VistAmuse: HorseDream®

Vertrouwen en respect door de ogen van een paard


VistAmuse: HorseDream®

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten.

Locatie: Lekdijk West 16, Wijk bij Duurstede
Datum: donderdag 16 mei 2019 van 13.30 tot 17.00 uur.


Ben je nieuwsgiering naar wat coaching met behulp van paarden kan betekenen voor persoonlijk leiderschap? Ben je in voor reflectie op je leiderschapskwaliteiten op een oordeelvrije manier? Wil je ervaren hoe jouw authentieke kwaliteiten een ander in beweging zet?

In deze workshop leer je over 100% aanwezig zijn in het hier en nu, verantwoordelijkheid nemen, zelfvertrouwen ontwikkelen, bewustzijn, en alles wat nodig is om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Maar door de aanwezigheid van een paard opent ook je horizon, verandert je blik op overtuigingen en word je uitgedaagd je comfortzone te verlaten, angst te overwinnen en grenzen te verleggen.

Horse Assisted Education in de aanpak van HorseDream® is een luchtige, actieve vorm van reflecteren op jezelf, je team, een bedrijfscultuur en biedt een perspectief op persoonlijk leiderschap en organisatieontwikkeling.

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben om mee te doen. De paarden bij MirandaPaardencoaching zijn gewend om met mensen om te gaan. Als trainer en verzorger laten we de paarden vrij in hun doen en laten. Dat maakt dat ze open en ongedwongen contact maken.

Meer weten? Bekijk dan dit filmpje waarin trainster Miranda Boland met passie spreekt over HorseDream®.

In de aanpak van HorseDream® wordt gewerkt met leidposities met een paard. Leiden en volgen is hierbij een continuüm. Beiden vragen om een verantwoorde beslissing. Ze hangen met elkaar samen; het gaat niet om winnen of verliezen, er is geen oordeel. Een effectieve leider herkent in de volgpositie bijvoorbeeld dat hij of zij zijn of haar intuïtie - innerlijk leider - volgt. Als we bereid zijn om flexibel en afhankelijk van de situatie mee te bewegen in het continuüm van leiden en geleid worden, dan kiezen we voor een zachte en tegelijk heldere, spaarzame vorm van leidinggeven; een vorm waarbij respect en vertrouwen onderling worden gedeeld.

Je werkt buiten in een oefensituatie met een paard - individueel en als groep. Het is een ervaringsgerichte vorm van leren en je reflecteert op de feedback die je krijgt aangereikt door het paard, de coach en de groep. We werken in kleine groepen van 6 - 10 deelnemers.

Wat kun je leren van paarden?

  • Ontvang van een paard ongefilterde feedback, vrij van oordeel - voor een mens haast onmogelijk.
  • Leer de taal spreken van degene die leiding ondergaat, zonder af te doen aan je eigen authenticiteit.
  • Waan je buiten je comfortzone, leer de vaardigheid om jezelf leiding en richting te geven in deze situatie.
  • Kom jezelf tegen en leer je sterkste - authentieke - zelf te zijn.

Miranda Boland is sinds 2011 gecertificeerd in Horse Assisted Education volgens de trainingsmethode van HorseDream® International - een organisatie die al ruim 20 jaar wereldwijd organisaties en bedrijven transformeert door mensen te helpen hun authentieke leiderschapskwaliteiten te leren kennen en ontwikkelen. Ze coacht met paarden vanaf haar eigen locatie aan huis. Miranda is bioloog en milieukundige en werkt als zelfstandig ondernemer aan natuurlijke vormen van organiseren en helpt mensen die werken aan een transitie naar duurzame ontwikkeling. Ze is gastdocent aan de Sezen Academy in Wijk bij Duurstede.

"Paarden helpen mij om machten en krachten in beweging te zetten, die ik zelf niet in beweging krijg. Ze maken me nederig, maar halen ook mijn innerlijke kracht naar boven."

www.mirandapaardencoaching.nl / www.horsedream-nederland.nl

Voorwaarden bij deze workshop
In het contact met de paarden gelden twee condities die je in acht moet nemen:

  • Mens en paard doen mee uit vrije wil; en
  • Als deelnemer zorg je voor een veilige persoonlijke ruimte.

Coaches/trainers bij Miranda Paardencoaching zorgen voor een veilige leeromgeving, waarin paarden in staat zijn te werken in coachsituaties.

Als deelnemer aan deze workshop ben je verantwoordelijk voor je eigen handelen en de bovenstaande twee condities.

Locatie van deze workshop
De locatie ligt in het buitengebied De Bosscherwaarden, Lekdijk West 16 te Wijk bij Duurstede.
Tijdens de oefensituaties met de paarden ben je buiten.
Kledingtip: draag wind- en waterdichte vrijetijdskleding en stevige schoenen.
Parkeren: op het terrein zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.
Carpoolen wordt op prijs gesteld.
www.mirandapaardencoaching.nl/location