Ontwerp zonder titel-103
Werk waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt en voldoening uit haalt. Werk dat betekenis geeft. Allemaal ingrediënten die in belangrijke mate bijdragen aan je gezondheid, in alle opzichten. Daar gaat Hartwerk over!
Pensioen_750x500
Ouderen worden vaak gestimuleerd om minder te werken. Maar er zijn ook andere maatregelen die je kunt treffen voor werknemers in de laatste fase van hun loopbaan. Werkgeluk is hierbij cruciaal. Hans van Westen deelt zijn visie hierover.
Investeren_750x500
De arbeidsmarkt en manieren van werken veranderen continu. Het is cruciaal dat je je daarop kunt aanpassen. En dat je jezelf tijdens je hele loopbaan blijft ontwikkelen. Hans van Westen, directeur van Vista Nova, deelt zijn visie hierover.
Transitiecirkel_oud en nieuw 750x500
In de wijze waarop mensen zich tot zichzelf verhouden en in de manier waarop ze relaties aangaan met anderen zijn dikwijls terugkerende patronen te herkennen. Dat weet elke coach. Ook in vriendschappen is dit een bekend fenomeen. Hoe kan het toch dat zich - elke keer opnieuw - eenzelfde script lijkt te voltrekken?
Blog wk39 750x500
Er gaat veel mis op het moment. In de wereld met de internationale spanningen en klimaatverschuivingen. In Nederland met onze nationale crisissen en alle korte lontjes. En in het klein, bij iedereen die de gevolgen ...
WorkBoost 750x500
WorkBoost laat coaches een volledig op maat gemaakt traject aanbieden. De app schrijft niet voor wát iemand leert, het zorgt er alleen voor dát iemand leert. De app zorgt er daarom voor dat een cliënt getriggerd wordt om in de weer te gaan met de lesstof die de coach heeft uitgezocht.
Ontketen jezelf 3 (750x500)
Donderdag 1 september. Ontketen jezelf. Annemarie van Luttikhuizen • psycholoog, secure base coach, schrijfster en spreker • schreef dit boek 4 jaar geleden alweer. Toen zag ze het als haar levenswerk en dacht ze dat alles anders zou worden na het uitbrengen van haar boek. Nu - 4 jaar later – blijkt het allemaal anders gelopen en was het een stap op haar weg. Ze nam ons mee op reis door de 5 elementen naar een betekenisvol verhaal.
Nooit meer doen alsof 2 (750x500)
Dinsdag 23 augustus verzorgde Aukje Nauta de zomerlezing Nooit meer doen alsof, naar haar gelijknamige boek. Het werd een inspirerende avond, met nieuwe inzichten, goede gesprekken, heerlijk fingerfood in een zwoele zomerse ambiance. Dat smaakt naar meer. Dus kregen alle deelnemers het boek cadeau.
STAP 750x500
28 februari kun je weer STAP-budget aanvragen. Dit kan voor onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en de training Koersonderzoek technieken en arbeidsmarktbenadering. Lees hier hoe het werkt.
approved 750x500
Na intensieve gesprekken met docenten, studenten en alumni - en na review van een indrukwekkende hoeveelheid documentatie - kregen we lovende kritieken en een positieve aanbevelingen van de auditors richting het Noloc-bestuur. Op 19 augustus worden door het Noloc-bestuur de besluiten genomen over wie het predicaat Noloc-geaccrediteerd mogen voeren voor de komende 4 jaar.
Blog langblijvende relaties ... (750x500)
Deze week in de kranten: het kabinet gaat op zoek naar steun bij de diverse oppositiepartijen om de begroting rond te krijgen. Op bezoek bij linkse en rechtse collega’s die enkele maanden geleden hard en zichtbaar zijn afgewezen. Hoe doe je dat? 
Frank van der mijn_750x500
Frank van der Mijn over de volledig vernieuwde Beroepsopleiding tot Loopbaancoach: "Naast het vergroten van de wetenschappelijke basis van de opleiding zijn er ook in de samenleving ontwikkelingen gaande die we nadrukkelijker mee willen nemen in de opleiding."
