VistAmuse: Effectieve arbeidsmarktbenadering

Een kompas naar de arbeidsmarkt


VistAmuse: Effectieve arbeidsmarktbenadering

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten.

Locatie: Biltstraat 200, Utrecht
Datum:  Donderdag 8 juni 2017 van 13.30 tot 17.00 uur met aansluitend een drankje om na te praten.


Arbeidsmarktbenadering is een vak apart. Na het vinden van de juiste focus is het nog niet vanzelfsprekend dat een werkzoekende ook daadwerkelijk die baan weet te bemachtigen. Van nature doen gelukkig veel mensen het redelijk goed. Maar zelfs dan kan iemand er steeds naast grijpen. Een aantal aspecten van arbeidsmarktbenadering voor werkzoekenden hoeven we niet over te laten aan het toeval. Daarom geven wij focus aan de volgende onderwerpen:

  • Effectieve arbeidsmarktbenadering
  • Realistische arbeidsmarktperspectief
  • Kompas voor individuele aanpak

Een effectieve manier van solliciteren is niet direct af te lezen in cijfers uit het verleden hoe mensen een baan hebben gevonden. We hebben geen garantie dat het in de toekomst of voor iedere individuele werkzoekende ook zo werkt. Maar kunnen daar wel veel van leren. In Nederland zijn veel banen beschikbaar. Veel meer dan over het algemeen gedacht wordt door werkzoekenden. Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar de beste match tussen een werkzoekende en de arbeidsmarkt.

Tijdens deze workshop krijg je als deelnemer inzicht in aspecten van effectieve arbeidsmarktbenadering. Wat zijn effectieve manieren en elementen? Maar ook; welke effectieve manieren en elementen werken minder goed?

Aan de hand van een helder kompas voor arbeidsmarktbenadering gaan we de elementen langs. We gebruiken praktijkvoorbeelden/cases om verschillende benaderingen te laten zien. Als deelnemer word je van te voren gevraagd een case mee te nemen of te bedenken. Samen maken we dan een individueel plan voor de (fictieve) werkzoekende. Wij geloven namelijk in een individuele benadering zodat we niets uit het oog verliezen.

Na afloop heb jij inzicht in de variabelen voor effectieve en realistische arbeidsmarktbenadering. Dit maakt dat je zelf beter ondersteuning kan bieden in deze fase of dat je beter weet welk deel van een loopbaantraject je wilt uitbesteden.

Effectieve arbeidsmarktbenadering is een essentieel onderdeel van ieder loopbaantraject waarbij een baan wordt gezocht. We kunnen niet hopen dat iemand na het vinden van een zoekrichting het zelf allemaal maar doet. Wil jij de werkzoekenden kunnen faciliteren in dit proces maar wel zelf eigenaarschap laten houden? Dan past deze VistAmuse bij je.

André Lollinga werkt sinds 2009 als o.a. loopbaanbegeleider voor verschillende bureaus. Zowel tijdens de crisis als daarna heeft hij veel ondersteuning geboden op het gebied van arbeidsmarktbenadering. Daarbij werd hij ingehuurd door kleine en middelgrote outplacementbureau's voor die specifieke fase. Enkele honderden mensen hebben ondersteuning van André en zijn collega's gehad. Door met collega's de kennis van huidige arbeidsmarkt, psychologie en marketing te combineren bleek de juiste mix gevonden.

André is mede-eigenaar van Academycoaching. Het is een bureau dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in de begeleiding van hoger opgeleide Young professionals. Zowel op het vlak van carrière en loopbaan als op professionele en persoonlijke ontwikkeling.