Organisaties en de invloed op loopbanen

Organisaties en de invloed op loopbanen

Als loopbaancoach is het essentieel om te begrijpen hoe organisaties werken en welke impact dit heeft op het carrièrepad van jouw cliënt. Het vinden van een passende werkomgeving vereist namelijk inzicht in diverse typen organisaties, organisatiestructuren, cultuur en de wijze van werken. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van hoe de werving en selectie van nieuw personeel plaatsvindt en wat er van werknemers wordt verwacht.

Een organisatie is een complex systeem van activiteiten en doeleinden en het is de taak van een loopbaancoach om deze te begrijpen en te kunnen vertalen naar een persoonlijk loopbaanadvies voor de cliënt. In deze masterclass komen alle relevante aspecten aan bod, zoals veranderende organisaties, mobiliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid.

Als loopbaancoach leer je niet alleen wat je moet weten over organisaties, maar ook waar je deze kennis vandaan kunt halen. Door het volgen van deze masterclass ben je in staat om de vertaalslag te maken naar een op maat loopbaanontwikkeladvies voor jouw cliënt. Zo kun je de cliënt faciliteren bij het maken van keuzes die aansluiten op zijn of haar loopbaanontwikkeling.

Naast het begrijpen van organisaties en het vertalen van deze kennis naar persoonlijk advies, is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van mobiliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid. Dit zijn belangrijke trends binnen organisaties en het is essentieel om te begrijpen wat dit betekent voor jouw cliënt en de verantwoordelijkheid van organisaties hierin.

Kortom, deze masterclass biedt jou als loopbaancoach de nodige kennis en inzichten om jouw cliënten te begeleiden bij het vinden van een passende werkomgeving en het ontwikkelen van hun loopbaan. Door het volgen van deze masterclass ben je beter in staat om jouw cliënten te faciliteren bij het maken van keuzes die aansluiten op hun persoonlijke loopbaanontwikkeling en ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen organisaties.

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Module: 3 masterclasses

Kies 3 masterclasses

en vraag hiervoor STAP-budget aan!

Bij ons kun je kiezen uit verschillende interessante en belangrijke masterclasses die speciaal zijn ontworpen voor coaches, loopbaancoaches en HR-professionals. Of je nu meer wilt leren over ‘Ondernemerschap’, ‘Arbeids- en opleidingsmarkt’, ‘Online coachen’, ‘Wet- en regelgeving’, ‘Ethiek, diversiteit & inclusie’ of ‘Organisaties en de invloed op loopbanen’, wij hebben wat je zoekt!

Elke masterclass beslaat slechts één dag en wordt meerdere keren per jaar aangeboden. En als je nu kiest voor drie masterclasses als één module, dan betaal je slechts € 975 in totaal. En het mooie is: je kunt STAP-budget aanvragen om deze kosten te dekken, waardoor het je uiteindelijk helemaal niets kost!

Wacht niet langer en verrijk jezelf als professional met onze boeiende masterclasses. Het is de investering meer dan waard!

Hoe het werkt
Als je besluit om onze module van drie masterclasses aan te schaffen, kies je op het aanmeldformulier de eerste masterclass die je wilt volgen. Je ontvangt van ons hiervan een bevestiging én het STAP-aanmeldbewijs.

Daarnaast krijg je van ons een unieke vouchercode. Je vouchercode is een jaar geldig. Via onze site boek je de andere twee masterclasses; de vouchercode voer je in op het aanmeldformulier. Ook hiervan sturen we je uiteraard een bevestiging. 

En voilà, je bent klaar om je kennis als professional te verrijken!

STAP-budget aanvragen
Wil je weten hoe je STAP-budget aanvraagt en op welke data dat kan, klik dan hier!

Geen STAP-budget gekregen
Wanneer het je niet gelukt is om STAP-budget te krijgen en je wilt de eerste masterclass daarom annuleren, dan kan dat. Doe dat dan uiterlijk één week voor aanvang van de masterclass. Je kunt bij het volgende tijdvak nogmaals proberen STAP-budget te krijgen.

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Leer wat de invloed is van wet- en regelgeving op jouw beroep als loopbaancoach en hoe je met deze kennis kansen kunt benutten en valkuilen weet te omzeilen.  

Ben je als loopbaancoach wel eens verdwaald in de saaie – en soms ook verouderde – wet- en regelgeving en politieke trends en ontwikkelingen? Geen zorgen, je hoeft niet alles uit je hoofd te kennen. Het is belangrijk om te weten waar je de juiste informatie kunt vinden en welke valkuilen en kansen er zijn in je werk.

