Inge van Erkel • docent en supervisor

Inge is een ondernemende loopbaancoach, vol energie en ideeën. Ze gelooft in ‘altijd blijven leren en in ontwikkeling blijven’. Inge houdt van humor en een beetje theater, want dat maakt leren een stuk makkelijker en leuker volgens haar. Ze vindt het belangrijk om het heft in eigen hand te nemen, te weten waar je staat en zelf te bepalen wat je volgende stap is. En dat is precies waar zij haar cliënten mee helpt. Als docent, supervisor en trainer bij Vista Nova reikt Inge studenten praktische tools aan, waarmee zij direct zelf aan de slag kunnen.

Na zelf een loopbaantraject gevolgd te hebben, viel het kwartje. Dit wilde Inge zelf ook zo doen. Ze besloot de opleiding tot loopbaanadviseur te volgen en in 2003 maakte zij de overstap vanuit het bedrijfsleven als werknemer naar haar eigen bedrijf als ondernemer.
Inge heeft ontzettend veel plezier in haar werk als loopbaanadviseur en straalt dat ook uit naar haar omgeving, maar vooral ook naar haar cliënten. Mensen die met haar werken, krijgen weer energie, worden enthousiast om uit te zoeken wat ze willen en hebben het lef om hun droom werkelijkheid te laten worden. Inge legt de nadruk op het volgen van je hart en het luisteren naar je intuïtie, want ‘als jij overtuigd bent van jezelf zullen anderen daar echt in meegaan en jou helpen je doelen te bereiken.’ Anderen helpen om weer een stap verder te komen is haar belangrijkste drijfveer.

Wie vraagt, krijgt antwoord en komt een stap verder

Binnen Vista Nova is Inge zowel docent, supervisor als trainer. Volgens Inge is geen enkele loopbaancoach of trainer hetzelfde. Daarom helpt ze de studenten graag om hun eigen kleur te ontdekken. Dit doet zij enerzijds door kennis en informatie te delen en anderzijds door praktisch te oefenen. Ze vindt het belangrijk om aan te sluiten op wat er speelt in de praktijk en zowel online als offline tools aan te reiken. Inge vindt de diversiteit van de studenten fantastisch en geniet ervan om hen te zien groeien in hun vak en in hun zelfvertrouwen.

Publicaties

  • Boek ‘@DeStudentcoach’
  • Boek ‘@DeDocentcoach’

 

Lees ons interview met Inge

Hoe maak je je carriereswitch duidelijk op LinkedIn?

College Vista Nova: Hoe maak je je carriereswitch duidelijk op LinkedIn?

In dit online college praat Inge van Erkel je bij. Ontdek hoe je jouw carrièreswitch duidelijk kunt maken op LinkedIn. Hoe je oude werkervaringen en vaardigheden daarvoor kunt inzetten. En natuurlijk vooral hoe je daarop goed gevonden kunt worden.

Kernkwadranten: wat zeggen die over jou?

College Vista Nova: Kernkwadranten. Wat zeggen die over jou?

Kernkwadranten bieden op een eenvoudige manier inzicht in je kwaliteiten, valkuilen en allergieën. Maar hoe zat het ook alweer? Hoe bouw je je eigen kwadranten op, en vooral ook: wat kun je leren van je allergieën en hoe kun je omgaan met je valkuilen? Hoe kun je kernkwadranten gebruiken tijdens netwerk-, functionerings- en sollicitatiegesprekken. Of in coachgesprekken met cliënten. Bovenal leer je hoe je kernkwadranten kunt inzetten om de ander en jezelf beter te begrijpen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.