VistAmuse: Kantelen in werk

Hoe overleef je in de veranderende arbeidsmarkt?


VistAmuse: Kantelen in werk

VistAmuse Workshops zijn nascholingsmiddagen voor beginnende en ervaren (loopbaan)coaches. Proef en maak kennis met nieuwe technieken en zienswijzen in combinatie met een netwerkborrel. Voor en door vakgenoten. We nodigen je van harte uit om deze VistAmuse bij te wonen. Indien je daar behoefte aan hebt, sluiten we de workshop af, al napratend met een drankje.

Locatie: Stadsring 105, Amersfoort
Datum: Vrijdag 5 juni 2020 van 13.30 tot 17.00 uur
Het maximale aantal deelnemers is 6, waarbij we een afstand van 1.5 meter kunnen garanderen.

Als je kantelt in werk, dan betekent dat, dat je jezelf als uitgangspunt neemt. Je kantelt steeds meer van werken vanuit een systeem/opdracht, naar werken vanuit eigen verbinding, vanuit je eigen opdracht (in de wereld). Dit kan binnen en/of buiten organisaties zijn. Dit kan ook meerdere vormen kennen. Je hoeft niet langer te denken in één baan. Het vraagt dat je de focus verlegt naar jou. Jij wordt uitgangspunt en van daaruit ga je koersen, keuzes maken en acties formuleren. Spannend, want jezelf serieus nemen betekent dat je onderzoekt wie je zelf bent, expliciet maakt wat jij wilt en wat jouw verwachtingen zijn, en ook dat je loslaat wat niet langer bij je past. Hoe ontdek je voor jezelf waar jij blij van wordt, waar het jou om gaat, waar jij goed in bent, en hoe stuur je hier op? Welke onderwerpen verdienen je aandacht en ontwikkeling?

Hier ga je mee aan de slag. Reina deelt haar zeven tips. Zeven onderwerpen die je bewuste aandacht en sturing verdienen. Door over deze onderwerpen in organisaties ‘het echte gesprek' te voeren, help je mensen waarderend vooruit in de ontwikkeling van zowel henzelf als hun werk.
Het is geen theoretische uiteenzetting. Alles wat Reina brengt, illustreert zij met anekdotes uit haar eigen werkleven. Daarbij neemt ze je als deelnemer mee in kleine opdrachten, om ook stukjes van je eigen ervaring te delen. Op deze manier is haar sessie altijd verhalend, leerzaam, herkenbaar en inspirerend.

Reina Janssen is loopbaancoach en auteur van Spring! Naar werken in verbinding met jezelf Reina heeft zelf ook een zoektocht gehad naar werk, waarin zij zich volledig tot haar recht voelt komen. Ze heeft verschillende banen in loondienst gedaan. en besloot in 2006 ontslag te nemen om voor zichzelf te beginnen. Ze legt zich nu met hart en ziel toe op loopbaancoaching. Reina: ‘In dit vak vind ik mijn bestemming. Ik heb
geleerd: je bestemming vinden is vooral veel ‘doen' en hard werken.'