Elsbeth van de Ven • supervisor

Elsbeth werkt met hart en ziel als loopbaanadviseur, coach, re-integratieadviseur en vertrouwenspersoon. Ze gaat op zoek naar wat er past bij de eigenheid en persoonlijkheid van haar cliënten. Ze zorgt voor kleine en haalbare stapjes, zodat haar cliënten op een ontspannen manier keuzes kunnen maken waar zij écht achter staan. Als supervisor bij Vista Nova zet zij haar ruime ervaring als loopbaanadviseur in. Ze stimuleert studenten om te leren van eigen ervaringen en met plezier en vertrouwen het vak van loopbaanadviseur uit te oefenen.

Op haar 25e startte Elsbeth als teamleider bij een zorginstelling. Een goede leerschool, maar ze wilde graag nóg meer kunnen betekenen voor anderen in hun werkomgeving. Daarom stapte zij over op de functie van jobcoach. In 2000 startte ze samen met een compagnon een eigen re-integratiebedrijf. Ze ontwikkelde zich daar van re-integratieadviseur en coach tot manager en leidinggevende. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon: ze miste het rechtstreekse contact met de cliënten zelf. Op dit moment werkt Elsbeth als zelfstandig loopbaanadviseur, coach, re-integratieadviseur en vertrouwenspersoon.

Haar lange ervaring in de zorg en re-integratie hebben Elsbeth geleerd dat haar betrokkenheid, empathie en onderzoekende vermogen mensen in beweging zet. Ze gelooft vooral in het stimuleren van zelfstandigheid en autonomie. Als loopbaanadviseur en coach ‘puzzelt’ Elsbeth samen met haar cliënten. Ze zoekt naar wat past bij hun eigenheid en persoonlijkheid.

Voor een passende aanpak heb ik door de jaren heen mijn eigen gereedschapskist ontwikkeld. Ik durf zo nodig voor een onconventionele, creatieve aanpak te kiezen

Als supervisor bij Vista Nova begeleidt Elsbeth studenten op hun weg naar loopbaanadviseur. Met veel betrokkenheid en vanuit haar ruime ervaring in het vak stimuleert zij studenten om te leren van eigen ervaringen. Zodat zij professioneel en met plezier en vertrouwen het vak van loopbaanadviseur kunnen uitoefenen. Het leukste aan het supervisorschap vindt Elsbeth het samen ontdekken. Ze is ervan overtuigd dat wanneer je je durft te richten op het contact en het proces, de loopbaanvraag sneller en op een plezierige manier beantwoord wordt.

 

Lees het interview met Elsbeth.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.