Mary van Mourik • supervisor

Mary is een positief ingestelde loopbaan- en stresscoach, die altijd zoekt naar mogelijkheden zonder belemmeringen te bagatelliseren. Ze richt zich voornamelijk op mensen met burn-out gerelateerde klachten, die dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn. Fysiek herstel is altijd de eerste stap. Daarna volgen zingevings- en loopbaanvragen. Als supervisor bij Vista Nova prikkelt Mary de studenten graag om naar hun eigen gedrag en patronen te kijken. Met veel plezier en enthousiasme zet ze haar eigen kennis en ervaring in om studenten te begeleiden naar het vak van loopbaanadviseur.

Afgestudeerd als orthopedagoog begon Mary haar loopbaan met de begeleiding van moeilijk lerende kinderen. Daarna werkte zij tien jaar lang in de arbeidsbemiddeling en werving en selectie voor hoger opgeleiden. Na een burn-out in 2000 besloot Mary het roer om te gooien. Ze besloot om niet meer alleen te leven vanuit haar hoofd, maar vooral vanuit haar hart. Ze volgde de opleiding tot loopbaanadviseur en specialiseerde zich daarnaast in de diagnostiek en behandeling van chronische stress.

Als loopbaan- en stresscoach helpt Mary vooral mensen met een (dreigende) burn-out. Het geeft haar veel voldoening om eraan bij te dragen dat haar klanten weer in contact staan met zichzelf, hun gevoel en hun eigen wil. Zo kunnen mensen keuzes maken, die hen energie geven en bij hen passen. Natuurlijk ondersteunt Mary haar klanten ook om de daadwerkelijke loopbaanstap te maken en waar nodig begeleidt ze hen ook nog een tijdje in hun nieuwe baan.

De reis van je hoofd naar je hart kan even duren, maar is zeer de moeite waard!

In haar rol als supervisor begeleidt Mary studenten bij Vista Nova. Ze heeft een positieve insteek, is bemoedigend en helpt de studenten om naar hun eigen gedrag en patronen te kijken. Mary geeft vaak voorbeelden uit te praktijk en verweeft hierin ook haar expertise op het vlak van stress en burn-out klachten. Ze vindt het inspirerend om collega’s in spé te begeleiden in hun studietraject en deelt met plezier haar kennis, ervaring en enthousiasme voor het vak.

Lees het interview met Mary.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.