Edith Houben • docent en supervisor

Edith staat bekend als een bevlogen loopbaancoach, die oprecht betrokken is en werkt vanuit respect. Ze helpt professionals bij het maken van keuzes waar lef voor nodig is. Bewustwording van gedrag, focus en communicatie zijn volgens Edith belangrijke sleutels tot succes. Als docent, trainer en supervisor bij Vista Nova is Edith vooral praktijkgericht. De kennis van het Koersonderzoek vertaalt zij graag naar een praktische uitvoering. Met haar creativiteit visualiseert zij processen en brengt zij de studenten nóg meer bewustwording bij, ‘want zonder bewustwording geen keuze’.

Na ruim 20 jaar ervaring in adviserende en leidinggevende functies op het gebied van werving en selectie, financiën en opleidingen weet Edith als geen ander hoe belangrijk het is om op de juiste werkplek terecht te komen. Ze heeft veel ervaring met complexe mobiliteitstrajecten in de rol van coach, trainer, mobiliteitsadviseur en adviseur duurzame inzetbaarheid.

Edith is al haar hele leven geïnteresseerd in waarom mensen doen wat zij doen en wat hen motiveert en inspireert. Ze is ervan overtuigd dat inzicht in waarden, bewustwording van gedrag, focus en het maken van bewuste keuzes cruciaal zijn voor meer plezier in werk en leven. Ze staat bekend als bevlogen in haar vak en zorgt voor rust en enthousiasme. In haar coaching legt zij de nadruk op het verkrijgen van inzicht, overzicht en uitzicht. Edith stimuleert om uit de comfortzone te stappen, keuzes te maken en daadwerkelijk over te gaan tot actie.

Ik geloof in de eindeloze mogelijkheden van elk mens. Ieder heeft zijn eigen kracht en kwaliteiten. We kunnen vaak veel meer dan we denken

In haar rol als docent, trainer en supervisor begeleidt Edith studenten bij Vista Nova. Ze is oprecht, creatief en enthousiast. Bij de studenten legt zij de nadruk op de praktische uitvoering en wil altijd ergens naartoe werken. Ze besteedt bijvoorbeeld veel aandacht aan hoe studenten de vertaalslag kunnen maken van wat de cliënt wil naar de arbeidsmarkt. Edith vindt het verder ontzettend leuk om in te spelen op wat de groep nodig heeft en hen maximaal te betrekken. Hierin spelen creativiteit en bewustwording een belangrijke rol.

Publicaties

  • Loopbaanvisie april 2020
  • Kennis & Kunde: van te druk naar nieuw werkgeluk

 

Lees ons interview met Edith

Bewustwording en kiezen

College Vista Nova: Bewustwording en kiezen – beter omgaan met waar je je zorgen om maakt

Stel je voor dat je een zachtaardige houding zou aannemen ten opzichte van alles wat je denkt, voelt en ervaart. Wat voor effect zou dat hebben? Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een methode die zich daarop richt, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het verwezenlijken van je dromen en doelen. In dit college maak je kennis met deze doeltreffende methode door middel van oefeningen die passen bij de ACT-methodiek.

Een leven lang ontwikkelen

Jezelf een werkleven lang ontwikkelen, draagt bij aan het steeds opnieuw vormgeven van je loopbaanperspectief. Als we dat allemaal doen, draagt het bij aan het functioneren van de samenleving als geheel.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.