Online coachen

Online coachen

Werk nóg efficiënter en vergroot je marktgebied

Ben jij op zoek naar nieuwe manieren om je instrumentarium uit te breiden en je marktgebied te vergroten? Wil jij ook op andere manieren in contact zijn met je client? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de mogelijkheden van online coachen en wil je hiermee ervaring opdoen? Dan is deze masterclass iets voor jou! Vooral sinds de coronacrisis is duidelijk geworden dat online coachen een waardevolle aanvulling is op face-to-face (F2F) coachen. Wij geloven dat beide vormen van coaching uitstekend hand in hand gaan.

Tijdens de masterclass behandelen we allerlei vormen van online coaching. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schrijfoefeningen, WhatsApp-interventies en hoe je online kunt werken met de oefeningen uit o.a. het Koersonderzoek. Dit is iets wat iedereen kan leren, zelfs als je als individuele coach misschien een voorkeur hebt voor F2F coachen. Door deze masterclass overwin je eventuele schroom om online te coachen en ontwikkel je de technische vaardigheden die nodig zijn.

In de masterclass wordt specifiek ingegaan op de voorbereiding en de techniek van online coachen en krijg je een introductie in hoe je kunt werken met het Koersonderzoek. We behandelen een aantal oefeningen, zoals het kernkwadrant, de logische niveaus en dilemma coaching. Werk jij met andere oefeningen? Ook die zullen we behandelen. Sterker nog: we nodigen je uit eigen oefeningen in te brengen. Er zal tijdens de masterclass afgewisseld worden met demo’s en zelf oefenen, zodat je direct in de praktijk kunt brengen wat je leert.

Dus, wil jij je coach-skills uitbreiden met online coachen? Wil je efficiënter werken en je marktgebied vergroten? Meld je dan aan voor deze masterclass! De masterclass wordt online aangeboden en biedt je alle tools en kennis die je nodig hebt om effectief en zelfverzekerd online te kunnen coachen.

Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Werk is belangrijk. En veel mensen zoeken nog naar de juiste invulling, voor nu en voor de toekomst. Goede loopbaanbegeleiding is daarvoor essentieel. En daarmee ook het vak van loopbaancoach. Mensen vragen zich steeds vaker af in welke rol of functie hun talenten het beste tot hun recht komen. En zij verwachten van hun baan meer dan alleen een veilige bron van inkomsten. Uitdagende vragen gaan dan een rol spelen, ingrijpende beslissingen worden genomen. Wil jij jouw kwaliteiten om daarbij te ondersteunen professionaliseren? Dan is onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach de meest gedegen opleiding voor jou.

Je wordt opgeleid tot professioneel loopbaancoach.  Je raakt vertrouwd met het Koersonderzoek van de methode Hoogendijk. Dit is de toonaangevende methode  voor de stappen in een loopbaanadviestraject. De opleiding maakt het mogelijk om de methode toe te passen in uiteenlopende casuïstiek. Naast inhoudelijke onderwerpen en het ontwikkelen van vaardigheden, leer je daarbij veel over jezelf.

Behalve loopbaancoach word je tegelijk ook levenscoach. Het ontdekken van de persoonlijke levensmissie van je cliënt gaat altijd vooraf aan het vormgeven van zijn of haar loopbaan. Zo coach je cliënten naar hun allerbeste loopbaanperspectief en help je dat te realiseren.. Om dit te bereiken is er in de opleiding ruimschoots aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De opleiding kenmerkt zich door intensieve begeleiding en je kunt het geleerde direct toepassen. Het programma wordt gedragen door unieke, gespecialiseerde docenten en supervisoren. Al meer dan 20 jaar bewijst de koersonderzoek-methode het succes in de praktijk.

Wil je graag meer informatie?

Dat kan telefonisch of via Zoom of Teams. Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken via welkom@vistanova.nl of bel 033 30 38 777.

Of kom naar één van onze informatiebijeenkomsten in Amersfoort • de eerstvolgende gelegenheden zijn 28 maart, 25 april en 23 mei.
Deze bijeenkomsten zijn van 16.30 – 18.30 uur in onze school in Amersfoort.

Uiteraard zijn deze informatiebijeenkomsten gratis bij te wonen. We vragen je wel je hiervoor aan te melden. Meer info

Waarom de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach bij Vista Nova?

