VistAmuse: Kan hoogbegaafdheid een uitdaging zijn?

Loopbaancoaching voor hoogbegaafde cliŽnten


VistAmuse: Kan hoogbegaafdheid een uitdaging zijn?

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten.

Locatie: Biltstraat 200, Utrecht
Datum: woensdag 30 januari 2019 van 13.30 tot 17.00 uur.


Deze workshop gaat over loopbaancoaching voor hoogbegaafde cliënten. We kijken naar zowel theorie als praktijk, die je direct kunt toepassen in jouw werk als loopbaancoach.

Wat is hoogbegaafd?
Zo'n 2% van de bevolking is hoogbegaafd, zij hebben een IQ boven de 130. Maar er zijn meer kenmerken van hoogbegaafdheid, zoals beschreven in het Delphi-model: "Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Hij of zij schept plezier in creëren." (Kooijman - van Thiel, 2008)

Waarom heeft deze groep (extra/andere) coaching nodig?
Ondanks dit talent, komen hoogbegaafde werkenden lang niet allemaal tot hun recht op de werkvloer. Naar schatting zijn er 300.000 hoogbegaafde volwassenen in Nederland. Daarvan is ongeveer eenderde succesvol en tevreden en eenderde ‘gewoon werkzaam'. Met de laatste groep van 100.000 personen gaat het ronduit slecht en een deel ervan zit werkloos thuis. Zij zoeken naar een passende uitdaging. Vaak doen ze dit in samenwerking met een bureau zoals hoogbegaafden recruiter InterIQ en/of een loopbaancoach.

Tijdens de VistAmuse krijg je achtergrondinformatie én concrete tools om deze doelgroep te bereiken, begrijpen en begeleiden.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop kijken we naar wat jij als loopbaancoach kunt bieden aan de hoogbegaafde doelgroep.

  • Theorie over hoogbegaafdheid: wat is het precies? Hoe herken je het? 
  • Inzicht in waar het soms mis gaat: waarom komen zij niet tot hun recht op de werkvloer? Welke problemen komen ze tegen in uitdaging en samenwerking? 
  • Talenten: wat onderscheidt de groep hoogbegaafde talenten van anderen en hoe kun je hen begeleiden deze talenten effectief in te zetten? 
  • Welke tools kun je als loopbaancoach inzetten om deze doelgroep zo prettig mogelijk te begeleiden? 
  • Er is een groot tekort aan loopbaancoaches die deze groep kunnen begeleiden. Hoe kun je hoogbegaafde cliënten begrijpen en bereiken en je als loopbaancoach zo profileren dat ze graag naar jou toe willen komen? 

 

Femke Hovinga is specialist hoogbegaafdheid en werk. Dit heeft vorm gekregen in recruitmentbureau InterIQ, dat hoogbegaafd talent een passende plek biedt. Vanuit InterIQ wordt er ook loopbaancoaching aangeboden. Femke spreekt op evenementen over de hele wereld over dit thema. Ook begeleidt zij zelf hoogbegaafd talent met vragen over werk en leven.