Wat en hoe

In deze tijd van leed, spanning en spierballen, is schrijven over loopbanen al snel triviaal. We hopen allemaal dat het drama spoedig en goed afloopt. 

Dan kunnen we terugkijken. President Zelensky heeft ons veel te bieden. Ten eerste hoort hij bij de goeie partij. Vervolgens heeft hij altijd de kracht van logica en rede tot zijn beschikking. Wij vinden in meerderheid dat hij grotendeels gelijk heeft. Hij voegt daar nog iets anders aan toe. Als begaafd acteur kan hij het geloofwaardig presenteren. Dit helpt Oekraïne enorm in het mobiliseren van internationale steun. 

Hij laat goed zien hoe je retorische kwaliteit inzet

Wat mij ook fascineert, is dat je zo goed aan hem kunt zien hoe retorische kwaliteit ingezet kan worden. Om naast gelijk te hebben ook gelijk te krijgen. Ook als het moeilijk wordt. Ook als hij ons confronteert met onze juridische of schijnargumenten. Zelensky laat zien dat het een fantastische kwaliteit is om logica & moraal en verdriet & pijn samen te kunnen ballen in een goed gebrachte, geloofwaardige presentatie. Het is goed dat hij aan onze kant van de geschiedenis zal staan. Laat hem ons nog jaren daarin gidsen.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.