VistAmuse: Ga je mee op wereldreis?

Ontdek jouw eigen PersonalMap


VistAmuse: Ga je mee op wereldreis?

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten.

Locatie: Biltstraat 200, Utrecht
Datum: woensdag 26 september 2018 van 13.30 tot 17.00 uur.


Mensen verschillen van elkaar. De één is direct en enthousiast, terwijl de ander juist afwachtend is. En waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen de zaken wat rommeliger aan. Kortom, we gedragen ons allemaal op onze eigen manier.
Om onze manieren inzichtelijk te maken is de Wereld van Verschil gecreëerd. De 4 gebieden die deze wereld vormen, zijn de 4 hoofdstijlen van ons gedrag: daadkrachtig, invloedrijk, stabiel en consciëntieus. Binnen deze hoofdstijlen bestaan 16 gedragsstijlen, die vertaald worden naar PersonalMaps.

Een PersonalMap is de landkaart gebaseerd op jouw gedragsstijl en is een fantastisch middel om meer inzicht in jezelf en de ander te krijgen. Het is een cartografische weergave van de manier waarop jij je gedraagt, communiceert en reageert. De namen van steden, bergen en rivieren die je op deze kaart tegenkomt, vertellen je alles over jouw kwaliteiten, wie jij bent, hoe anderen je gedrag kunnen ervaren en wat jouw valkuilen zijn. Het is je persoonlijke landkaart!
Wat is jouw gedragsstijl? Hoe kan dit gedrag overkomen op mensen om je heen?

Omdat de PersonalMap jouw gedragsstijl weergeeft op een instinctieve en creatieve wijze is deze erg leuk om te delen, zodat anderen jou nog beter kunnen leren kennen. PersonalMapping wordt vaak ingezet bij onder andere coachingstrajecten voor individu en teams. Je wordt je meer bewust van jezelf, de interactie met de ander en de effectiviteit in je team. Deze workshop is een kennismaking met de methode.

Voorafgaand aan de workshop word je gevraagd een korte (DISC) vragenlijst in te vullen. Daarna krijg je een uitleg over jouw gedragsstijl in een filmpje (4 minuten). Hier pakken we in de workshop op door en leer je hoe je jouw karaktereigenschappen kunt gebruiken om het beste uit jezelf, je coachee en je collega's te halen.
Je ontvangt jouw eigen PersonalMap. Met diverse interactieve oefeningen gaan we aan de slag met alle aspecten van gedrag en hoe we kijken naar gedrag.

Na de workshop heb je:
• kennis over de vier rijken van de Wereld van Verschil;
• inzicht in de verschillende gedragsstijlen van de Wereld van Verschil;
• je eigen PersonalMap, waarmee je alles weet over je eigen gedragsstijl;
• volop informatie over je hoe je andere gedragsstijlen kan herkennen;
• tools die je kan inzetten om meer verbinding te maken met anderen en zo een boost te geven aan wat je wilt bereiken en betere resultaten te halen.

Dit is wat voor jou als je:
• wilt kennismaken met PersonalMapping en de Wereld van Verschil;
• bereid bent een vragenlijst in te vullen en jezelf wilt herontdekken;
• nieuwsgierig bent en blijft naar jezelf en de ander;
• wilt reflecteren op waar jij staat in de wereld en waar je naar toe wilt;
• Beginnend of vergevorderd (loopbaan)coach bent en wilt kennismaken met deze tool die gedrag gemakkelijk bespreekbaar maakt.

Wij zijn twee gecertificeerde MapsTellGuides. Beiden een aantal jaar geleden gegrepen door de mogelijkheden van de Wereld van Verschil. Wij werken veel samen in teamtrainingen en workshops om met behulp van de Wereld van Verschil gedrag bespreekbaar te maken en samenwerking te optimaliseren.

Over Vivienne Weerts
Adviseur, trainer, coach en eigenaar van WIZ
Mijn motto is: life is what you make it!


Ik help ambitieuze professionals bij het zetten van hun volgende stap in hun huidige of naar hun toekomstige werksetting. Dit doe ik online en offline door individuele coaching en teamtrainingen, waarbij ik met behulp van creatieve werkmethoden werk aan mindset en strategie. Door te doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Vandaar dat ik graag werk om de dingen eens anders te zien en te doen om de gewenste resultaten te bereiken.

 

Over Nienke Douma
Adviseur, trainer en (team)coach
Mijn motto: 'What makes you Tick?'

Ik ondersteun professionals bij het benoemen van hun zingeving in leven en werk. Als je werkt vanuit jouw zingeving passend bij je drijfveren, creëer je meer plezier en effect en heb je meer energie je doelen te bereiken. Hierdoor wordt werk meer een onderdeel van je leven. In mijn werk blijf ik altijd nieuwsgierig naar wat de ander drijft en waarom keuzes worden gemaakt. De Wereld van Verschil geeft hiervoor mooie inzichten en aanknopingspunten.