Online informatiebijeenkomst Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en andere opleidingen en diensten van Vista Nova. 

Teams
De online bijeenkomst vindt plaats van 19.30 – 21.00 uur en is vrij van kosten. 
Locatie: via Teams

Na aanmelding ontvang je een link om aan te schuiven bij de online informatiebijeenkomst.

Heb je nog vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we beantwoorden jouw vragen met veel plezier: 033 30 38 777 of welkom@vistanova.nl.

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten.

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Organisaties en de invloed op loopbanen

Organisaties en de invloed op loopbanen

Als loopbaancoach is het essentieel om te begrijpen hoe organisaties werken en welke impact dit heeft op het carrièrepad van jouw cliënt. Het vinden van een passende werkomgeving vereist namelijk inzicht in diverse typen organisaties, organisatiestructuren, cultuur en de wijze van werken. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van hoe de werving en selectie van nieuw personeel plaatsvindt en wat er van werknemers wordt verwacht.

Een organisatie is een complex systeem van activiteiten en doeleinden en het is de taak van een loopbaancoach om deze te begrijpen en te kunnen vertalen naar een persoonlijk loopbaanadvies voor de cliënt. In deze masterclass komen alle relevante aspecten aan bod, zoals veranderende organisaties, mobiliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid.

Als loopbaancoach leer je niet alleen wat je moet weten over organisaties, maar ook waar je deze kennis vandaan kunt halen. Door het volgen van deze masterclass ben je in staat om de vertaalslag te maken naar een op maat loopbaanontwikkeladvies voor jouw cliënt. Zo kun je de cliënt faciliteren bij het maken van keuzes die aansluiten op zijn of haar loopbaanontwikkeling.

Naast het begrijpen van organisaties en het vertalen van deze kennis naar persoonlijk advies, is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van mobiliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid. Dit zijn belangrijke trends binnen organisaties en het is essentieel om te begrijpen wat dit betekent voor jouw cliënt en de verantwoordelijkheid van organisaties hierin.

Kortom, deze masterclass biedt jou als loopbaancoach de nodige kennis en inzichten om jouw cliënten te begeleiden bij het vinden van een passende werkomgeving en het ontwikkelen van hun loopbaan. Door het volgen van deze masterclass ben je beter in staat om jouw cliënten te faciliteren bij het maken van keuzes die aansluiten op hun persoonlijke loopbaanontwikkeling en ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen organisaties.

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Eenjarige Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Werk is belangrijk. En veel mensen zoeken nog naar de juiste invulling, voor nu en voor de toekomst. Goede loopbaanbegeleiding is daarvoor essentieel. En daarmee ook het vak van loopbaancoach. Mensen vragen zich steeds vaker af in welke rol of functie hun talenten het beste tot hun recht komen. En zij verwachten van hun baan meer dan alleen een veilige bron van inkomsten. Uitdagende vragen gaan dan een rol spelen, ingrijpende beslissingen worden genomen. Wil jij jouw kwaliteiten om daarbij te ondersteunen professionaliseren? Dan is onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach de meest gedegen opleiding voor jou.

Je wordt opgeleid tot professioneel loopbaancoach.  Je raakt vertrouwd met het Koersonderzoek van de methode Hoogendijk. Dit is de toonaangevende methode  voor de stappen in een loopbaanadviestraject. De opleiding maakt het mogelijk om de methode toe te passen in uiteenlopende casuïstiek. Naast inhoudelijke onderwerpen en het ontwikkelen van vaardigheden, leer je daarbij veel over jezelf.

Behalve loopbaancoach word je tegelijk ook levenscoach. Het ontdekken van de persoonlijke levensmissie van je cliënt gaat altijd vooraf aan het vormgeven van zijn of haar loopbaan. Zo coach je cliënten naar hun allerbeste loopbaanperspectief en help je dat te realiseren. Om dit te bereiken is er in de opleiding ruimschoots aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De opleiding kenmerkt zich door intensieve begeleiding en je kunt het geleerde direct toepassen. Het programma wordt gedragen door unieke, gespecialiseerde docenten en supervisoren. Al meer dan 20 jaar bewijst de koersonderzoek-methode het succes in de praktijk.

Wil je graag meer informatie?

Dat kan telefonisch of via Zoom of Teams. Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken via welkom@vistanova.nl of bel 033 30 38 777.

