Online informatiebijeenkomst Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en andere opleidingen en diensten van Vista Nova. 

Teams
De online bijeenkomst vindt plaats van 19.30 – 21.00 uur en is vrij van kosten. 
Locatie: via Teams

Na aanmelding ontvang je een link om aan te schuiven bij de online informatiebijeenkomst.

Heb je nog vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we beantwoorden jouw vragen met veel plezier: 033 30 38 777 of welkom@vistanova.nl.

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten.

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Programme Career Coaching • 3 months

Programme Career Coaching • 3 months

Discover the power of the ‘Koersonderzoek’ – a leading career orientation method in the Netherlands – in this inspiring and comprehensive programme for HR professionals and coaches.

As an HR advisor or coach, your primary goal is to help people develop their careers. However, it can sometimes be challenging to know where to start and what steps to take to assist someone effectively. This career orientation method is renowned for its thorough and inspiring approach to development and career conversations.

This method focuses primarily on discovering the most vitalizing career prospects, making it unique. After all, what could be more important than engaging in work that energizes and makes you happy?

During this 3-month program, you will learn to work with essential components of this method, such as biography, core quadrants, the theory of elements, and your professional mission. This interactive training includes on-site teaching days, e-coaching, and practical assignments. You will also work with a trial client, often a fellow student, to immediately practice the techniques presented to you. This is an ideal way to further develop yourself as an HR advisor or coach and to enhance your skills in career advising.

The programme is conducted by an experienced career coach who knows the method inside out and can teach you all its intricacies. After this programme, you will be able to help people in an inspiring and thorough way to discover their most vitalizing career prospects, thereby guiding them towards a fulfilling and happy career.

Prior to the programme, we conduct an individual intake session to discuss your personal objectives and learning goals.

The Programme Career Orientation  has been awarded 18 Continuing Education points by the Dutch Order of Professional Coaches (NOBCO). More information can be found at: nobco.nl

Tweedaagse Systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken

Systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken

Tweedaagse verdiepingstraining

Verdiep je coachingsvaardigheden met onze tweedaagse training Systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken. Je leert expliciet aandacht te besteden aan patronen die impact hebben op loopbaanthema’s in verschillende levensfases. Deze training is niet alleen een boost voor je professionele kwaliteiten als coach, maar biedt ook een rijke persoonlijke ontdekkingsreis. Door het verkennen en ervaren van je eigen systemische thema’s, scherp je je gevoeligheid aan voor de onzichtbare dynamieken bij je cliënten. Ontwikkel een open en bewuste houding om de subtiele signalen in de onderstroom op te merken en te interpreteren.

Tijdens deze intensieve tweedaagse duik je in de kunst van ‘gelaagd kijken’, waarbij je leert om diepliggende patronen en kernthema’s te identificeren, die de ontwikkeling van cliënten kunnen belemmeren. Ontdek de systemische patronen bij je cliënt rond de drie dimensies: in- en uitsluiting, positionering in de hiërarchie en de balans tussen geven en nemen.

Deze verrijkende training omvat:

 • Diepgaande theorie over systemisch coachen, met aandacht voor organisatiedynamieken
 • Zelfreflectie op je eigen biografie en thema’s gerelateerd aan overdracht en tegenoverdracht
 • Een systemische kijk op de relatie tussen coach, cliënt en opdrachtgever
 • Praktische oefeningen in systemisch waarnemen als basis voor je coaching
 • Creatieve werkvormen zoals het werken met vloerankers en poppetjes, en ruimtelijke oefeningen zoals ‘de loopbaan lopen’
 • Technieken om bewustwording en verandering van patronen te stimuleren
 • Gelegenheid om te oefenen met je eigen cliëntcases
 • Bespreking van casuïstiek vanuit een systemische invalshoek

Doe mee aan deze tweedaagse verdiepingstraining en ontwikkel je tot een coach die niet alleen het zichtbare waarneemt, maar ook het onzichtbare begrijpt en benut.

Organisaties en de invloed op loopbanen

Organisaties en de invloed op loopbanen

Als loopbaancoach is het essentieel om te begrijpen hoe organisaties werken en welke impact dit heeft op het carrièrepad van jouw cliënt. Het vinden van een passende werkomgeving vereist namelijk inzicht in diverse typen organisaties, organisatiestructuren, cultuur en de wijze van werken. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van hoe de werving en selectie van nieuw personeel plaatsvindt en wat er van werknemers wordt verwacht.