HR 750x500
introduceren of nieuwe vormen ontwikkelen om de kennis te ontsluiten. En dat is niet altijd slim, want we vergeten daarmee gemakkelijk een hele grote groep functionarissen die nauw betrokken zijn bij loopbaanbeslissingen, de HR-professional.
Brain Food 750x500-2
Deze zomer organiseren we een serie inspirerende lezingen onder de toepasselijke naam Brain Food. Elke lezing staat één boek in het zonnetje. Onder het genot van fingerfood en een drankje neemt de auteur je mee in de highlights. Gun jij jezelf ook een paar uur inspiratie?
Blog wat en hoe 750x500
In deze tijd van leed, spanning en spierballen, is schrijven over loopbanen al snel triviaal. We hopen allemaal dat het drama spoedig en goed afloopt. 
agile (750 x 500 px)
In samenwerking van Dr. Jason Gawke van de Universiteit Utrecht heeft Vista Nova een 2-daagse intensieve opleiding Agile voor loopbaanprofessionals ontwikkeld.
Blog week 12 - dromen
Het kan fijn zijn, dromen van verandering. Of verbetering. Ieder mens doet dat denk ik wel. Dromen van een andere baan, een mooi resultaat, een overwinning of gewoon van tevredenheid met jezelf. “Alles kan, als je maar echt wilt”, zegt de volkswijsheid.
agile 750x500
Coaching gaat diep. Onze alumni en studenten weten dat als geen ander. Mensen komen uit coachingstrajecten met een helder zicht op wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en wat ze daarmee willen betekenen. En dat is de ultrakorte beschrijving van het beroemde Koersonderzoek. 
blog wk 8 750x500
We hebben het eerder meegemaakt: het einde van alle beperkende maatregelen. Ik herinner me twee keer. Wat we nog niet hebben meegemaakt, is dat het niet werd teruggedraaid na een paar weken.
verkiezingen_750x500
Al vele jaren daalt het enthousiasme voor de politiek. De cijfers: nog geen 2% van de burgers is lid van een politieke partij. Hiervan is ongeveer 1/10 deel actief binnen de partij van keuze. Uit 0,2% van de bevolking rekruteren partijen dus alle gemeenteraadsleden en alle andere vormen en gremia van onze zo belangrijke democratie.
Blog wk 4_750x500
In onze loopbaanpraktijk begeleiden we ook mensen die op de terugweg zijn van periodes van ziekte. En uit hun verhalen is wat te leren in onze systemen en manieren van denken. En voor de duidelijkheid, ik heb het hier niet over ziektes met lichamelijke of andere oorzaken.
goede voornemens 750x500
Het schijnt zo te zijn dat 80% van de mensen elk nieuwe jaar een goed voornemen maakt. Sommigen zelfs meerdere. Het schijnt ook zo te zijn dat na een week ongeveer 25% van de goede voornemens al is gesneuveld. En uiteindelijk is nog geen 10% succesvol in zijn of haar goede voornemen.
ventilatie 750x500
Rutte heeft het er al enige tijd over. En deze week liet ook het RIVM weten dat ze ventileren een goed middel vinden tegen besmetting. Als ik terugtel is dat ongeveer 17 maanden nadat dit op alle mogelijke manieren is berekend, aangetoond en uitgelegd door Maurice de Hond.
carnaval 750x500
Het was een verwarrend stuk. Althans, het was goed te lezen, maar zette een heel nieuwe gedachtestroom op gang. Het ging erover dat carnaval het gewone leven begint te beheersen. Wat? Ja. Veel mensen vieren veel te veel en te vaak carnaval.
klimaatmars 750x500
Ter gelegenheid van de klimaatconferentie in Glasgow organiseerde Extinction Rebellion de klimaatmars in Nederland. Afgelopen weekend heb ik voor het eerst meegedaan aan zoiets.
oud is goud 750x500-2
Deze week in het nieuws, verzekeraars weigeren autoverzekering voor ouderen met een te duur model auto. Ik rijd best veel kilometers en ik snap dat sommige bestuurders meer schaderisico genereren. Ik zie het om me heen (en ik reken mezelf natuurlijk - net als het merendeel van de mensen - niet tot die categorie). Ik dacht oprecht ...