Of kom naar één van onze informatiebijeenkomsten • Kijk voor data op informatiebijeenkomsten

Uiteraard zijn deze informatiebijeenkomsten gratis bij te wonen. We vragen je wel je hiervoor aan te melden. Meer info

Waarom de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach bij Vista Nova?

 • Al 1 op de 3 erkende loopbaancoaches heeft de opleiding in de Hoogendijk-methode gevolgd
 • De opleiding behoort tot de top van de markt
 • Je volgt een Noloc-geaccrediteerde opleiding
 • Je volgt een CPION-erkende post-HBO opleiding (inhoud en didactiek)
 • Je volgt een St!R-erkende opleiding
 • Deze opleiding heeft het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit
 • Deelname vindt plaats na een persoonlijk intakegesprek
 • Je krijgt individuele coaching en begeleiding
 • Je volgt de opleiding grotendeels met een vaste groep studenten
 • In intervisiegroepen bespreek je je professionele en persoonlijke ontwikkeling met medestudenten
 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten, ieder met een eigen specialisatie
 • Tijdens de opleiding werk je met 3 proefcliënten
 • Na de opleiding ben je klaar voor het vak als loopbaancoach of heb je jouw vak als bijvoorbeeld HR-deskundige enorm verrijkt

 

 

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Betalen in termijnen is mogelijk. Informeer naar de voorwaarden.

 

 

 

 

Activerend coachen

Activerend coachen

Van intentie naar actie

Heb je als loopbaancoach wel eens een coachee de deur uit zien gaan, je afvragend of hun goede intenties ook daadwerkelijk tot resultaten zullen leiden? Of een medewerker horen zeggen: “Ja, dat had ik eigenlijk zullen doen.” Moeten afspraken regelmatig worden verschoven, omdat je coachee of collega wordt opgeslokt door de waan van de dag? Heel frustrerende. Jouw doel is immers om cliënten te helpen bij het bewerkstelligen van duurzame veranderingen. Gelukkig ben je niet de enige. Voor diegenen die op zoek zijn naar een verfrissende aanpak in coaching, introduceren we een innovatieve methode geïnspireerd op agile technieken.

Agile staat niet alleen bekend als de ruggengraat van effectief projectmanagement, maar ook als krachtig instrument voor blijvende verandering en tevredenheid bij cliënten.

Met deze methode ben je in staat:

 • Coachees of medewerkers die vastzitten, los te maken en in actie te brengen
 • Doelen te bereiken op een manier die het hele proces motiverend maakt
 • Coachees en medewerkers stappen te laten maken, ondanks de drukte en waan van alle dag
 • State-of-the-art technieken uit de projectmanagement-wereld toe te passen op je coachingstrajecten

In samenwerking met Dr. Jason Gawke van de Universiteit Utrecht is deze training tot stand gekomen. Ontdek hoe je agile methodieken inzet om coachees of medewerkers actief en betrokken te houden tijdens hun transformatieproces. Hoe je ze – ondanks grote (werk)druk – door middel van kleine stappen, grote doelen kunt laten behalen.

Programma-overzicht
We gaan in deze training niet alleen in op de theorie. We werken ook aan echte casussen en je leert complexe doelen te vertalen naar concrete actiestappen. Samen zorgen we ervoor dat je cliënt meteen actie onderneemt!

In een interactieve setting behandelen we:

 • De kern van agile in coaching en de essentiële vaardigheden
 • Welke tools en technieken je in de intake en coachgesprekken kunt opnemen
 • Strategieën om je cliënt te inspireren en stappen te laten zetten

Voorbereid zijn is het halve werk. Daarom ontvang je alle studiematerialen vooraf.

Deze unieke traing wordt exclusief aangeboden door Vista Nova en komt voort uit succesvol onderzoek en ervaringen binnen Noloc in 2022.

Informatiebijeenkomst over onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en andere opleidingen en diensten van Vista Nova. 

Amersfoort
De bijeenkomst vindt plaats van 16.30 – 18.30 uur en is vrij van kosten. 
Locatie: Stadsvilla Vista Nova • Stadsring 105 • Amersfoort

Vooraf aanmelden voor de informatiemiddag is noodzakelijk.

Heb je nog vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we beantwoorden jouw vragen met veel plezier: 033 30 38 777 of welkom@vistanova.nl.

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten.

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.