Succesvolle zomerlezing ‘Hoogbegaafd in praktijk’

Amersfoort, 12 juli 2022

De zomervakanties zijn in Amersfoort en omstreken net gestart. Het weer is op en top zomer. De deuren naar de tuin staan open. De perfecte condities voor de eerste zomerlezing! Rianne van de Ven is vanavond onze eerste spreker.

Vanaf 16.30 uur druppelen de deelnemers binnen. Met een verkoelend drankje en wat kleine snacks kan iedereen even acclimatiseren. Kennis met elkaar maken. De sfeer is relaxed. Het gezelschap bestaat uit enkele (loopbaan)coaches, mensen met hoogbegaafden in hun omgeving en mensen die zelf hoogbegaafd zijn.

Na de introductie van Hans van Westen – directeur Vista Nova – neemt Rianne ons mee in de wereld van Hoogbegaafden. Diverse studies en boeken worden aangehaald. Rianne put tevens uit haar eigen ervaringen als hoogbegaafde én als coach voor hoogbegaafde volwassenen. Er wordt druk meegeschreven. Een goed teken.

Na een vragenronde wordt het finger food buffet geopend! Met een bordje lekkere hapjes zoeken de deelnemers het terras op. De beloofde stellingen komen op tafel. Goede gesprekken en discussies volgen. Veel ervaringen worden uitgewisseld; vanuit de coachpraktijk of persoonlijke ervaringen. Zoals hoe de maatschappij (o.a. scholen, hulpverleners, werkgevers) omgaan met hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Hoe hoogbegaafdheid en autisme, ADHD, ADD etc nogal eens met elkaar verwisseld wordt. En natuurlijk hoe daarmee om te gaan. Prettige gesprekken waarbij kennis en ervaring gedeeld wordt.

Tot slot ontvangen alle deelnemers het boek Hoogbegaafd in praktijk. Rianne signeert op verzoek nog enkele boeken. De eerste zomerlezing wordt afgesloten. Iedereen neemt de inspiratie mee naar huis en naar zijn/haar coachpraktijk. Een mooie eerste editie!

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.