Blog Groeien... 750x500
Het was een mooi gesprek met een oude kennis. Jaren geleden hebben we samengewerkt, we wisten eigenlijk niet eens meer precies waaraan. Dat leek ook niet belangrijk meer. De herinnering aan onze ontmoetingen en gesprekken was genoeg om direct weer verbinding te ervaren. We spraken over hoe het leven ons sindsdien was vergaan; waar we aan werkten en over de successen en worstelingen sinds de laatste keer dat we elkaar ontmoetten.
Inspanning of resultaat 750x500
Er is altijd meer te doen dan kan. Ergens las ik dat kenniswerkers van vandaag een werkvoorraad aanhouden van meer dan 100 dagen. Anders gezegd: als je geen instroom van nieuwe taken, verzoeken of opdrachten hebt te doen, dan is een mens nog 100 dagen bezig om te doen wat voorgenomen is.
Afbeelding3 blog
Loopbaangeluk. Er wordt hard aan gewerkt door coaches en hun coachees. Loopbaancoaches menen oprecht - en daar hebben ze gelijk in - dat het werk doen dat passend en goed voor je is, veel goed doet voor een mens. Slimme organisaties maken er dankbaar gebruik van. Zij laten mensen initiatief nemen, zelf vorm geven aan hun werk en zich aantrekkelijk voordoen op de arbeidsmarkt.
blog 1 sept 750x500
We hebben het vaak over de eerste indruk, de klik moet er zijn en vervolgens kan de relatie zich verdiepen. Allemaal als onderdeel van de selectie; met wie wil je iets. We komen het tegen in sollicitatieprocessen en bij koopprocessen. Maar bijvoorbeeld ook of een coachee zich goed voelt bij een specifieke coach.
loopbaanadviseurs gezocht_750x500
De krapte op de arbeidsmarkt treft steeds meer beroepsgroepen, blijkt uit een analyse van de NOS op basis van cijfers van het UWV. Naast de bekende schaarste aan onder meer verpleegkundigen is er nu ook een tekort aan loopbaanadviseurs!
Signing 750x500
We verwelkomen je uiteraard graag weer in Amersfoort of Den Haag. Wij volgend de corona-regels die gelden voor HBO-instellingen!
column wk29
Het is alweer heel wat jaren geleden dat Stephen Covey The seven Habits of Higly effective People schreef. Het boek is het resultaat van onderzoek naar wat mensen - ongeacht discipline, vakgebied of generatie - effectief maakt in wat ze doen.
Blog 6 juli 750x500
Mensen maken keuzes. Misschien wel de essentie van mens zijn. Keuzes kunnen maken. Of nog beter, leiderschap tonen over je keuzes. Dat is next level. Het allermooiste is als keuzes passen bij wie je bent.
Marcella van Doorn 1000x500
Als afgestudeerd politicoloog vond Marcella van Doorn haar droombaan bij de Rekenkamer – tenminste, dat dacht ze. Het werk maakte haar niet gelukkig, ze besloot haar interesse te volgen en voor ze het wist begon ze haar eigen praktijk als loopbaancoach. Ze bleef niet in twijfels hangen en ondernam actie. Nu helpt ze cliënten hetzelfde te doen. Ze gelooft dat je je loopbaan niet van tevoren kunt uitstippelen, maar dat je op verkenning uit mag gaan.
Elsbeth van de Ven 1000x500
Vanuit haar achtergrond in de zorg leerde loopbaancoach Elsbeth van de Ven creatief kijken naar loopbaanontwikkeling. Als supervisor helpt zij studenten aan de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gebruik maken van hun eigen creativiteit. En die begint met zelfkennis. Om mensen te coachen, moet je volgens Elsbeth namelijk eerst door je eigen proces.
blog wk25 750x500
In al dat politieke opportunisme schreef Bob Gersony 47 jaar lang andere verhalen. Zijn werkwijze leverde de rapporten op die uiteindelijk het buitenlandse beleid van het westen blijvend kon veranderen.
