Yolanthe de Goederen • supervisor

Yolanthe is een aandachtige, resultaatgerichte en intuïtieve loopbaancoach. Ze begeleidt cliënten, die meer vanuit hun kracht in het leven willen staan. Ze helpt hen met het verhelderen van hun zelfbeeld, het beter managen van stress en het maken van loopbaankeuzes. Als supervisor bij Vista Nova legt Yolanthe de nadruk op het Koersonderzoek. Na een kleine 20 jaar vindt zij dit nog steeds een fantastisch instrument. Ze vindt het heerlijk om als supervisor mensen te begeleiden, die bezig zijn om met dit instrument te leren werken.

Jarenlang was Yolanthe beleidsmedewerker op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. Tegelijkertijd was zij enorm gefascineerd in het ‘hoe’ van werken. Wat maakt dat iemand het ene moment leegloopt en het andere moment juist energie krijgt van werk? Yolanthe was hier dusdanig in geïnteresseerd dat ze besloot het roer om te gooien. Ze volgde de Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur en startte haar eigen loopbaanadviespraktijk.

Als loopbaancoach begeleidt Yolanthe cliënten met respect voor hun eigenheid, maar zonder hen te sparen. Ze hecht veel waarde aan een evenwichtige balans tussen diepgang en resultaatgerichtheid. Haar focus ligt op de ‘interne communicatie’ van haar cliënten, het denken en voelen. Daarnaast vindt Yolanthe het heel belangrijk dat haar cliënten het geleerde direct toepassen in concrete situaties. Ze helpt mensen dus niet alleen inzicht te geven, maar begeleidt hen ook bij het realiseren van hun doelen. Het geeft Yolanthe veel voldoening om mensen te mogen begeleiden in het proces van bewustwording, reflectie en in het zetten van concrete stappen in hun leven of werk.

Ik vind het bijzonder om cliënten te mogen begeleiden bij het verkrijgen van wezenlijk inzicht in zichzelf

In haar rol als supervisor begeleidt Yolanthe studenten bij Vista Nova. Ze focust graag op het Koersonderzoek. Volgens Yolanthe is het ordenend, maar leent het zich ook voor verdieping. Ze vindt het mooi dat het Koersonderzoek het persoonlijke verbindt met wat je in de wereld wilt neerzetten. Dit wil ze de studenten ook graag meegeven. Als supervisor vindt Yolanthe bijzonder om te zien hoe een student groeit in zijn rol als loopbaanadviseur. 

 

Lees ons interview met Yolanthe

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.