Miriam van der Elst
Miriam  van der  Elst

Mijn naam is Miriam van der Elst. Ik ben coach, loopbaanadviseur en trainer. Na een rijke carrière als leidinggevende in de Zorg & Welzijnssector heb ik enkele jaren geleden besloten het roer om te gooien en te gaan doen waarvan mijn ogen zouden gaan stralen en mijn hart zou gaan gloeien. Sinds die tijd word ik geboeid door "Passie, loopbaan en keuzes maken". Want het lijkt zo makkelijk om te worden wat je altijd al had willen zijn, maar wat is dat dan? En hoe realistisch is die loopbaanwens? En wat als je denkt dat je eigenlijk geen keuze hebt? Zijn er dan ook mogelijkheden? Wat vaak zo makkelijk gezegd wordt, kost in de praktijk meestal moeite.


Voor mij bleek het vak van coach en loopbaanadviseur uiteindelijk de juiste keus te zijn. Maar dat beroep kwam niet vanzelf. Ik moest keuzes maken en ervoer hobbels en belemmeringen. Die ervaring heeft mij veel gebracht en loopt nu als een rode draad door mijn loopbaanbegeleiding aan anderen: de intensieve zoektocht naar de juiste baan of carrièrestap. Wat wil ik, wat kan ik, waar vind ik dat en hoe kom ik daar? 


Vanuit mijn nieuwsgierigheid en interesse in anderen zoek ik samen met mijn cliënten naar hun drijfveren en begeleid ik hen bij het maken van keuzes in hun loopbaan. Ik denk mee met het verzinnen van creatieve manieren om het ultieme doel te bereiken. Bij dat inzicht help ik mijn cliënten doortastend, oprecht, resultaatgericht én met respect en humor. Op deze manier wordt ontwikkelen en carrièregroei een stuk meer inspirerend en aantrekkelijk en kost het minder moeite een volgende loopbaanstap te maken.


Belangrijke begrippen in mijn werkwijze zijn: persoonlijke aandacht, bevlogenheid, tactvolle confrontatie, creativiteit en een intensieve samenwerking met mijn klanten.


Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches en ik ben in het bezit van het onafhankelijke kwaliteitskeurmerk Erkend Coach van de St!R.


Regio Zuid-Hollandse eilanden.

« Terug naar medewerkers