 • Al 1 op de 3 erkende loopbaancoaches heeft de opleiding in de Hoogendijk-methode gevolgd
 • De opleiding behoort tot de top van de markt
 • Je volgt een Noloc-geaccrediteerde opleiding
 • Je volgt een CPION-erkende post-HBO opleiding (inhoud en didactiek)
 • Je volgt een St!R-erkende opleiding
 • Deze opleiding heeft het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit
 • Deelname vindt plaats na een persoonlijk intakegesprek
 • Je krijgt individuele coaching en begeleiding
 • Je volgt de opleiding grotendeels met een vaste groep studenten
 • In intervisiegroepen bespreek je je professionele en persoonlijke ontwikkeling met medestudenten
 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten, ieder met een eigen specialisatie
 • Tijdens de opleiding werk je met 3 proefcliënten
 • Na de opleiding ben je klaar voor het vak als loopbaancoach of heb je jouw vak als bijvoorbeeld HR-deskundige enorm verrijkt

 

 

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Wil je gebruik maken van STAP-budget? Bekijk hier het stappenplan!

Betalen in termijnen is mogelijk. Informeer naar de voorwaarden.

 

 

 

 

Ondernemerschap voor de loopbaanprofessional

Ondernemerschap voor de loopbaanprofessional

Leer alles over hoe jij je in de markt zet

Ben je een loopbaancoach en denk je eraan om als zelfstandige aan de slag te gaan? Ben je al zelfstandig loopbaancoach en wil je je nog beter positioneren? Of ben je werkzaam als loopbaancoach in een organisatie en wil je meer weten over ondernemerschap? Dan is deze masterclass iets voor jou!

In de masterclass behandelen we verschillende onderwerpen, waaronder het positioneren van je bedrijf, het begrijpen van de markt en het bepalen en bereiken van je doelgroep.

Deze masterclass biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen of zijn of haar bedrijf naar een hoger niveau wil tillen. Of je nu een startende ondernemer bent of al enkele jaren aan de weg timmert, deze masterclass biedt nieuwe inzichten en inspiratie om succesvol te blijven in een constant veranderende markt.

De masterclass legt een duidelijke link met elementen uit jouw eigen Koersonderzoek die van invloed zijn op jouw ondernemerschap. Dit maakt het een waardevolle toevoeging voor deelnemers die zich oriënteren om als zelfstandig loopbaancoach aan de slag te gaan. Ook voor degenen die door het Koersonderzoek hebben besloten om – eventueel naast de huidige baan – te starten als zelfstandig loopbaancoach, biedt deze masterclass belangrijke tools om succesvol te zijn.

Verdieping systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken

Verdieping systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken

Loopbaancoaching wordt vaak samengevat als de drieslag: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Deze individuele gerichtheid doet geen recht aan de verbinding die mensen ervaren en de patronen die daarin zijn ontstaan, in de eigen biografie en in de organisatie. Systemisch coachen leert je expliciet aandacht te besteden aan de patronen die mensen in werk en leven hebben ontwikkeld: waar ze je cliënt van dienst zijn en waar (niet meer) passend.

In deze eendaagse masterclass werken we met de 3 lagen van systemisch coachen:

 • Niemand kan weg: in- en uitsluiten
 • Je plek in de ordening, in werk en in je gezin van herkomst
 • Balans geven en nemen

Het gaat dan niet alleen om biografisch werk, ook om zicht op de systemische dynamiek in de organisatie, bijvoorbeeld tijdens de intake. Werken met meerzijdige partijdigheid. En over keuzes maken: ‘ja’ zeggen tegen een andere baan, is ook ‘nee’ zeggen tegen je huidige werksetting. De cliënt kiest, de loopbaancoach biedt door zijn open grondhouding de ruimte om de systemische gelaagdheid te onderzoeken, zonder oordeel.

In deze masterclass werken we met de methodiek, aan de hand van je eigen casuïstiek en vragen over jouw rol. We werken niet met opstellingen, wel met vloerankers en poppetjes om het systeem in beeld te brengen. 

Je krijgt vooraf een artikel opgestuurd over Systemisch coachen en loopbaancoaching.

Ethiek, diversiteit & inclusie

Ethiek, diversiteit & inclusie

Tijdens deze masterclass leer je niet alleen over de theorie achter ethische normen, maar ook hoe je deze kunt toepassen op casuïstiek en diversiteitsvraagstukken. Je krijgt inzicht in je eigen ethische dilemma’s en scherpt je kritische vermogen aan over je eigen waardenmodel. Dit helpt bij het bepalen van jouw persoonlijke positie in actuele vraagstukken en bij het ontwikkelen van je beroepshouding bij ethische dilemma’s.

