Maaike Droog • supervisor

Maaike is een energieke en doelgerichte coach. Ze stimuleert cliënten in zichzelf te geloven, te ontdekken wat ze willen en de regie in eigen handen te nemen. Als supervisor bij Vista Nova begeleidt ze studenten met mildheid en geduld in hun groeiproces. Ze laat mensen graag zien dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken.

Het loopbaanvak rolde Maaike twintig jaar geleden in toen zij na de Hotelschool en een lerarenopleiding Frans een baan vond als intercedent. Na acht jaar in loondienst merkte zij dat de balans tussen werk en privé niet goed was en koos zij ervoor een eigen praktijk te starten. Momenteel werkt zij als senior loopbaancoach bij Staatvandienst, waar ze medewerkers begeleidt in outplacement-, re-integratie-, ontwikkeladvies- en loopbaantrajecten. Haar brede achtergrond als loopbaancoach, life coach en mindfulnesstrainer helpen haar om cliënten en studenten passende begeleiding te bieden.

Graag begeleid ik je in het proces van luisteren naar je gevoel, je innerlijk weten en onderbewustzijn – even stilstaan om daarna je eigen pad te vervolgen.

Maaike werkt in haar begeleiding graag met de metafoor van het zuurstofmasker. Ze gelooft dat je net zoals in het vliegtuig eerst zelf het masker op moet zetten voordat je een ander kunt helpen. Wat heb jij nodig om je goed te voelen? Durf je eerlijk naar jezelf te zijn? Ze begeleidt in dit proces om helderheid te krijgen en je eigen pad te kiezen. Ze helpt studenten groeien in hun eigen proces, omgaan met hun innerlijke criticus en zichzelf als instrument te zien.

Werken & Mindfulness

College Vista Nova: Werken & Mindfulness

Ben jij nieuwsgierig naar wat jou in je dagelijkse werk kan helpen om: meer focus aan te brengen en ruimte te creëren, jouw veerkracht te vergroten, opmerkzaamheid te ontwikkelen, minder reactief te zijn (niet automatisch reageren, maar bewust), pauze te nemen (doe modus naar zijn modus) en met aandacht aanwezig kunt zijn achter je bureau, in een vergadering of in een belangrijk gesprek? Bekijk dan dit college!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.