STAP-Budget

Ben je werkende of werkzoekende? Dan kun je het STAP-Budget van maximaal € 1.000,- aanvragen. Met deze subsidie wil de overheid mensen helpen om zich (verder) te ontwikkelen tijdens hun loopbaan om zo een sterkere positie in te nemen op de arbeidsmarkt. Je kunt een training of opleiding volgen, waarmee je een wezenlijke stap kunt maken in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Elke 2 maanden kun je een aanvraag indienen; je krijgt maximaal 1 keer per kalenderjaar de subsidie toegekend. Wegens grote belangstelling was het STAP-Budget de vorige rondes erg snel op. Op 1 september 2022 is je volgende kans. Schrijf je nu alvast in voor een training, zodat je alle documentatie op tijd ontvangt en op 1 september a.s. om 10:00 uur je aanvraag kan indienen.

Op 1 november is er nog een mogelijkheid.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan
  Meld je aan voor de opleiding van je keuze*. En vink in het aanmeldformulier aan ‘Ik wil graag STAP-budget aanvragen’. Je ontvangt van ons vervolgens een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij UWV.
 2. Dien je aanvraag in bij het UWV
  Je dient je aanvraag in via stapuwv.nl. Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 1 september 2022 om 10:00 uur. We raden je aan om je aanvraag zo snel mogelijk te doen. Het budget is beperkt en op = op.
 3. Check of je aanvraag is goedgekeurd
  UWV beoordeelt je aanvraag binnen vier weken. Log in op stapuwv.nl om de status van je aanvraag te bekijken.
 4. Start met je opleiding en groei door
  Bij goedkeuring krijgen wij bericht van UWV en brengen we de subsidie in mindering op je opleidingskosten. Word je aanvraag afgewezen? Dan bieden we je een korting van 10% aan op je opleidingskosten.

* STAP-budget kan aangevraagd worden voor de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en voor Koersonderzoek technieken en arbeidsmarktbenadering.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.