Als loopbaancoach is het cruciaal om de wet- en regelgeving en trends en ontwikkelingen te bekijken vanuit jouw vakgebied en dat is vaak net wat anders dan de wijze waarop bijvoorbeeld een HR-adviseur of jurist ernaar kijkt.

Deze Masterclass biedt jou als loopbaancoach de kans om:

 • Zicht te krijgen op de belangrijkste factoren in de wet- en regelgeving, zoals bij re-integratie 1ste en 2de spoor, van (niet) werk-naar-werk, outplacement en loopbaancoaching
 • Te leren welke factoren van invloed zijn op het begeleiden van mensen bij hun loopbaanvraagstukken
 • Handvatten te ontvangen met do’s en dont’s
 • Actuele trends en ontwikkelingen in wet- en regelgeving te vertalen naar mogelijkheden binnen het vakgebied

In vogelvlucht
Tijdens deze masterclass krijg je een boeiende ochtend vol met interactieve uitleg over wet- en regelgeving, waarbij we gebruikmaken van aansprekende voorbeelden om de inhoud zo toegankelijk mogelijk te maken. We staan ook uitgebreid stil bij praktijkvoorbeelden en je krijgt volop ruimte om al je vragen te stellen.

Na de lunch gaan we kijken hoeveel je hebt opgestoken tijdens de ochtendsessie met een leuke en uitdagende quiz. Vervolgens passen we de opgedane kennis toe op een praktijksituatie waarbij alle elementen samen komen. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een schat aan kennis en praktische bagage om direct mee aan de slag te gaan.

Laat je niet overweldigen door de complexe wereld van wet- en regelgeving, maar volg deze masterclass om jezelf te ontwikkelen als loopbaancoach en beter voorbereid te zijn op de kansen en risico’s binnen jouw vakgebied.

 

Ondernemerschap voor de loopbaanprofessional

Ondernemerschap voor de loopbaanprofessional

Leer alles over hoe jij je in de markt zet

Ben je een loopbaancoach en denk je eraan om als zelfstandige aan de slag te gaan? Ben je al zelfstandig loopbaancoach en wil je je nog beter positioneren? Of ben je werkzaam als loopbaancoach in een organisatie en wil je meer weten over ondernemerschap? Dan is deze masterclass iets voor jou!

In de masterclass behandelen we verschillende onderwerpen, waaronder het positioneren van je bedrijf, het begrijpen van de markt en het bepalen en bereiken van je doelgroep.

Deze masterclass biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen of zijn of haar bedrijf naar een hoger niveau wil tillen. Of je nu een startende ondernemer bent of al enkele jaren aan de weg timmert, deze masterclass biedt nieuwe inzichten en inspiratie om succesvol te blijven in een constant veranderende markt.

De masterclass legt een duidelijke link met elementen uit jouw eigen Koersonderzoek die van invloed zijn op jouw ondernemerschap. Dit maakt het een waardevolle toevoeging voor deelnemers die zich oriënteren om als zelfstandig loopbaancoach aan de slag te gaan. Ook voor degenen die door het Koersonderzoek hebben besloten om – eventueel naast de huidige baan – te starten als zelfstandig loopbaancoach, biedt deze masterclass belangrijke tools om succesvol te zijn.

Online coachen

Online coachen

Werk nóg efficiënter en vergroot je marktgebied

Ben jij op zoek naar nieuwe manieren om je instrumentarium uit te breiden en je marktgebied te vergroten? Wil jij ook op andere manieren in contact zijn met je client? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de mogelijkheden van online coachen en wil je hiermee ervaring opdoen? Dan is deze masterclass iets voor jou! Vooral sinds de coronacrisis is duidelijk geworden dat online coachen een waardevolle aanvulling is op face-to-face (F2F) coachen. Wij geloven dat beide vormen van coaching uitstekend hand in hand gaan.

Tijdens de masterclass behandelen we allerlei vormen van online coaching. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schrijfoefeningen, WhatsApp-interventies en hoe je online kunt werken met de oefeningen uit o.a. het Koersonderzoek. Dit is iets wat iedereen kan leren, zelfs als je als individuele coach misschien een voorkeur hebt voor F2F coachen. Door deze masterclass overwin je eventuele schroom om online te coachen en ontwikkel je de technische vaardigheden die nodig zijn.