Blog coach de Boer 750x500
Als je coach bent help je de ander groeien. Ontwikkelen of oplossen, helder krijgen, beter worden, dat soort dingen. Eigenlijk een individueel leertraject. De coachee groeit daardoor. Dat is fijn om te zien gebeuren en fijn om mee te maken.
legs table 750x500
We denken hier in huis wel eens, alles van waarde is vervangbaar of tijdelijk. Of heeft op z’n minst een tijdelijke vorm. Behalve de tijd. Eenmaal voorbij is het weg. Geen kans meer om je tijd beter te besteden aan nuttige, fijne of helende zaken.
vlinder
Bij een goed opleidingsinstituut als Vista Nova, doen we niet aan veranderen, maar aan groei! Het oude is nog bekend, herkenbaar en bruikbaar. Maar heeft door gerichte en begeleide groei een nieuwe vorm gekregen. Zelfs nieuw geluid, nieuw volume en nieuwe zichtbaarheid.
vlinder
Tussen droom en daad, staat angst en juristerij. Dit moet ik uitleggen, ik weet het. En ik leg het ook uit. Geheel naar eigen smaak en inzicht in de context van ons werk; mensen en hun loopbanen.
Instagram daadkracht
In onze beroepspraktijk komen we allerlei mensen tegen met verschillende loopbaanvragen. En ik heb het hier vaker betoogd, we hebben mooi werk. Ik dacht toen ik aan dit werk begon dat het vaak om mensen zou gaan die aan de onderkant van de prestatiecurve zouden bungelen. En dat is niet zo.
Mary van Mourik 750x500
Bij een burnout wordt vaak gedacht dat het alleen tussen de oren zit, maar een burnout zit vooral in je lijf. Dit wil niet zeggen dat er geen psychologische of mentale componenten zijn. Bij een burnout is het stress-systeem te langdurig geactiveerd geweest terwijl er onvoldoende herstel tegenover stond. Hierdoor raak je uitgeput.
Frank van der mijn_750x500
Frank is een coach met veel kwaliteiten. Hij is strategisch met coaching bezig en ook executive coach. Hij heeft verschillende opleidingen gevolgd en is docent bij Vista Nova.
old wise 750x500
... Ik zeg het voor nu maar even kort door de bocht. Zij concurreren in selectieprocedures natuurlijk met andere kandidaten. En we hebben het de afgelopen weken al een paar keer gehad, dat mensen afgewezen worden omdat ze nu even stil staan en even de tijd hebben om zich te herbezinnen.
Docent en supervisor
Elsbeth is expert duurzame inzetbaarheid en verbonden als docent en supervisor aan Vista Nova. Ze heeft een brede achtergrond en veranderde zelf ook van richting in haar loopbaan.
Blog week 7 750x500
Stel je bent loopbaancoach en je coachee wil heel graag een kant op die jij als coach niet verstandig vindt. Of misschien wel niet realistisch om allerlei redenen, zoals bijvoorbeeld: te weinig vraag naar een beroep, teveel concurrentie op de arbeidsmarkt, niet goed voor je gezondheid of het past gewoon niet in iemand zijn leven.
Agnes Brinkhorst 750x500
Agnes Brinkhof heeft ruim 40 jaar ervaring als coach. Het begeleiden van mensen is altijd de rode draad in haar loopbaan geweest. In haar coachingstrajecten besteedt ze veel aandacht aan het op één lijn brengen van waar je van houdt en de richting van je koers: ‘Het proces is niet alleen naar binnen toe gericht, maar ook echt naar buiten toe.’
Deiree Hintzen 750x500
Desiree Hintzen maakte zelf meerdere keren een carrièreswitch: van oncologieverpleegkundige naar teamleider HRD en vervolgens naar loopbaancoach. Nog altijd combineert zij haar werk als teamleider in het ziekenhuis met haar baan als zelfstandig loopbaanadviseur.
Marja Pronk 750x500
In 2002 startte Marja Pronk haar eigen coachingsbedrijf. Sindsdien begeleidt zij vooral mensen ‘in de spitsuurfase’ van hun leven, want soms is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden en zelf overeind te blijven.
