VistAmuse: ReflAction

Krijg meer grip op de onderstroom in gesprekken


VistAmuse: ReflAction

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten.

Locatie: Biltstraat 200, Utrecht
Datum: dinsdag 29 mei 2018 van 13.30 tot 17.00 uur.


Je waarneming nog meer als krachtbron inzetten voor optimale coachsessies

Je wilt tijdens coachgesprekken meer grip krijgen op de onderstroom in gesprekken en deze als kracht kunnen inzetten. Zowel voor jezelf als in het begeleiden van anderen.

Hoe ervaren je ook bent als loopbaancoach, er is altijd een next step mogelijk om vrijer, meer ontspannen en authentiek aanwezig te kunnen zijn. Alert en mindful aanwezig zijn in je dagelijkse (coach)gesprekken is het doel. Ontdek wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je vertellen, en hoe je dat als krachtig signaal kunt gebruiken in je coachsessies. We gaan door oefeningen op jezelf en met de ander ervaren wat de kracht van ReflAction in coaching is.

Na een korte uitleg over de kracht van ReflAction, gaan we door oefeningen ervaren wat de kracht ervan is. Je leert herkennen wat vertrouwen is op je intuïtie, gevoelens en subtiele signalen van jezelf en bij anderen in gesprekken. En hoe je ze vervolgens directer kunt omzetten in een actie in het hier-en-nu. We kijken ook (met behulp van concrete oefeningen) hoe je als loopbaancoach deze ReflActionkracht kan toepassen. Je leert:

  • jezelf serieus nemen en je waarneming (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron inzetten;
  • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter begrijpen en effectief bijsturen. Hierdoor kom je sneller tot de kern in je (coach)gesprekken.

ReflAction is ontwikkeld samen met de SchoolvoorCoaching en wordt daar als ook als training gegeven.

Voor loopbaancoaches en adviseurs die tijdens coachgesprekken meer grip willen krijgen op de onderstroom in gesprekken, en deze als kracht kunnen inzetten. Zowel voor jezelf als in het begeleiden van anderen. ReflAction helpt jezelf als instrument goed kennen, en vertrouwen waardoor:

  • je minder hard hoeft te werken en niet meer (zo) moe wordt;
  • je vergroot wat je vermogens tot echt waarnemen zijn;
  • je nog vrijer wordt van projecties en aannames van jezelf en de ander van hoe je het als coach zou ‘moeten' doen;
  • je sneller to the point komt en de essentie pakt van wat er nodig is.

Ik ben een senior, betrokken en veelzijdige leiderschap- & loopbaancoach en opleider met 30 jaar werkervaring in bedrijfsleven, dienstverlening, overheden en de Nationale Politie, waarvan ruim 20 jaar als zelfstandig ondernemer. In mijn praktijk werk ik ondermeer als Talentenspelcoach/opleider en met de Soulsignature© aanpak. Voor SchoolvoorCoaching werk ik als supervisor in de Werkplaats Innerlijke Leiding en als opleider in de ReflAction training.

De rode draad waar vanuit ik mensen begeleid gaat over: wie ben jij in essentie en als ‘instrument', wat past bij je en wat breng je teweeg in je leven en loopbaan. Kenmerkend voor mijn werkwijze is: de verbinding van missie (Why), passie, sterke kanten en talenten, identiteit, beroep en marktvraag tot een passend perspectief op je levenswerk. En van daaruit een praktische en gefocuste aanpak om dat ook te realiseren.

Marjon te Riele - www.rosa-ligna.nl