Een organisatie is een complex systeem van activiteiten en doeleinden en het is de taak van een loopbaancoach om deze te begrijpen en te kunnen vertalen naar een persoonlijk loopbaanadvies voor de cliënt. In deze masterclass komen alle relevante aspecten aan bod, zoals veranderende organisaties, mobiliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid.

Als loopbaancoach leer je niet alleen wat je moet weten over organisaties, maar ook waar je deze kennis vandaan kunt halen. Door het volgen van deze masterclass ben je in staat om de vertaalslag te maken naar een op maat loopbaanontwikkeladvies voor jouw cliënt. Zo kun je de cliënt faciliteren bij het maken van keuzes die aansluiten op zijn of haar loopbaanontwikkeling.

Naast het begrijpen van organisaties en het vertalen van deze kennis naar persoonlijk advies, is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van mobiliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid. Dit zijn belangrijke trends binnen organisaties en het is essentieel om te begrijpen wat dit betekent voor jouw cliënt en de verantwoordelijkheid van organisaties hierin.

Kortom, deze masterclass biedt jou als loopbaancoach de nodige kennis en inzichten om jouw cliënten te begeleiden bij het vinden van een passende werkomgeving en het ontwikkelen van hun loopbaan. Door het volgen van deze masterclass ben je beter in staat om jouw cliënten te faciliteren bij het maken van keuzes die aansluiten op hun persoonlijke loopbaanontwikkeling en ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen organisaties.

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Arbeidsmarkt: trends en analyses

Arbeidsmarkt: trends en analyses

Wil jij als loopbaancoach je cliënten beter begeleiden naar een nieuwe baan? Wil je kunnen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan begrijpen? Dan is deze masterclass iets voor jou!

De masterclass biedt onontbeerlijke kennis en kunde om door de arbeidsmarkt heen te kijken. Je leert trends en indicatoren te begrijpen en te kijken welke effecten daaruit zichtbaar worden of te verwachten zijn. Daarnaast besteden we aandacht aan de vraagkant van de markt en hoe je daarop kunt inspelen in het begeleidingsproces. Door aan deze masterclass deel te nemen, krijg je een nieuwe dimensie toegevoegd aan je vaardigheden als loopbaancoach.

In de masterclass komen onder andere definities en begrippen, de werking van de arbeidsmarkt en objectieve bronnen van arbeidsmarktinformatie aan bod. Ook leer je meer over de kenmerken van generaties op de arbeidsmarkt en de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan. We gaan in op de toekomstige arbeidsmarkt en de veranderingen in het sollicitatieproces.

Belangrijk is de vertaalslag van arbeidsmarktinformatie naar de specifieke situatie van een cliënt. Hierbij leer je als loopbaancoach op maat advies te geven aan je cliënt. Je krijgt inzicht in de betekenis en rol van de loopbaancoach voor op maat advies.

Wil jij je vaardigheden als loopbaancoach verbeteren en meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt? Schrijf je dan nu in voor deze masterclass en voeg een nieuwe dimensie toe aan je vaardigheden als loopbaancoach!

 

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Ethiek, diversiteit & inclusie

Ethiek, diversiteit & inclusie

Tijdens deze masterclass leer je niet alleen over de theorie achter ethische normen, maar ook hoe je deze kunt toepassen op casuïstiek en diversiteitsvraagstukken. Je krijgt inzicht in je eigen ethische dilemma’s en scherpt je kritische vermogen aan over je eigen waardenmodel. Dit helpt bij het bepalen van jouw persoonlijke positie in actuele vraagstukken en bij het ontwikkelen van je beroepshouding bij ethische dilemma’s.

Tijdens deze masterclass maak je kennis met de verschillende grote denkers en filosofen die ten grondslag liggen aan ethische normen, zoals die bijvoorbeeld in de beroepscode zijn opgenomen. Je leert het 10-stappenmodel hanteren, waarmee je stap voor stap een ethisch dilemma kunt analyseren en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Als loopbaancoach is het van groot belang om goed om te kunnen gaan met diversiteit en inclusiviteit. Je leert in deze masterclass hoe je dit kunt integreren in je beroepshouding en hoe je het kunt toepassen in de praktijk. Na deze masterclass heb je waardevolle kennis en vaardigheden opgedaan die je helpen om ethische en diversiteitsvraagstukken op een professionele en verantwoorde manier aan te pakken.