Vis_750x500
Ik dacht altijd dat de privacywetgeving sterk was geïnspireerd vanuit de behoefte grote partijen als Facebook en Google in de tang te houden. Blog. Ik dacht altijd dat de privacywetgeving sterk was geïnspireerd vanuit de behoeft grote partijen als Facebook en Google in de tang te houden. Dezelfde manier van denken kan je ook enorm hinderen het goede te doen.
Marly van Tuel 750x500
Als arbeidsdeskundige adviseert Marly van Tuel werkgever en werknemer op het gebied van verzuim en re-integratie. Haar achtergrond als ergotherapeut komt hierbij goed van pas. En ondanks het feit dat wet- en regelgeving een belangrijke rol spelen in haar werk, focust Marly vooral op het vinden van een passende oplossing. ‘De kaders bieden houvast, maar het doel is dat iemand re-integreert.’
Blog week3 750x500
Drie mensen met uitzonderlijke en lange loopbanen, die vastlopen. Heel veel door eigen toedoen. Maar het zijn ook uitzonderlijke talenten, die verloren zijn om te doen wat goed is voor volk en vaderland.
Jarenlang werkte Jacqueline van Dijck in allerlei commerciële functies in het bedrijfsleven. Haar loopbaankeuzes waren altijd heel logisch en rationeel. Toch ontbrak er iets in haar werk. Op haar 39e stelde zij zichzelf uiteindelijk de vraag wat zij nou écht wilde. Ze besloot het roer om te gooien en haar eigen koers te gaan varen.
Blog 2021 750x500
Roel Coutinho, de voorganger van Jaap van Dissel, citeerde een oud collega. Die sprak als GGD-er in Amsterdam de wijze woorden: “Je moet met één voet in de modder staan en met één voet in de wetenschap”. Wat mij betreft is dit een advies dat grote navolging verdient.
Jarenlang werkte Heidi Logtens in de HR-wereld. Toen zij voor haar werkgever een ontwikkelprogramma voor trainees op mocht zetten en hen ook ging coachen, merkte zij dat zij dit wel heel erg interessant vond. Ze besloot zichzelf te trakteren op de opleiding Hoogendijk en voor zichzelf te beginnen als loopbaanadviseur.
Blog het komt dichtbij 750x500
Met de lockdown van het voorjaar was de aanbeveling en de regelgeving vergelijkbaar met nu. En toch voelt het nu anders. Eerst het goede nieuws. We hebben vanaf het begin van de maatregelen consequent gezegd dat we door willen gaan met wat we te doen hebben als opleidingsinstituut. Dus kleinere groepen, veel regels in huis en de juiste middelen inzetten. En dat heeft goed gewerkt. We hebben geen besmettingen gekend in onze operaties.
Diana Fasol 750x500
Jarenlang werkte Diana Fasol in het HR-vak en als manager bij het Havenbedrijf Rotterdam. Vanuit haar functie voerde zij veel gesprekken over persoonlijke ontwikkeling. Dat zorgde ervoor dat zij ook steeds meer ging nadenken over zichzelf. Ze besloot het roer om te gooien en zich te richten op het coachvak.
Blog 750x500
We moeten af van de tegenwoordig in één ademtocht uitgesproken benaming “Kwetsbare Ouderen”. Hugo de Jonge gebruikte het vanaf het begin van dit alles als mantra waarmee we achter het beleid moeten gaan staan, maar nu komen we er niet meer vanaf.
Raad van Advies 750x500
Als erkend post-HBO instituut beschikt Vista Nova over een Raad van Advies. Deze is klankbord voor de directie en monitort de evaluatie van deelnemers en van docenten en supervisoren.
Marly Klein 750x500
Wij doen ons uiterste best om u een opleiding aan te bieden die uw verwachtingen overtreft. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent of een probleem heeft ervaren. Komt u er niet uit met uw contactpersoon? Dan kunt u een klacht indienen bij onze onafhankelijke klachtenfunctionaris, mevrouw Marly Klein.
