VistAmuse: Are you ready to face your future?

Ontdek de voordelen van een persoonlijk toekomstplan


VistAmuse: Are you ready to face your future?

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met netwerken met collega's. Voor en door vakgenoten.

Locatie: De Hoorneboeg, Hilversum
Datum: vrijdag 11 oktober 2019 van 13.30 tot 17.00 uur.


In onze moderne samenleving raast het leven aan ons voorbij. Wij krijgen anno 2019 in 1 dag meer prikkels te verwerken dan dat 100 jaar geleden onze voorouders dat kregen in een heel jaar!

We schakelen dan ook sneller over op de automatische piloot om alles voor elkaar te krijgen wat er nog ‘moet' gebeuren. Plannen die we maken komen we maar zelden aan toe. Gebrek aan focus zorgt dat het toeval, vaker dan ons lief is, de invulling van onze dag bepaalt. We kunnen zelfs zo ver van onszelf vandaan komen te staan dat we ons helemaal niet meer bewust zijn van waarom we de dingen doen die we doen, met alle gevolgen van dien. Bij veel mensen uiten gevoelens van onrust of leegte zich vaak als eerste in hun werkende leven, wat vele stress- en burnout klachten tot gevolg heeft. Deze klachten, die gepaard gaan met negatieve emoties duwen we vervolgens het liefst zo snel mogelijk weer weg, wat de klachten alleen maar doet verergeren.

Wanneer we in ons werk en leven werken aan voor ons waardevolle doelen, geeft dat meer gevoel van voldoening, richting en uiteindelijk bestaansrecht. Maar hoe doe je dat? Hoe wil jij je leven geleefd hebben als je straks terugkijkt op je leven? Wat vind je echt belangrijk? Welke plannen heb je nog voor de toekomst? Hoe zorg je ervoor dat je ook díe dingen doet die je het liefste wilt doen zonder dat je je laat afleiden? Wat is je eerste stap en hoe houd je focus?

De CVinSpe methode biedt uitkomst bij het begeleiden van coachees die worstelen met dergelijke vragen. De methode biedt structuur middels een online tool ter ondersteuning van de coachsessies en zorgt voor een concreet eindresultaat. De CVinSpe methode is gebaseerd op o.a. de Wet van de aantrekkingskracht en de Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Hierdoor krijgen coachees het lef een persoonlijk plan te smeden en daadwerkelijk om te zetten in concrete acties. Het hybride programma (digitaal in combinatie met face2face gesprekken) zorgt ervoor dat inzichten behouden blijven en beter beklijven. In deze workshop gaan we in op de kracht van visualisatie en op een stukje ACT. Je maakt kennis met de CVinSpe online tool én je ondervindt zelf de voordelen van het hebben van een toekomstplan.

Door middel van visualisatie kunnen we vanuit onze eigen kracht tot verrassende nieuwe inzichten en ideeën komen. In deze workshop ga je, naast wat kennisoverdracht, vooral zelf ervaren. Je krijgt de kans te oefenen met ACT en een kijkje te nemen in jouw eigen toekomst.

Na de workshop heb je:
• een persoonlijk waardenprofiel
• een stip op je eigen horizon en zicht op een eerste concrete stap in die richting
• ontdekt wat de kracht van visualisatie is
• geoefend met hoe je ACT kunt inzetten bij (loopbaan)coaching
• inzicht in hoe een hybride vorm van coaching werkt, mét behoud van diepgang
• inzicht in het (commerciële)belang van coachen naar een tastbaar resultaat

Kortom een workshop met ontdekkingen en verrassingen die je persoonlijke effectiviteit én coachvaardigheden een boost zal geven!

 

Deze VistAmuse is iets voor jou als je:

• meer structuur wilt geven aan je coachtrajecten
• met jouw coachees wilt werken aan een origineel en tegelijk concreet eindresultaat, dat mensen gegarandeerd in beweging brengt.
• nieuwsgierig bent naar je eigen toekomst
• kennis wilt maken met de kracht van visualisatie en de Acceptance & Commitment Therapy

"Waar jouw talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen, ligt jouw roeping."

Deze workshop wordt verzorgd door Maartje Popma en Margreta Barten. Beiden hebben een ruime ervaring in Human Resources en richten zich nu op het verhogen van persoonlijke effectiviteit en het vergroten van zelfregie van medewerkers binnen bedrijven. Maartje heeft het CVinSpe programma in 2006 bedacht en in de jaren daarna steeds verder doorontwikkeld. In 2017 is de online CVinSpe tool in gebruik genomen. Margreta werkt sinds 2015 met CVinSpe en is CVinSpe coach van het 1e uur. Samen bouwen zij nu verder aan het bedrijf. Inmiddels is CVinSpe B.V. uitgegroeid tot een landelijk coach- en trainingsbureau met momenteel 11 coaches.

Maarje Popma en Margreta Barten