Schrijf je nu in voor de masterclass en ontwikkel jezelf tot een professionele en integere loopbaancoach.

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Eenjarige Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Werk is belangrijk. En veel mensen zoeken nog naar de juiste invulling, voor nu en voor de toekomst. Goede loopbaanbegeleiding is daarvoor essentieel. En daarmee ook het vak van loopbaancoach. Mensen vragen zich steeds vaker af in welke rol of functie hun talenten het beste tot hun recht komen. En zij verwachten van hun baan meer dan alleen een veilige bron van inkomsten. Uitdagende vragen gaan dan een rol spelen, ingrijpende beslissingen worden genomen. Wil jij jouw kwaliteiten om daarbij te ondersteunen professionaliseren? Dan is onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach de meest gedegen opleiding voor jou.

Je wordt opgeleid tot professioneel loopbaancoach.  Je raakt vertrouwd met het Koersonderzoek van de methode Hoogendijk. Dit is de toonaangevende methode  voor de stappen in een loopbaanadviestraject. De opleiding maakt het mogelijk om de methode toe te passen in uiteenlopende casuïstiek. Naast inhoudelijke onderwerpen en het ontwikkelen van vaardigheden, leer je daarbij veel over jezelf.

Behalve loopbaancoach word je tegelijk ook levenscoach. Het ontdekken van de persoonlijke levensmissie van je cliënt gaat altijd vooraf aan het vormgeven van zijn of haar loopbaan. Zo coach je cliënten naar hun allerbeste loopbaanperspectief en help je dat te realiseren. Om dit te bereiken is er in de opleiding ruimschoots aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De opleiding kenmerkt zich door intensieve begeleiding en je kunt het geleerde direct toepassen. Het programma wordt gedragen door unieke, gespecialiseerde docenten en supervisoren. Al meer dan 20 jaar bewijst de koersonderzoek-methode het succes in de praktijk.

Wil je graag meer informatie?

Dat kan telefonisch of via Zoom of Teams. Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken via welkom@vistanova.nl of bel 033 30 38 777.

Of kom naar één van onze informatiebijeenkomsten • Kijk voor data op informatiebijeenkomsten

Uiteraard zijn deze informatiebijeenkomsten gratis bij te wonen. We vragen je wel je hiervoor aan te melden. Meer info

Waarom de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach bij Vista Nova?

 • Al 1 op de 3 erkende loopbaancoaches heeft de opleiding in de Hoogendijk-methode gevolgd
 • De opleiding behoort tot de top van de markt
 • Je volgt een Noloc-geaccrediteerde opleiding
 • Je volgt een CPION-erkende post-HBO opleiding (inhoud en didactiek)
 • Je volgt een St!R-erkende opleiding
 • Deze opleiding heeft het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit
 • Deelname vindt plaats na een persoonlijk intakegesprek
 • Je krijgt individuele coaching en begeleiding
 • Je volgt de opleiding grotendeels met een vaste groep studenten
 • In intervisiegroepen bespreek je je professionele en persoonlijke ontwikkeling met medestudenten
 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten, ieder met een eigen specialisatie
 • Tijdens de opleiding werk je met 3 proefcliënten
 • Na de opleiding ben je klaar voor het vak als loopbaancoach of heb je jouw vak als bijvoorbeeld HR-deskundige enorm verrijkt

 

 

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Betalen in termijnen is mogelijk. Informeer naar de voorwaarden.

 

 

 

 

Activerend coachen

Activerend coachen

Van intentie naar actie

Heb je als loopbaancoach wel eens een coachee de deur uit zien gaan, je afvragend of hun goede intenties ook daadwerkelijk tot resultaten zullen leiden? Of een medewerker horen zeggen: “Ja, dat had ik eigenlijk zullen doen.” Moeten afspraken regelmatig worden verschoven, omdat je coachee of collega wordt opgeslokt door de waan van de dag? Heel frustrerende. Jouw doel is immers om cliënten te helpen bij het bewerkstelligen van duurzame veranderingen. Gelukkig ben je niet de enige. Voor diegenen die op zoek zijn naar een verfrissende aanpak in coaching, introduceren we een innovatieve methode geïnspireerd op agile technieken.

