Agnes Brinkhof • docent en supervisor

Agnes is een betrokken coach en trainer voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Zij helpt haar coachees om belemmerende patronen te doorbreken, zodat zij met meer creativiteit en vrijheid kunnen kiezen om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Humor speelt een belangrijke rol in haar trajecten. Als supervisor en docent bij Vista Nova legt Agnes de nadruk op het persoonlijke proces. Ze houdt ervan om te zien hoe studenten van Vista Nova enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen.

Agnes startte haar loopbaan als maatschappelijk werkster. De breedheid en de diepte van haar ervaringen als maatschappelijk werkster vormen nog steeds de basis voor haar werk. Na een sabbatical in Bhutan startte Agnes in 2000 haar eigen bedrijf. Als coach ligt het accent op het begeleiden van mensen met loopbaan- en leiderschapsvragen. De persoonlijke en maatschappelijke zoektocht van mensen door leven en werk is haar grootste drijfveer.

Volgens Agnes begint beweging bij stilstaan, ervaren wat er is en daar geen oordeel over hebben. Als coach helpt Agnes mensen om met humor te laten kijken naar hun eigen levensverhaal en daar een nieuw licht op te werpen. Als begeleider van dit proces gaat Agnes de diepte in en heeft zij oog voor de praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven.

De rode draad in mijn werk is mijn liefde voor het vergroten en verdiepen van eigenheid en professionaliteit. Zowel bij mensen individueel als in organisaties

In haar rol als docent en supervisor begeleidt Agnes studenten bij Vista Nova. Studenten waarderen vooral haar rust, aandacht en humor waarmee zij trainingen geeft. In eenvoudige taal legt zij uit hoe studenten met de methodieken kunnen werken. In haar trainingen geeft zij veel praktijkvoorbeelden en leert zij hoe je als coach je eigen instrument bent. Omdat het als coach cruciaal is om jezelf goed te kennen, heeft zij veel oog voor het persoonlijke proces. Ze moedigt studenten aan om ervarend te leren en de methodieken te doorleven. Agnes geeft veel feedback, nodigt uit tot experimenteren en houdt de vaart erin. Ze haalt veel energie uit het overdragen van kennis en houdt ervan om te zien hoe studenten enthousiast worden en hun eigen stijl als loopbaancoach ontwikkelen.

 

 

Lees ons interview met Agnes

Keuzestress – omgaan met dilemma’s

College Vista Nova: Keuzestress – omgaan met dilemma’s

Keuzestress is er in grote en kleine varianten. Heb je eigenlijk wel wat te kiezen of gaat het over meebewegen met wat er op je pad komt? Waarop baseer je je keuzes? Dit online college gaat in op deze essentiële vragen en spitsen toe op loopbaanvragen. Met welke beperkingen heb je te maken? En welke mogelijkheden zijn er?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.