Training E-Coaching
4 sterren - gebaseerd op 4 reacties

Training E-Coaching

De kracht van schrijven inzetten in coaching


E-Coaching

Online communicatie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Coaches, leidinggevenden en hr-adviseurs begeleiden mensen niet alleen face-to-face, maar ook via email. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap op schrift duidelijk overkomt en dat je cliënt of werknemer zich tegelijkertijd gezien en gehoord voelt?
In deze training leer je de specifieke vaardigheden van het coachend lezen en schrijven, want e-coaching is een vak apart!

 

Deze training heb ik als zeer waardevol ervaren.

4 van 5 sterren
Marianne Elken  (55 jaar)
Coach en trainer
Elken Talent
De Training E-Coaching heb ik ervaren als een daadkrachtige en praktische training waarin deelnemers door trainer Marja Pronk, vooral worden uitgenodigd hun eigen stijl te vinden in online coaching. Nooit geweten dat de geschreven taal in e-coaching zon impact kan hebben. Het werkt als een tierelier! Ik ben e-coaching door middel van Dropbox en e-mail al direct gaan inzetten als een blend-vorm, afgewisseld met de live-sessies in mijn praktijk. E-coaching is een verrijking voor mijn coach-toolbox.
april 2017
5 van 5 sterren
Deelnemer van Training E-Coaching
"Marja neemt je mee in haar enthousiasme voor e-coaching en brengt de toegevoegde waarde ervan over. Dit krijgt ze voor mekaar, vanuit haar rijke vakkennis en praktijkervaring maar ook door haar scherpe inspelen op de leervragen van iedere deelnemer. Top!"
maart 2016
5 van 5 sterren
Deelnemer van Training E-Coaching
"De Training e-coaching die Marja geeft, heeft een hele goede mix van theorie en praktijk waardoor je er gemakkelijk direct mee aan de slag kan. Marja helpt je met haar rustige grondhouding om de essentie van bijvoorbeeld een mailtekst naar voren te halen en zij houdt je continu scherp. Haar vriendelijke en warme uitstraling zorgen voor een hele prettige sfeer tijdens de training."


maart 2016
5 van 5 sterren
Deelnemer van Training E-Coaching
"Deze training heb ik als zeer waardevol ervaren. Naast de praktische toepasbaarheid van E-coaching is dit een geweldige aanwinst voor het kleurenpalet van elke coach."

Voor mensen die werkzaam zijn als coach, leidinggevende of bijvoorbeeld hr-adviseur. Het is belangrijk dat de deelnemer het vak van coaching al beheerst. Weet hoe hij zichzelf als instrument kan inzetten en de scheidslijn tussen coaching en therapie herkent.
Je hebt minimaal een HBO-werk en denkniveau.

 • Je kunt werken met twee varianten van e-coaching: blended (deels face-to-face, deels via email) en alleen via email.
 • Je weet hoe je online een intake doet en een relatie opbouwt.
 • Je hebt verschillende technieken geleerd om berichten van cliënten te lezen.
 • Je kunt aan de hand van een stappenplan schriftelijk op berichten reageren.
 • Je hebt face to face interventies geschikt gemaakt voor online begeleiding.
 • Je weet hoe je de techniek van e-coaching gaat inzetten in je eigen praktijk.
 • Een certificaat e-coaching van VistaNova.
 • 6 PE punten bij de NOBCO (kenmerk 160322-VN-025).
 • 42 PE punten Noloc (zelf aan te vragen).
 • De training bestaat uit 3 dagen: dinsdag 30 oktober 2018, dinsdag 4 december 2018 en dinsdag 22 januari 2019.
 • Investering: introductieprijs € 1.107,-, vrijgesteld van btw (normaal € 1.297,-). NOBCO-leden ontvangen 10% korting.
 • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 9
 • Locatie: Utrecht
 • Huiswerk tussen de trainingsdagen door.
 • De training wordt op HBO-niveau gegeven.

De training wordt gegeven door Marja Pronk, eigenaar van In je kracht, Training & Coaching. In 2012 werd zij gevraagd iemand op afstand te coachen. Over het resultaat was zij zo positief dat zij verschillende opleidingen volgde om zich het vak eigen te maken. Inmiddels is zij vele e-coachtrajecten verder. Haar kennis, ervaring en casuïstiek deelt ze graag in deze driedaagse training. Marja is auteur van 'De Spitsuurclub' en 'Veranderjazz'. Lees het interview met Marja.

 


We gaan direct aan de slag. Na een korte uitleg van de theorie en op basis van je eigen ervaring als coach, oefen je met door de trainer ingebrachte casuïstiek. Zo krijg je meer zicht op je vragen, kansen en uitdagingen. Dat inzicht helpt je bij het formuleren van je eigen leerdoel voor de training. In de loop van de dag krijg je vervolgens theorie aangereikt die aansluit op jouw persoonlijke leervraag.

Na de eerste trainingsdag ga je aan de slag met de aangereikte theorie. Je doet bij een medecursist een online intake en gedurende vier weken coach je deze ‘cliënt' op zijn of haar vraagstuk.

 

Voorafgaand aan de tweede trainingsdag inventariseert de trainer de vragen die in de voorbije periode zijn ontstaan. Die vragen leveren input voor het programma tijdens de tweede dag. Het programma sluit dus aan op jouw praktijk, leervraag en ervaring. Tijdens deze tweede trainingsdag ga je dieper in op het koppelen van een interventie aan het vraagstuk van de cliënt. Face to face coachtechnieken zijn niet 1-op-1 in te zetten in e-Coaching, maar soms wel met wat aanpassingen. Uiteraard sta je ook uitgebreid stil bij het traject dat je de afgelopen vier weken met je medecursist doorlopen hebt.

Na deze tweede trainingsdag herformuleer je je leervraag. Deze leervraag werk je verder uit in een online coachtraject met de trainer. Daarnaast voer je gedurende 6 weken (een gedeelte van) een traject met een bestaande cliënt online uit.

De derde dag start met intervisie. Je krijgt feedback op een online coachtraject dat je hebt uitgevoerd. Je brengt dus je eigen casuïstiek in. Verder werk je deze dag vooral aan het inbedden van de online coachtechniek in jouw praktijk als loopbaancoach. Waar zie je voor jouw cliëntenpopulatie een toegevoegde waarde? Wat betekent dat voor jouw werkwijze en interventies? Met welke propositie bied je dit aan en tegen welke vraagprijs?

Na deze derde trainingsdag ben jij ‘er klaar voor'. Je weet hoe je e-coaching in gaat zetten en welke voordelen dit biedt aan je cliënten en/of opdrachtgevers. Door het hoge praktijkgehalte van de training ben én voel je je voldoende toegerust om een gedeelte van je loopbaantrajecten online uit te voeren.