Tussen droom en resultaat

Het kan fijn zijn, dromen van verandering. Of verbetering. Ieder mens doet dat denk ik wel. Dromen van een andere baan, een mooi resultaat, een overwinning of gewoon van tevredenheid met jezelf. “Alles kan, als je maar echt wilt”, zegt de volkswijsheid.

Willen is dan synoniem aan: goed je best doen, hard werken en genoeg geduld – en vooruit – wat geluk hebben. Dit is niet helemaal zo, denk ik. De mate waarin je jouw talent gebruikt in combinatie met de competenties die je hebt ontwikkeld, hebben je gebracht tot waar je nu bent. Hetzelfde kunnen en blijven doen – hoe veel dromen je daar ook aan toevoegt – brengt je niet ergens anders. 

Een nieuwe bestemming bereik je pas als je gaat ontwikkelen

Een nieuwe bestemming bereik je pas als je gaat ontwikkelen, gaat leren en jezelf dus heel kritisch gaat beschouwen en gaat verbeteren. Dat vraagt energie, discipline en bovenal het vermogen om afstand te nemen van jezelf en te investeren in nieuwe kennis en vaardigheden. Dan ga je groeien. Dat zal oncomfortabel zijn; je belandt buiten je comfort zone. En dat is precies het gebied tussen droom en resultaat. 

Hans van Westen

Loopbanen en diversiteit

College Vista Nova: Loopbanen en diversiteit

Dit college is een ronde tafel-gesprek over loopbanen en de arbeidsmarkt. En dan vooral het hoofdthema; loopbanen van mensen met een kleur, met een niet-westerse achtergrond of met een andere taal als moedertaal. Gasten aan tafel zijn: • Monica Jorna – trainer cultuur sensitief- en systemisch werken en systeemtherapeute • Daan de Vries – jurist • Melisa Levant-Brown – HR-functionaris in overheidsland

Keuzestress – omgaan met dilemma’s

College Vista Nova: Keuzestress – omgaan met dilemma’s

Keuzestress is er in grote en kleine varianten. Heb je eigenlijk wel wat te kiezen of gaat het over meebewegen met wat er op je pad komt? Waarop baseer je je keuzes? Dit online college gaat in op deze essentiële vragen en spitsen toe op loopbaanvragen. Met welke beperkingen heb je te maken? En welke mogelijkheden zijn er?

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.