FAQ

Via deze website kun je je aanmelden voor al onze opleidingen.

Bij een aantal opleidingen en trainingen maakt een persoonlijk of telefonisch intakegesprek deel uit van de aanmelding. We nemen contact met je op om dit gesprek te plannen.
In dit intakegesprek kun je al je persoonlijke vragen stellen en zal besproken worden of de opleiding of training aansluit bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Nee, de literatuur is niet inbegrepen en moet je zelf aanschaffen. De reden hiervoor is dat veel mensen een deel van de literatuur al bezitten.

De bijeenkomsten vinden plaats in onze school, Stadsring 105, Amersfoort. De locatie van de individuele supervisiegesprekken wordt in overleg met de supervisor bepaald. De plaats van de intervisiebijeenkomsten plan je samen met je medestudenten. 

Proefcliënten zoek je zelf en kun je uitwisselen met je medestudenten. De ervaring leert dat iedereen wel iemand met een loopbaanvraag kent in zijn omgeving.

De studiebelasting bedraagt ca. 600 uur. Het is goed om uit te gaan van ongeveer 2 à 3 dagdelen per week. Dit is inclusief de bijeenkomsten, supervisiegesprekken, intervisie, proefcliënten en literatuurstudie.

Bij succesvolle afronding van de Beroepopleiding tot Loopbaanadviseur ontvangt u een diploma van de Stichting Post-HBO en een diploma van Vista Nova. Met dit diploma kun je een aanvraag tot Erkend Coach indienen bij St!R

Na deelname aan trainingen en masterclasses ontvang je een bewijs van deelname. Hiermee kun je de benodigde PE punten behalen.

Alle studenten aan de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur en Training Koersonderzoek Technieken krijgen toegang tot VNdocs. Een digitale boekenkast, waarin tevens alle opleidingsdocumentatie staat.

Alumni van bovenstaande opleidingen houden levenslang toegang tot VNdocs. En hebben dus ook toegang tot alle geupdate informatie.

Wij zijn een opleidingsinstituut, dus wij verzorgen geen loopbaanadviestrajecten. Uiteraard kunnen we je wel helpen bij het vinden van een goede – door Vista Nova opgeleide – loopbaanadviseur bij jou in de buurt. Stuur ons dan een mail via welkom@vistanova.nl.

St!R is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties van supervisoren, coaches en overige professioneel begeleiders beheert voor derden. St!R staat voor de Stichting Registratie, waaronder de registers van supervisoren en coaches zijn ondergebracht.

Volgens de statuten is de doelstelling van St!R:

  • het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van bij beroepsverenigingen aangesloten leden op het gebied van organisatieadvies, supervisie, loopbaanbegeleiding, mediation en aanverwante begeleidingsvormen;
  • het realiseren van een breed gedragen en onafhankelijke certificering voor zowel opleidingen als professioneel begeleiders;
  • het fungeren als gesprekspartner voor vertegenwoordigers van de hiervoor genoemde beroepsverenigingen;
  • het (inter-)nationaal uitwisselen van inzichten en ontwikkelingen met zusterorganisaties op het gebied van certificering en registratie en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

Zie verder: www.stir.nu

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.