We zitten op ‘n heel goed pad richting glansrijke accreditatie

Op 2 augustus is de beroepsopleiding voor loopbaancoaches ge-audit door een certificerende instantie Hobeon. De audit dient om vast te stellen of onze beroepsopleiding zich kwalificeert voor Noloc-accreditatie. Het werd een fantastische dag. Na intensieve gesprekken met docenten, studenten en alumni – en na review van een indrukwekkende hoeveelheid documentatie – kregen we lovende kritieken en een positieve aanbevelingen van de auditors richting het Noloc-bestuur. Op 19 augustus worden door het Noloc-bestuur de besluiten genomen over wie het predicaat Noloc-geaccrediteerd mogen voeren voor de komende 4 jaar.

Binnen Vista Nova hebben we met heel veel van onze docenten en supervisoren gewerkt aan vernieuwing van onze opleiding. We wilden het goede behouden, zoals de stevige scholing tot loopbaancoach en de kwalificatie in het generieke St!r coachprofiel. Daarnaast wilden we de wensen die we de afgelopen tijd met studenten en docenten hebben verzameld over vernieuwing van het leerconcept en de inzet van techniek honoreren. En we wilden natuurlijk op een heel verstandige manier de vernieuwing van het Noloc-profiel integreren. Alle Vista Nova docenten en supervisoren hebben als klankbord gediend voor de werkgroep. En het resultaat was volgens het commentaar van de auditors echt heel goed. En daar zijn we nu al erg trots op. 

De accreditatie van beroepsopleidingen is een nieuwe stap in de ontwikkeling van ons vak. Het Noloc – de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals – heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een actueel beroepsprofiel dat zwaarte, herkenbaarheid en toekomstvastheid heeft. Vista Nova is van oudsher een van de belangrijkste opleiders in het vakgebied met honderden succesvolle alumni die allemaal een persoonlijke en hoogstaande draai aan hun vak hebben kunnen geven. Het spreekt vanzelf dat we zeer gemotiveerd waren om onze opleiding, die al zeer goed is gewaardeerd, op een geavanceerde manier te laten aansluiten bij de vernieuwing die Noloc beoogt. Met behoud van al het goede dat we al in huis hadden.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die aan de vernieuwing heeft meegewerkt, iedereen die gedachten en inspiratie heeft gedeeld, aan studenten die serieus meegedaan hebben aan evaluaties en een groot aantal deskundigen en ijzersterke coaches uit de praktijk die ons programma dragen. 

Van het werk wat is gedaan zullen alle nieuwe, huidige en oud-deelnemers profijt hebben. Alle details in een nieuwsbrief die na 19 augustus verschijnt. En dat is mooi op tijd voor een nieuwe groep in onze beroepsopleiding tot loopbaancoach die op 21 september start in onze vertrouwde mooie school in Amersfoort.

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.