In de masterclass wordt specifiek ingegaan op de voorbereiding en de techniek van online coachen en krijg je een introductie in hoe je kunt werken met het Koersonderzoek. We behandelen een aantal oefeningen, zoals het kernkwadrant, de logische niveaus en dilemma coaching. Werk jij met andere oefeningen? Ook die zullen we behandelen. Sterker nog: we nodigen je uit eigen oefeningen in te brengen. Er zal tijdens de masterclass afgewisseld worden met demo’s en zelf oefenen, zodat je direct in de praktijk kunt brengen wat je leert.

Dus, wil jij je coach-skills uitbreiden met online coachen? Wil je efficiënter werken en je marktgebied vergroten? Meld je dan aan voor deze masterclass! De masterclass wordt online aangeboden en biedt je alle tools en kennis die je nodig hebt om effectief en zelfverzekerd online te kunnen coachen.

Arbeids- en opleidingsmarkt: trends en analyses

Arbeids- en opleidingsmarkt: trends en analyses

Wil jij als loopbaancoach je cliënten beter begeleiden naar een nieuwe baan? Wil je kunnen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan begrijpen? Dan is deze masterclass iets voor jou!

De masterclass biedt onontbeerlijke kennis en kunde om door de arbeidsmarkt heen te kijken. Je leert trends en indicatoren te begrijpen en te kijken welke effecten daaruit zichtbaar worden of te verwachten zijn. Daarnaast besteden we aandacht aan de vraagkant van de markt en hoe je daarop kunt inspelen in het begeleidingsproces. Door aan deze masterclass deel te nemen, krijg je een nieuwe dimensie toegevoegd aan je vaardigheden als loopbaancoach.

In de masterclass komen onder andere definities en begrippen, de werking van de arbeidsmarkt en objectieve bronnen van arbeidsmarktinformatie aan bod. Ook leer je meer over de kenmerken van generaties op de arbeidsmarkt en de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan. We gaan in op de toekomstige arbeidsmarkt en de veranderingen in het sollicitatieproces.

Belangrijk is de vertaalslag van arbeidsmarktinformatie naar de specifieke situatie van een cliënt. Hierbij leer je als loopbaancoach op maat advies te geven aan je cliënt. Je krijgt inzicht in de betekenis en rol van de loopbaancoach voor op maat advies.

Wil jij je vaardigheden als loopbaancoach verbeteren en meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt? Schrijf je dan nu in voor deze masterclass en voeg een nieuwe dimensie toe aan je vaardigheden als loopbaancoach!

 

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Ethiek, diversiteit & inclusie

Ethiek, diversiteit & inclusie

Tijdens deze masterclass leer je niet alleen over de theorie achter ethische normen, maar ook hoe je deze kunt toepassen op casuïstiek en diversiteitsvraagstukken. Je krijgt inzicht in je eigen ethische dilemma’s en scherpt je kritische vermogen aan over je eigen waardenmodel. Dit helpt bij het bepalen van jouw persoonlijke positie in actuele vraagstukken en bij het ontwikkelen van je beroepshouding bij ethische dilemma’s.

Tijdens deze masterclass maak je kennis met de verschillende grote denkers en filosofen die ten grondslag liggen aan ethische normen, zoals die bijvoorbeeld in de beroepscode zijn opgenomen. Je leert het 10-stappenmodel hanteren, waarmee je stap voor stap een ethisch dilemma kunt analyseren en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Als loopbaancoach is het van groot belang om goed om te kunnen gaan met diversiteit en inclusiviteit. Je leert in deze masterclass hoe je dit kunt integreren in je beroepshouding en hoe je het kunt toepassen in de praktijk. Na deze masterclass heb je waardevolle kennis en vaardigheden opgedaan die je helpen om ethische en diversiteitsvraagstukken op een professionele en verantwoorde manier aan te pakken.

Schrijf je nu in voor de masterclass en ontwikkel jezelf tot een professionele en integere loopbaancoach.

Deze masterclass is verplicht binnen de jaaropleiding BLC.

Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Beroepsopleiding tot Loopbaancoach

Werk is belangrijk. En veel mensen zoeken nog naar de juiste invulling, voor nu en voor de toekomst. Goede loopbaanbegeleiding is daarvoor essentieel. En daarmee ook het vak van loopbaancoach. Mensen vragen zich steeds vaker af in welke rol of functie hun talenten het beste tot hun recht komen. En zij verwachten van hun baan meer dan alleen een veilige bron van inkomsten. Uitdagende vragen gaan dan een rol spelen, ingrijpende beslissingen worden genomen. Wil jij jouw kwaliteiten om daarbij te ondersteunen professionaliseren? Dan is onze Beroepsopleiding tot Loopbaancoach de meest gedegen opleiding voor jou.

