werk/ praktijk / coaching.
• De methodiek Tijdsurfen is een blijvende gedragsverandering. Deze training is de eerste handreiking daartoe.
• Je hebt bruikbare inzichten en handige tips gekregen om:
1. Rust en aandacht te scheppen voor de klant, de huurder of je collega
2. Met focus en proactief te werken
3. Onderbrekingen en afleiding te verminderen

• Tijdsurfen geeft je meer Werkplezier en Werkgeluk!

 


Wat anderen zeggen over de training:
Na deze training: "Heb ik geleerd om ondanks de drukte toch momentjes van rust te pakken. Ben ik erachter gekomen dat er momenten zijn die mij een gejaagd gevoel geven en nu weet ik dat ik op deze momenten rust moet nemen."
"Tijdsurfen gaat voor mij over aandacht. Vooral de aandacht naar het gevoel en de houding waarmee ik dingen doe."
"Brengt Tijdsurfen mij meer rust en concentratie bij de uitvoering van een taak en de afronding, meer aandacht voor pauzes en het positieve effect er van op de rest van de dag.
"Kan ik beter kiezen waar ik mijn tijd aan besteed, in plaats dat ik word meegevoerd in de waan van alledag."

Praktische info:

• Data: Maandag 14 en maandag 21 september 2020; De training bestaat uit twee ochtenden van 9.30 tot 12.30 uur met een tussenpauze van één week
• Locatie: kantoor VistaNova aan de Stadsring 105 in Amersfoort
• Het maximale deelnemers is 6, waarbij we een afstand van 1,5 meter kunnen garanderen 

• De training wordt op HBO niveau gegeven
• Aan het einde van deze training ontvang je een certificaat van deelname