Het ontwikkelen van Transformational Presence

College Vista Nova: Het ontwikkelen van Transformational Presence

Door het ontwikkelen van Transformational Presence in jezelf, ga je creëren in plaats van reageren. Je gaat herkennen welk potentieel zich voor jou aandient. Je neemt meer leiding in situaties in je leven en in je werk. Dat lukt omdat je duidelijk gaat herkennen welk potentieel zich voor jou aandient.

 
Door Transformational Presence in jezelf te ontwikkelen, roep je het ook in anderen op. Daarmee kun je doorbraken bereiken bij mensen met wie je samenleeft of samenwerkt. Zo ondersteun je grote veranderingen in inzicht, perceptie en actie.
 
Rob Govers – programmamanager bij Vista Nova – neemt je hierin mee aan de hand van het boek ‘Wat wél werkt. Een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van werken’ van Alan Seale.
 
Transformational Presence sluit aan op de visie en werkwijze van Vista Nova. Het college is bedoeld voor coaches, studenten en iedereen die is geïnteresseerd in het versterken van persoonlijk leiderschap.   

Informatiebijeenkomst Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur en andere opleidingen en diensten van Vista Nova. 

De bijeenkomst vindt plaats van 16.30 – 18.30 uur en is vrij van kosten. Vooraf aanmelden voor de informatiemiddag is noodzakelijk.
Locatie: kantoor Vista Nova – Stadsring 105 – 3811 HP Amersfoort

Heb je nog vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we beantwoorden jouw vragen met veel plezier: 033 30 38 777 of welkom@vistanova.nl.

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten.

Masterclass Begeleiding bij keuzestress

Masterclass Begeleiding bij keuzestress

Door loopbaanvraagstukken komen mensen vaak voor keuzes te staan: blijf ik in de veilige omgeving van mijn huidige baan? Of zeg ik ‘ja’ tegen een baan, die beter past bij wat ik écht wil? Vaak zegt het hoofd iets anders dan het hart. Tegenstrijdige emoties, zoals angst voor het verlies van veiligheid aan de ene kant en het verlangen naar nieuwe uitdagingen en groei aan de andere kant, kunnen dilemma’s vormen.

En die dilemma’s leiden tot keuzestress. De verschillende wensen en drijfveren lijken allemaal even belangrijk en onverenigbaar. Vicieuze cirkels, uitstelgedrag, angst om verkeerd of juist te snel te kiezen, zijn het gevolg.

De rol van een coach of manager

Om cliënten of medewerkers te begeleiden bij het in kaart brengen van dilemma’s, kun je als coach of manager verschillende methodieken toepassen. Bijvoorbeeld door het maken van een kosten-baten analyse. Dit kan helpen om tegengestelde belangen inzichtelijk te maken en tot een keuze te komen. In deze training leer je alles over de verschillende fasen van het keuzeproces en krijg je praktische handvatten aangereikt.
Tijdens de training is er tijd om te oefenen, feedback te ontvangen en vertrouwd te raken met de werkwijze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.