Je wordt opgeleid tot professioneel loopbaancoach.  Je raakt vertrouwd met het Koersonderzoek van de methode Hoogendijk. Dit is de toonaangevende methode  voor de stappen in een loopbaanadviestraject. De opleiding maakt het mogelijk om de methode toe te passen in uiteenlopende casuïstiek. Naast inhoudelijke onderwerpen en het ontwikkelen van vaardigheden, leer je daarbij veel over jezelf.

Behalve loopbaancoach word je tegelijk ook levenscoach. Het ontdekken van de persoonlijke levensmissie van je cliënt gaat altijd vooraf aan het vormgeven van zijn of haar loopbaan. Zo coach je cliënten naar hun allerbeste loopbaanperspectief en help je dat te realiseren.. Om dit te bereiken is er in de opleiding ruimschoots aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De opleiding kenmerkt zich door intensieve begeleiding en je kunt het geleerde direct toepassen. Het programma wordt gedragen door unieke, gespecialiseerde docenten en supervisoren. Al meer dan 20 jaar bewijst de koersonderzoek-methode het succes in de praktijk.

Wil je graag meer informatie?

Dat kan telefonisch of via Zoom of Teams. Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken via welkom@vistanova.nl of bel 033 30 38 777.

Of kom naar één van onze informatiebijeenkomsten in Amersfoort • de eerstvolgende gelegenheden zijn 28 maart, 25 april en 23 mei.
Deze bijeenkomsten zijn van 16.30 – 18.30 uur in onze school in Amersfoort.

Uiteraard zijn deze informatiebijeenkomsten gratis bij te wonen. We vragen je wel je hiervoor aan te melden. Meer info

Waarom de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach bij Vista Nova?

 • Al 1 op de 3 erkende loopbaancoaches heeft de opleiding in de Hoogendijk-methode gevolgd
 • De opleiding behoort tot de top van de markt
 • Je volgt een Noloc-geaccrediteerde opleiding
 • Je volgt een CPION-erkende post-HBO opleiding (inhoud en didactiek)
 • Je volgt een St!R-erkende opleiding
 • Deze opleiding heeft het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit
 • Deelname vindt plaats na een persoonlijk intakegesprek
 • Je krijgt individuele coaching en begeleiding
 • Je volgt de opleiding grotendeels met een vaste groep studenten
 • In intervisiegroepen bespreek je je professionele en persoonlijke ontwikkeling met medestudenten
 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten, ieder met een eigen specialisatie
 • Tijdens de opleiding werk je met 3 proefcliënten
 • Na de opleiding ben je klaar voor het vak als loopbaancoach of heb je jouw vak als bijvoorbeeld HR-deskundige enorm verrijkt

 

 

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Wil je gebruik maken van STAP-budget? Bekijk hier het stappenplan!

Betalen in termijnen is mogelijk. Informeer naar de voorwaarden.

 

 

 

 

De principes van agile binnen de coachpraktijk

De principes van agile binnen de coachpraktijk

Hoe vaak gebeurt het dat een coachee je praktijk binnenstapt en zegt: “Ja, dat had ik eigenlijk zullen/moeten doen…”? Of vol goede moed je praktijk uitstapt, terwijl jouw onderbuikgevoel je zegt: “Ik ben benieuwd wat er in de praktijk van die goede voornemens terecht gaat komen…”.

Agile wordt succesvol toegepast in project- en verandermanagement. Agile werken zorgt dat projecten sneller en met meer klanttevredenheid worden opgeleverd.

Agile: het vermogen om al doende te leren en effectief kleine stappen te zetten om grote doelen te bereiken. 

Onze coachees hebben een vraagstuk waarin ze stappen willen of moeten zetten. Als coach wil je daar zo succesvol mogelijk bij ondersteunen. Door coachees in beweging te laten komen, soms letterlijk. Met agile-coaching zorg je dat je coachee succesvol zijn of haar doelen behaalt! Het is dus heel interessant om de principes van agile in te zetten in jouw praktijk van loopbaancoaching. Hoe doe je dat? Wat heb je hiervoor nodig? Dat leer je tijdens deze masterclass.