Agile staat niet alleen bekend als de ruggengraat van effectief projectmanagement, maar ook als krachtig instrument voor blijvende verandering en tevredenheid bij cliënten.

Met deze methode ben je in staat:

 • Coachees of medewerkers die vastzitten, los te maken en in actie te brengen
 • Doelen te bereiken op een manier die het hele proces motiverend maakt
 • Coachees en medewerkers stappen te laten maken, ondanks de drukte en waan van alle dag
 • State-of-the-art technieken uit de projectmanagement-wereld toe te passen op je coachingstrajecten

In samenwerking met Dr. Jason Gawke van de Universiteit Utrecht is deze training tot stand gekomen. Ontdek hoe je agile methodieken inzet om coachees of medewerkers actief en betrokken te houden tijdens hun transformatieproces. Hoe je ze – ondanks grote (werk)druk – door middel van kleine stappen, grote doelen kunt laten behalen.

Programma-overzicht
We gaan in deze training niet alleen in op de theorie. We werken ook aan echte casussen en je leert complexe doelen te vertalen naar concrete actiestappen. Samen zorgen we ervoor dat je cliënt meteen actie onderneemt!

In een interactieve setting behandelen we:

 • De kern van agile in coaching en de essentiële vaardigheden
 • Welke tools en technieken je in de intake en coachgesprekken kunt opnemen
 • Strategieën om je cliënt te inspireren en stappen te laten zetten

Voorbereid zijn is het halve werk. Daarom ontvang je alle studiematerialen vooraf.

Deze unieke traing wordt exclusief aangeboden door Vista Nova en komt voort uit succesvol onderzoek en ervaringen binnen Noloc in 2022.

Driedaagse Koersonderzoek Technieken

Driedaagse Koersonderzoek technieken

Ontdek de kracht van het Koersonderzoek in deze inspirerende en grondige training voor HR-professionals en loopbaancoaches.  

Als HR adviseur of coach wil je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun loopbaan. Soms is het echter lastig om te weten waar je moet beginnen en welke stappen je moet nemen om iemand verder te helpen. Het Koersonderzoek is een methode, die bekend staat om zijn gedegen en inspirerende aanpak bij ontwikkel- en loopbaangesprekken.

Deze methode richt zich vooral op het ontdekken van het meest vitaliserende loopbaanperspectief en dat maakt het uniek. Want wat is er belangrijker dan werk doen dat je energie geeft en waar je gelukkig van wordt?

Tijdens de driedaagse training Koersonderzoek Technieken leer je werken met enkele essentiële onderdelen van deze methode, zoals de biografie, kernkwadranten, de elementenleer en je professionele missie. Deze interactieve training biedt lesdagen op locatie, e-coaching en praktijkopdrachten. Daarnaast ga je aan de slag met een proefcliënt om direct te oefenen met de technieken die je krijgt aangereikt. Dit is vaak een mede-student. Het is een ideale manier om jezelf als HR-adviseur of coach verder te ontwikkelen en je vaardigheden op het gebied van loopbaanadvisering te verbeteren.

De training wordt gegeven door een ervaren loopbaancoach die de methode als geen ander kent en je alle ins en outs kan leren. Na deze training ben jij in staat om mensen op een inspirerende en gedegen manier te helpen bij het ontdekken van hun meest vitaliserende loopbaanperspectief. Zo kun je ze verder op weg helpen naar een carrière waarin ze zich kunnen ontplooien en gelukkig zijn.

Voorafgaand aan de training nemen we een individuele intake af, waarbij we je persoonlijke doelstellingen en leerwensen bespreken.

 

Aan de training Koersonderzoek Technieken zijn 18 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: nobco.nl

 

Informatiebijeenkomst over onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en andere opleidingen en diensten van Vista Nova. 

Amersfoort
De bijeenkomst vindt plaats van 16.30 – 18.30 uur en is vrij van kosten. 
Locatie: Stadsvilla Vista Nova • Stadsring 105 • Amersfoort

Vooraf aanmelden voor de informatiemiddag is noodzakelijk.

Heb je nog vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we beantwoorden jouw vragen met veel plezier: 033 30 38 777 of welkom@vistanova.nl.

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten.

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.