Over Vista Nova

Vista Nova is hét opleidingsinstituut voor iedereen, die zich professioneel bezighoudt met loopbaanontwikkeling. Dat zijn in de eerste plaats loopbaanadviseurs en coaches. Maar de kennis die wij aanbieden is ook zeer relevant voor HR-professionals en managers.

Ons gedachtegoed begint bij de bron van loopbaancoaching in Nederland, de methode Hoogendijk. Daaromheen hebben we een uitgebreid portfolio van opleidingen en cursussen ontwikkeld, die we aanbieden in open inschrijving programma’s en in-company trainingen. We werken met docenten en supervisoren, die het vak op het hoogste niveau beheersen. Ieder met hun eigen specialisaties. Tijdens een leertraject worden dan ook vaak meerdere specialisten ingezet.

 

De parel in ons aanbod is de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur. Een geaccrediteerde post HBO-opleiding, die als de kwaliteitsstandaard geldt.

 

Onze visie en missie

Visie
Verhogen van het werkgeluk van de Nederlandse beroepsbevolking.

Missie
We leveren een structurele bijdrage aan het succes en de kwaliteit van loopbanen van werknemers op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarmee dragen we ook bij aan de duurzaamheid van loopbaankeuzes en het succes van de organisaties. Dit doen we door loopbaancoaches op te leiden en permanente educatie te bieden. Onze programma’s staan ook open voor managers en HR-professionals. De cursussen zijn relevant en toekomstgericht en geven diepgang aan het vak van loopbaanadviseur, HR-professional en manager.

Hoe we dat doen?

  • We bieden de meest hoogwaardige Beroepsopleiding voor Loopbaancoaches aan op post HBO-niveau.
  • We bieden structureel vervolgopleidingen, workshops en masterclasses aan op het brede gebied van loopbaan, gezond werken en carrière.
  • We ontwikkelen en implementeren in-company trajecten.
  • We bevorderen kennisspreiding binnen het beroepsveld.

Historie

De beginjaren
In het begin van de jaren ‘90 heeft Adriaan Hoogendijk met hulp van onder andere Eva de Waard de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur opgezet. Vele docenten en supervisoren werden getraind om de opleiding te kunnen dragen. Het Koersonderzoek, de methode Hoogendijk, werd in Nederland de norm.

De grote groei en Noloc
In 1987 werd Adviesbureau Hoogendijk opgericht; een bureau met coaches die hun klanten hielpen hun levensfilosofie te ontwikkelen en vorm te geven. In 1992 startte de eerste opleidingsgroep. In het begin van de 21e eeuw groeiden de opleiding en het adviesbureau steeds verder door. De Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs en -coaches, groeide mee.

In 2010 is het adviesbureau overgenomen en voortgezet als Vista Nova, in samenwerking met SchoolvoorCoaching. Intussen heeft Vista Nova een sterke naam opgebouwd. In 2019 is er een nieuwe samenwerking gestart met de GradusGroep. De Beroepsopleiding werd grondig aangepakt. De coachingsvaardigheden vormen nu de basis voor de begeleiding en het Koersonderzoek is de rode draad waar een coach op kan terugvallen.

Toekomst
Het ondersteunen van mensen bij het vormgeven van hun loopbaan wordt steeds belangrijker. Loopbanen hebben bijsturing nodig en vakkennis moet regelmatig onderhouden worden. En wanneer mensen gelukkig zijn in hun werk, draagt dit ook bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dat maakt dat de opleidingen en cursussen van Vista Nova zo belangrijk zijn voor werkend Nederland.

Samen met bevlogen docenten en supervisoren zetten wij ons hier voor in. We delen onze kennis met onze deelnemers en klanten en blijven ons uitgebreide portfolio aan programma’s, opleidingen en masterclasses verder ontwikkelen. Zo blijven we loopbaanadviseurs, HR-professionals en managers opleiden, zodat zij sterker staan in hun vak en zich verregaand kunnen professionaliseren. Dat doen we vanuit onze vestiging in Amersfoort of vanuit andere locaties in diverse regio’s. Onze deelnemers aan de beroepsopleidingen krijgen na afloop de status van alumnus. Daarmee krijgen zij toegang tot een geavanceerd netwerk van vakgenoten.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.