We hebben deze masterclass ontwikkeld samen met Dr. Jason Gawke van de Universiteit Utrecht. Binnen Noloc heeft in 2022 een proef gedraaid met deze methode. En met succes. De opgedane ervaringen hebben we meegenomen in de ontwikkeling van de masterclass; die exclusief door Vista Nova wordt aangeboden

Programma
In een interactieve setting krijg je antwoord op vragen als: wat is agile-coaching? Wat zijn de belangrijkste vaardigheden van de agile-coach? Welke instrumenten en hulpmiddelen heb ik ter beschikking bij agile-coaching? En vooral: hoe krijg ik mijn coachee met behulp van agile vlot in beweging?!

Tijdens deze masterclass leer je de theorieën en succesfactoren van agile toe te passen in je eigen praktijk van (loopbaan)coaching. Een grote succesfactor, waardoor je coachee in beweging komt, is dat hij/zij blij wordt van de stappen gezet worden. Al doende krijg je handvatten om dit te kunnen realiseren.  

We starten de dag door kort in te gaan op de theorie van agile. Vervolgens gaan we stap voor stap met elkaar en met je eigen casuïstiek aan de slag. We begeleiden medestudenten om identiteitsdoelen te stellen op hun vraagstuk – wat heel wat anders is dan ‘smartdoelen’ – en ontrafelen deze vervolgens in kennisdoelen, gedragsdoelen en gevoelsdoelen. We stimuleren zelfs om ter plekke al de eerste stap te zetten!

Vooraf krijg je het benodigde studiemateriaal toegestuurd.

 

Deelnemers kunnen na de masterclass deelnemen aan de Agile community. Er worden diverse online en live events georganiseerd, waarbij herhaling en toepassing van agile-leren centraal staat. Leden van deze community zijn allen professionals die ervaringen in de methodiek uitwisselen, kennis verder ontwikkelen en zich verder willen bekwamen.  Voor geïnteresseerden is er de mogelijkheid om de inzet van geavanceerde tools bij agile, zoals de WorkBoost-app. hieraan toe te voegen. Deze masterclass zelf gaat nog niet in op het gebruik van de app.

Verdieping systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken

Verdieping systemisch coachen bij loopbaanvraagstukken

Loopbaancoaching wordt vaak samengevat als de drieslag: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Deze individuele gerichtheid doet geen recht aan de verbinding die mensen ervaren en de patronen die daarin zijn ontstaan, in de eigen biografie en in de organisatie. Systemisch coachen leert je expliciet aandacht te besteden aan de patronen die mensen in werk en leven hebben ontwikkeld: waar ze je cliënt van dienst zijn en waar (niet meer) passend.

In deze eendaagse masterclass werken we met de 3 lagen van systemisch coachen:

 • Niemand kan weg: in- en uitsluiten
 • Je plek in de ordening, in werk en in je gezin van herkomst
 • Balans geven en nemen

Het gaat dan niet alleen om biografisch werk, ook om zicht op de systemische dynamiek in de organisatie, bijvoorbeeld tijdens de intake. Werken met meerzijdige partijdigheid. En over keuzes maken: ‘ja’ zeggen tegen een andere baan, is ook ‘nee’ zeggen tegen je huidige werksetting. De cliënt kiest, de loopbaancoach biedt door zijn open grondhouding de ruimte om de systemische gelaagdheid te onderzoeken, zonder oordeel.

In deze masterclass werken we met de methodiek, aan de hand van je eigen casuïstiek en vragen over jouw rol. We werken niet met opstellingen, wel met vloerankers en poppetjes om het systeem in beeld te brengen. 

Je krijgt vooraf een artikel opgestuurd over Systemisch coachen en loopbaancoaching.

Meer info over onze opleiding tot loopbaancoach

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de Beroepsopleiding tot Loopbaancoach en andere opleidingen en diensten van Vista Nova. 

Amersfoort
De bijeenkomst vindt plaats van 16.30 – 18.30 uur en is vrij van kosten. 
Locatie: Stadsvilla Vista Nova • Stadsring 105 • Amersfoort

Vooraf aanmelden voor de informatiemiddag is noodzakelijk.

Heb je nog vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we beantwoorden jouw vragen met veel plezier: 033 30 38 777 of welkom@vistanova.nl.

We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten.

De Beroepsopleiding tot Loopbaancoach is Noloc-geaccrediteerd.

Tevens kun je gebruik maken van STAP-budget bij deze opleiding!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.