Als je passie volgen niet meer mogelijk is, zelfs als je jong bent

Afgelopen week had ik een gesprek met een medewerker van een organisatie voor betaald voetbal. Een voetbalclub dus. Wat ik leerde geldt niet alleen voor voetballers, maar ook voor ‘gewone’ werknemers die gepassioneerd hun werk doen.

Het gesprek ging over wat je doet aan het einde van je voetbalcarrière. Hoe maak je een herstart? Hoe verzin je iets nieuws? Gaande het gesprek kwamen we uit op misschien wel de moeilijkste doelgroep: spelers die op jonge leeftijd gescout worden en het net niet redden om een profcontract te veroveren. Jonge mensen die van kinds af aan dromen over voetballer worden, en daar jarenlang opofferingen voor doen. Families die met trots (soms wellicht te veel) vorderingen en resultaten volgen en verwachtingen blijven opschroeven. En dan lukt het niet; je bent 20, 21 jaar en moet opnieuw beginnen. Hoe vind je dan je bestemming?

Gaande het gesprek kwamen we uit op misschien wel de moeilijkste doelgroep: spelers die op jonge leeftijd gescout worden en het net niet redden om een profcontract te veroveren.

Je kunt je voorstellen dat dat niet vanzelf goed komt. Een mooie professionele uitdaging voor coaches die op zoek willen naar de diepe drijfveren van een coachee, in combinatie met ontwikkelde kwaliteiten en marktkansen. Wij leiden coaches op die ingewikkelde loopbaanvraagstukken aankunnen. Niet alleen bij een mid-career crisis of bij gedwongen vertrek, maar ook voor jonge mensen met passie die een keiharde knip in hun gedroomde carrière te verwerken krijgen en opnieuw hun doelen moeten vinden en waarmaken. Mooi werk is dat!

Hans van Westen

Meer overzicht?
Filter hier op een categorie

Alle items
Interview
Nieuws
Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.