STAP-Budget

Ben je werkende of werkzoekende? Dan kun je het STAP-Budget van maximaal € 1.000,- aanvragen. Met deze subsidie wil de overheid mensen helpen om zich (verder) te ontwikkelen tijdens hun loopbaan om zo een sterkere positie in te nemen op de arbeidsmarkt. Je kunt een training of opleiding volgen, waarmee je een wezenlijke stap kunt maken in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Elke 2 maanden kun je een aanvraag indienen; je krijgt maximaal 1 keer per kalenderjaar de subsidie toegekend. Wegens grote belangstelling was het STAP-Budget de vorige rondes erg snel op. Op 28 februari 2023 is je volgende mogelijkheid. Schrijf je nu alvast in voor een training, zodat je alle documentatie op tijd ontvangt en op 28 februari a.s. om 10:00 uur je aanvraag kunt indienen.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan
  Meld je aan voor de opleiding van je keuze*. En vink in het aanmeldformulier aan ‘Ik wil graag STAP-budget aanvragen’. Je ontvangt van ons vervolgens een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij UWV.
 2. Dien je aanvraag in bij het UWV
  Je dient je aanvraag in via stapuwv.nl. Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 28 februari 2023 om 10:00 uur. We raden je aan om je aanvraag zo snel mogelijk te doen. Het budget is beperkt en op = op.
 3. Check of je aanvraag is goedgekeurd
  UWV beoordeelt je aanvraag binnen vier weken. Log in op stapuwv.nl om de status van je aanvraag te bekijken.
 4. Start met je opleiding en groei door
  Bij goedkeuring krijgen wij bericht van UWV en brengen we de subsidie in mindering op je opleidingskosten. Word je aanvraag afgewezen? Dan bieden we je een korting van 10% aan op je opleidingskosten.

* STAP-budget kan aangevraagd worden voor de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en voor Koersonderzoek technieken en arbeidsmarktbenadering.

Gesubsidieerd loopbaanadvies

College Vista Nova: Gesubsidieerd loopbaanadvies

We denken dat het cruciaal is dat veel mensen gebruik maken van de regeling, en daar hun voordeel mee doen. Daar worden werknemers gelukkiger en succesvoller van, en het bereidt ze voor op noodzakelijke stappen. Het is een handige aanpak van Minister Koolmees, omdat hierdoor een verandering in de aanbodkant van de arbeidsmarkt in gang wordt gezet.

Coachen naar flow

In dit college is Elisabeth Roelvink onze gast aan tafel. Elisabeth is een van de voortrekkers in Nederland van de ‘3 Principes’ (Mind – Consciousness – Thought), verfijnd met de inzichten van de Engelse Clare Dimond.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.