Copy of Untitled(3)
Ik merk dat we het allemaal echt lastig beginnen te vinden. En dan bedoel ik niet de routekaart - die dat toch niet bleek te zijn - of het grote verschil tussen organisaties die een gedwongen winterslaap hebben of mensen die moeten knokken voor de omzet. Ik bedoel dat de effecten zo onverwachts kunnen zijn en van dag tot dag kunnen verschillen.
Yolanthe de Goederren 750x500
Tijdens haar carrière als beleidsmedewerker bij provinciale overheden, had Yolanthe de Goederen het gevoel dat zij op ‘het verkeerde toneel’ terecht was gekomen. Wel was ze enorm gefascineerd in hoe werken nou eigenlijk in elkaar zit.
Maria van de Ven 750x500
Maria van de Ven zocht op een gegeven moment naar meer zingeving in haar werk. En dat is ook waar zij nu bij haar cliënten de nadruk op legt: ‘In mijn sessies ga ik op zoek naar wat mensen beweegt en waar zij warm voor lopen.
Ronald Smulders 750x500
Tijdens zijn loopbaan was er één rode draad: kijken naar wat mensen nodig hebben. Zowel op het volleybalveld als in zijn functie als leidinggevende. Inmiddels helpt Ronald mensen om goed naar zichzelf te kijken en nieuwe stappen te zetten op de arbeidsmarkt.
Rob Govers 750x500
Loopbaancoach Rob Govers beschrijft zijn filosofie als een middenweg tussen oosters en westers denken; tussen de confrontatie aangaan en doen door niet te doen. In dit interview vertelt hij alles over deze balans, zijn eigen loopbaanpad en het belang van het luisteren naar de signalen van je lichaam.
Edith Houben 750x500
‘Ik wilde een vak leren, en mijn gereedschapskist vullen met praktische tools. Ik had al diverse coachopleidingen gevolgd, maar voelde me nog niet stevig genoeg als coach. Tijdens de Beroepsopleiding bood het Koersonderzoek de kapstok die ik zocht. Ik vond het prettig om te leren hoe ik een traject van a tot z inrichtte.
Judith Schoorlemmer 1000x500
Carrièrespecialist, sollicitatie-expert en recruiter Judith Schoorlemmer hielp al vele honderden mensen aan een baan. Met plezier, want ze vindt het het mooiste vak ter wereld. Wat volgens haar de belangrijkste succesfactor op de arbeidsmarkt is? Jijzelf!
Alexander van Hedel 1000x500
Op een meter afstand ontkwam coach en trainer Alexander van Hedel aan een lawine op de Mount Everest. Deze levensveranderende gebeurtenis leverde hem een inzicht op dat de rode draad in zijn bedrijf werd. Nu helpt hij professionals de volgende stap te zetten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Luc Vermeulen 1000x500
Interview met Luc Vermeulen, ervaren ondernemerscoach en trainer bij Vista Nova. Al meer dan 15 jaar ondersteunt, motiveert en faciliteert hij ondernemers bij de groei van hun bedrijf.
Brenda Akoma 1086x724
Toen Brenda met de Jaaropleiding tot Loopbaanadviseur startte, was zij al coach en wilde zij zich verder bekwamen in het vak van loopbaancoaching. Naast dat ze zichzelf als instrument leerde inzetten in haar coaching, leerde ze een hoop concrete tools en vaardigheden die haar loopbaanpraktijk versterkten en haar bedrijf een boost gaven.
Blog dinsdagavond 400x267
Ik keek dus ook met een gevoel tussen hoop en vrees naar de persconferentie van dinsdag. Moeten we veel anders, ’n beetje anders, of mogen we niks meer. Alle stukken vervolgens gelezen en de routekaart bestudeerd. En de conclusie voor Vista Nova: we kunnen gewoon door met de regelgeving die we nu hebben.
Blog heeft nu solliciteren zin 2560x1822
Het viel me op dat het nog steeds goed lukt om een nieuwe baan te vinden. Ondanks de crisis. Natuurlijk blijft het - net als in hoogtijdagen - van belang om te weten wat je zoekt, flexibel te zijn en gewoon heel goed te zijn in sollicitatiegedrag. Het lukt dan beter dan we zouden verwachten in deze tijd.
