Aad van der Werf • docent

Aad is een bevlogen adviseur voor arbeidsmarktvraagstukken. Als geen ander kent hij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en weet die op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren, te duiden en te delen. Als docent bij Vista Nova verzorgt Aad de masterclass Arbeidsmarkt, opleidingen en beroepen, waarin hij je inzicht geeft in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en ervoor zorgt dat je direct met deze trends en ontwikkelingen aan de slag kunt gaan.

Aad is werkzaam als zelfstandig adviseur en is gespecialiseerd in arbeidsmarktvraagstukken. Bij de gemeente Rotterdam werkt hij als strategisch arbeidsmarktadviseur en is naast deze rollen nauw betrokken bij het MBO-onderwijs. 

Aad heeft een lange carrière achter de rug in de wereld van uitzenden en detacheren. Na zijn studie Civiele Techniek maakte hij snel de overstap naar de commerciële kant van werk.  Ambitieus en gedreven als hij is, is hij tegelijkertijd altijd blijven studeren om zich mee te kunnen ontwikkelen met veranderende omstandigheden. 

De overstap naar het onderzoek en de beleidskant van het domein werk is een van mijn mooiste uit mijn carrière geweest

Aad heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om meer met onderzoek en de beleidskant van het domein werk aan de gang te gaan. Zelf vindt hij deze stap een van de mooiste in zijn carrière.

Vanuit zijn rol behandelt Aad vraagstukken rondom werk & inkomen en doet hij onderzoek naar de mogelijkheden van het effectief begeleiden van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt naar werk, zowel vanuit de bijstand, vanuit ander werk als vanuit het onderwijs.

De sterk veranderende arbeidsmarkt vraagt steeds meer wendbaarheid en flexibiliteit van iedereen. Leren ontwikkelen is hierin een belangrijk thema. Vanuit die achtergrond is Aad betrokken bij onderwijs en weet hij als geen ander aan welke opleidingsniveaus en vaardigheden de arbeidsmarkt behoefte heeft. Per arbeidsmarktsector heeft en geeft hij inzicht in die toekomstige behoefte en in hoe het onderwijs hieraan richting en invulling kan geven.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is het domein van Sociaal Ondernemen. Zijn doel is een slimmere en effectievere manier te vinden om (sociaal) ondernemers te ondersteunen bij het bieden van duurzaam werk aan mensen die daarin zelf obstakels ervaren. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.