STAP-Budget aanvragen

Met het STAP-Budget kun je tot €1.000,- ontvangen om jezelf verder te ontwikkelen. De overheid wil je graag ondersteunen bij het verbeteren van jouw positie op de arbeidsmarkt en daarom kun je bijvoorbeeld een training of opleiding volgen om een wezenlijke stap te maken in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Je hebt elke 2 maanden de mogelijkheid om een aanvraag voor het STAP-Budget in te dienen en je kunt het maximaal 1 keer per kalenderjaar ontvangen. Er zijn nog een aantal data in 2023 waarop je het budget kunt aanvragen: 3 juli, 4 september en 1 november. Telkens vanaf 10 uur. Maar let op: het budget voor het tijdvak is snel op, dus wees er snel bij!

Als je een opleiding of masterclass wilt volgen, moet deze minimaal 4 weken na de aanvraagdatum starten. Wacht dus niet te lang en schrijf je tijdig in voor een van onze opleidingen of masterclasses. We zorgen ervoor dat je alle documentatie op tijd ontvangt, zodat je meteen aan de slag kunt met jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan
  Meld je aan voor de opleiding van je keuze*. En vink in het aanmeldformulier aan ‘Ik wil graag STAP-budget aanvragen’. Je ontvangt van ons vervolgens een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij UWV.
 2. Dien je aanvraag in bij het UWV
  Je dient je aanvraag in via stapuwv.nl. Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 28 februari 2023 om 10:00 uur. We raden je aan om je aanvraag zo snel mogelijk te doen. Het budget is beperkt en op = op.
 3. Check of je aanvraag is goedgekeurd
  UWV beoordeelt je aanvraag binnen vier weken. Log in op stapuwv.nl om de status van je aanvraag te bekijken.
 4. Start met je opleiding en groei door
  Bij goedkeuring krijgen wij bericht van UWV en brengen we de subsidie in mindering op je opleidingskosten. Word je aanvraag afgewezen? Dan bieden we je een korting van 10% aan op je opleidingskosten.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.