Tijdens deze masterclass maak je kennis met de verschillende grote denkers en filosofen die ten grondslag liggen aan ethische normen, zoals die bijvoorbeeld in de beroepscode zijn opgenomen. Je leert het 10-stappenmodel hanteren, waarmee je stap voor stap een ethisch dilemma kunt analyseren en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Als loopbaancoach is het van groot belang om goed om te kunnen gaan met diversiteit en inclusiviteit. Je leert in deze masterclass hoe je dit kunt integreren in je beroepshouding en hoe je het kunt toepassen in de praktijk. Na deze masterclass heb je waardevolle kennis en vaardigheden opgedaan die je helpen om ethische en diversiteitsvraagstukken op een professionele en verantwoorde manier aan te pakken.

Schrijf je nu in voor de masterclass en ontwikkel jezelf tot een professionele en integere loopbaancoach.

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Arbeids- en opleidingsmarkt: trends en analyses

Arbeids- en opleidingsmarkt: trends en analyses

Wil jij als loopbaancoach je cliënten beter begeleiden naar een nieuwe baan? Wil je kunnen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan begrijpen? Dan is deze masterclass iets voor jou!

De masterclass biedt onontbeerlijke kennis en kunde om door de arbeidsmarkt heen te kijken. Je leert trends en indicatoren te begrijpen en te kijken welke effecten daaruit zichtbaar worden of te verwachten zijn. Daarnaast besteden we aandacht aan de vraagkant van de markt en hoe je daarop kunt inspelen in het begeleidingsproces. Door aan deze masterclass deel te nemen, krijg je een nieuwe dimensie toegevoegd aan je vaardigheden als loopbaancoach.

In de masterclass komen onder andere definities en begrippen, de werking van de arbeidsmarkt en objectieve bronnen van arbeidsmarktinformatie aan bod. Ook leer je meer over de kenmerken van generaties op de arbeidsmarkt en de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan. We gaan in op de toekomstige arbeidsmarkt en de veranderingen in het sollicitatieproces.

Belangrijk is de vertaalslag van arbeidsmarktinformatie naar de specifieke situatie van een cliënt. Hierbij leer je als loopbaancoach op maat advies te geven aan je cliënt. Je krijgt inzicht in de betekenis en rol van de loopbaancoach voor op maat advies.

Wil jij je vaardigheden als loopbaancoach verbeteren en meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt? Schrijf je dan nu in voor deze masterclass en voeg een nieuwe dimensie toe aan je vaardigheden als loopbaancoach!

 

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Koersonderzoek technieken

Koersonderzoek technieken

Ontdek de kracht van het Koersonderzoek in deze inspirerende en grondige training voor HR-professionals en loopbaancoaches.  

Als HR adviseur of coach wil je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun loopbaan. Soms is het echter lastig om te weten waar je moet beginnen en welke stappen je moet nemen om iemand verder te helpen. Het Koersonderzoek is een methode, die bekend staat om zijn gedegen en inspirerende aanpak bij ontwikkel- en loopbaangesprekken.

Deze methode richt zich vooral op het ontdekken van het meest vitaliserende loopbaanperspectief en dat maakt het uniek. Want wat is er belangrijker dan werk doen dat je energie geeft en waar je gelukkig van wordt?

Tijdens de driedaagse training Koersonderzoek Technieken leer je werken met enkele essentiële onderdelen van deze methode, zoals de biografie, kernkwadranten, de elementenleer en je professionele missie. Deze interactieve training biedt lesdagen op locatie, e-coaching en praktijkopdrachten. Het is een ideale manier om jezelf als HR-adviseur of coach verder te ontwikkelen en je vaardigheden op het gebied van loopbaanadvisering te verbeteren.

De training wordt gegeven door een ervaren loopbaancoach die de methode als geen ander kent en je alle ins en outs kan leren. Na deze training ben jij in staat om mensen op een inspirerende en gedegen manier te helpen bij het ontdekken van hun meest vitaliserende loopbaanperspectief. Zo kun je ze verder op weg helpen naar een carrière waarin ze zich kunnen ontplooien en gelukkig zijn.

Voorafgaand aan de training nemen we een individuele intake af, waarbij we je persoonlijke doelstellingen en leerwensen bespreken.

Trainingsdagen zijn: vrijdag 2 juni, 23 juli en 15 september.

 

Koersonderzoek technieken is Noloc-geaccrediteerd.

Wil je gebruik maken van STAP-budget? Bekijk hier het stappenplan!

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.