VistAmuse: Betekenisvolle vooruitgang?

Progressiegerichte technieken in de loopbaanadviespraktijk


VistAmuse: Betekenisvolle vooruitgang?

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten.

Locatie: Biltstraat 200, Utrecht
Datum: dinsdag 30 oktober 2018 van 13.30 tot 17.00 uur.


  • Zonder aannames luisteren
  • De cliënt houdt de regie
  • Groeimindset
  • Zelfdeterminatietheorie
  • Complimenten geven
  • Autonome motivatie
  • Evidence based werken

Zomaar wat progressiegerichte thema's waar we veel over lezen en spreken en waar we (onbewust of bewust) wat van vinden.
Inmiddels is progressiegericht werken een vrij bekende term geworden. Toch is de term en de aanpak ook bij velen nog onbekend.

Progressiegericht werken is een verzameling van principes en praktische technieken die helpen om gewenste progressie en bereikte progressie zichtbaar te maken en om ideeën op te doen voor verdere progressie.

Belangrijke thema's voor opvoeders, docenten, leidinggevenden, trainers én coaches en adviseurs.

In deze workshop gaan we met dié technieken aan de slag, die specifiek heel effectief zijn bij loopbaanadvisering en -coaching: tijdens de start van het traject, bij de verwerking van nare gebeurtenissen, maar zeker ook bij het solliciteren of netwerken.

Ik heb een persoonlijke top-10 opgesteld van technieken die enorm effectief zijn gebleken bij loopbaanbegeleiding. We gaan deze technieken bespreken en oefenen, zodat je ze meteen kunt toepassen in je eigen coachingspraktijk.

Voor beginnende en ervaren loopbaancoaches die het interessant vinden om de kracht en effectiviteit van progressiegerichte technieken in hun coaching te onderzoeken en ondervinden.

Annemiek Kamsma, ruim 30 jaar in het loopbaanvak als adviseur en trainer, en nog zeker niet uitgeleerd!
Ik ben enorm gemotiveerd om de principes en de technieken van progressiegericht werken meer bekendheid te geven bij loopbaanadviseurs en coaches, om zo een bijdrage te leveren aan structurele persoonlijke- en professionele groei.