Blog verrassing 750x500
Ik schrijf deze blog één dag na de persconferentie van 28 september. Zo langzamerhand begin ik het ingewikkeld te vinden om het goed te doen met de coronamaatregelen. De informatie op www.rijksoverheid.nl heb ik meerdere keren moeten lezen om te bepalen wat vermoedelijk het juiste is.
Blog durftevragen 1024x768
Vorig jaar bedacht ik dat 2020 het jaar zou worden van ‘durf te vragen’. Een mooie ambitie, die je op veel terreinen kunt toepassen. Vragen om een opdracht na een goed gesprek. Vragen om feedback en dan alleen luisteren en de ander echt de ruimte geven. Maar ook vragen om aandacht, om wat je nodig hebt of waar je naar verlangt.
Blog communicatie en leren 1000x448
Dit weekend deed ik een coronaquiz, die werd aangeboden door mijn dagblad. Het waren 17 vragen, waarvan ik er 9 goed heb beantwoord. Ik raakte de draad kwijt bij de precieze uitleg van de regels voor oranje gekleurde landen, de gevolgen van het bezoeken van de desbetreffende landen en de vrijwillige quarantaines.
Blog coronaopbrengst 2560x1212
We hebben thuiswerken en leegstaande kantoren. Liften waar je niks mee kunt qua 1,5 meter. We hadden, voor corona, ook leegstaande kantoren buiten reguliere openingstijden. Filedruk en vrijetijdsdrukte omdat we allemaal tegelijk recreëerden, sporten, boodschappen deden enzovoort. Ik overdrijf, maar je begrijpt de bedoeling.
Vector flat style characters of successful smiling business woman and businessman holding cardboard box with work stuff on a new workplace. New job concept. Isolated on white background.
Onlangs begeleiden we een kandidate die op ’n hele nare manier bij haar oude werkgever was vertrokken. Het traject begon ongeveer ’n jaar geleden. Er was van alles aan de hand. Boos, teleurgesteld, verdrietig en omdat de voor haar ongezonde situatie al een hele voorgeschiedenis had ook schade aan haar energiehuishouding en zelfvertrouwen.
Blog te warm om plannen te maken 770x514
Ik lees dat we op dit moment de warmste week ooit meemaken. En in het tweede deel van deze zomer zijn er nog steeds veel mensen, die thuis productief moeten zijn. Afstand houden is plots minder ingewikkeld. Alles plakt. En ken je dat? Dat je geen energie hebt om plannen te maken?
Blog de weg naar de stip 1200x448
Toen ik net begon met loopbaanwerk, dacht ik dat ik na een aantal jaar wel zou weten hoe een traject voor een cliënt eruit zou zien. Ik veronderstelde dat ervaring en routine op een goed moment als resultaat hadden dat wanneer je net met iemand ging werken, je na een goede intake wist hoe het traject zou gaan lopen.
Blog advies Koolmees 750x500
Nederland stort zich massaal op gesubsidieerd loopbaanadvies. Althans, in het loopbaanwereldje zie je dat veel vakgenoten zich hierop profileren. Maar voor wie het gemist heeft; een kleine update.
Blog goede oude wijn in mooie nieuwe zakken 315x205
VistaNova staat voor gedegen opleidingen voor iedereen die zich op professioneel niveau met loopbaanontwikkeling bezig wil houden. We werken met belangrijke begrippen en mechanismen, ontwikkeld door de grondlegger van loopbaancoaching in Nederland: Adriaan Hoogendijk.
Blog concurreren 750x500
Ik schrijf dit stukje op dinsdag 14 juli. De afgelopen dagen hebben we mogen genieten van een publieke sollicitatieronde van kandidaten voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Met een heel interessant eindspel van de laatste twee. Op dit moment weet ik nog niet wie er gewonnen heeft.
Blog je moet doorzetten 1200x448
Ik constateer dat er een zekere moeheid het land insluipt. Die zich uit in chagrijn, passiviteit, isolatie en scepsis. De crisis doet ons geen goed.

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.