Frank van der Mijn • docent

Frank is – naast docent – een actieve loopbaanprofessional en executive coach, waarbij hij vooral senior professionals en leiders bij organisaties begeleid, veelal in afstemming met HR en directie. Verder is hij opleider en supervisor bij andere organisaties en docent aan de Master Loopbaanmanagement van een universiteit. Voorheen speelde hij als manager professionalisering en opleider een centrale rol in de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij Adviesbureau Hoogendijk, die nu bij Vista Nova is ondergebracht.

Naast deze rollen is hij onder andere ook reisleider voor wandelreizen, koorleider van een vocaal ensemble en yogadocent. In academische zin is hij opgeleid tot bioloog en antropoloog en werkte hij enkele jaren in Indonesië, waar hij onderzoek deed naar duurzaam wetlandgebruik. Daarna was hij jaren verantwoordelijk voor de wetenschappelijke samenwerking tussen Indonesië en Nederland. Na deze periode was hij toe aan een omslag en schoolde zichzelf om tot koordirigent en shiatsu-therapeut, later ook tot loopbaanprofessional en yogadocent.

Het ondersteunen van anderen in hun levens- en loopbaanpad vraagt om veel inlevingsvermogen, afstemming, levenservaring én professionaliteit

Frank beschouwt het begeleiden van anderen als een bijzondere opdracht met veel verantwoordelijkheid. Het ondersteunen van anderen in hun levens- en loopbaanpad vraagt veel inlevingsvermogen, afstemming, levenservaring én professionaliteit. Als coach ben je zelf het instrument. Alles wat hij meedraagt aan motivatie, ervaringen, gedachten, normen, waarden en overtuigingen werkt door in zijn manier van werken. Hierdoor brengt hij veel bewustzijn en kwaliteit mee in zijn rol als docent. Hij neemt meer dan 20 jaar werkervaring mee op het gebied van leven & werken. Waarbij hij allerlei rollen heeft gehad in het vakgebied. Naast coach en opleider was hij ook betrokken bij de opzet van een masteropleiding aan een universiteit, medeoprichter, hoofdredacteur van het vakblad LoopbaanVisie en toetsend mentor. Ook heeft hij verschillende accreditatiecommissies voorgezeten. Verder is hij meermaals van werkgebied veranderd, waardoor hij meerdere sectoren, organisaties en mensen heeft leren kennen. In zijn persoonlijk leven heeft hij veel doorstaan op het gebied van leven & dood, zo is hij 30 keer verhuisd en toch steeds weer thuisgekomen. Frank komt uit een gezin met vijf kinderen en heeft er zelf drie. Drijfveren van hem zijn: schoonheid, bewustzijn en kwaliteit. Schoonheid is er vanzelf: in de natuur, in kunst en in mensen. Bewustzijn ontstaat door jezelf en anderen vragen te stellen. Kwaliteit creëer je door je talenten in te zetten voor het goede. Zijn missie is het om deze drie elementen te combineren in het persoonlijke en werkzame leven van hemzelf en anderen. Zo ontstaat levenskunst.

Frank omschrijft zichzelf als: sensitief, intelligent en toegankelijk. Al deze kenmerken vormen zowel zijn kracht als zijn kwetsbaarheid.  Het vinden van de juiste balans hierin staat centraal in zijn leven.

Publicaties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.